E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.08 eksi kapattı---

Borsa günü yüzde 0.08 eksi kapattı

Borsa günü yüzde 0.08 eksi kapattı
05 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.08 eksi ile 76.065 seviyesinden yatay kapattı

Günün ilk yarısında alımların sürdüğü endekste 76.745 seviyesi test edildikten sonra saat 15.30 'da ABD istihdam verisinin ardından önce hafif satış, ardından tekrar hızlı alış görüldü. Moody's'in not değerlendirmesinin beklendiği haftanın son işlem gününde endeks kapanışa doğru tekrar eksiye geçti. BİST-100 endeksi günü yüzde 0.08 eksi ile 76.065 seviyesinden yatay negatif kapattı. İşlem hacminin 3.3 milyar TL olduğu günde, dolar/TL yüzde 0.19 artı ile 3.0170 TL seviyesinde...

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün BİST-100 endeksi Başbakan Binali Yıldırım'ın pozitif açıklamaları ve İngiltere MB'nin kararları sonrasında pozitif seyir izleyerek günü yüzde 2.11 değer kazanarak 76.126 seviyesinden kapattı. Endeks haftanın son işlem gününe yüzde 0.28 artışla 76.341 seviyesinden açılış yaptı.

Günün önemli gündemi  ABD Tarım Dışı İstihdam verisi beklentileri aşarak 255 bin kişi arttı. Ekonomistlerin beklentisi istihdamın 179 bin kişi artması yönündeydi.İşsizlik oranı değişmedi.

Darbe girişimi sonrası S&P acele bir kararla Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılamaz' seviyesine çekerken, Fitch ve Moody's kredi notunu değerlendirmeye alma kararı vermişti. Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyesinden negatif izlemeye alan Moody's'in vereceği yeni not, uluslararası finans piyasalarında Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların alacağı kararlar için önemli bir değerlendirme olarak kabul ediliyor. Genel beklenti Moody's'den görünüm ve notta herhangi bir değişliklik yapmaması...

Haziran ayında 287 bin olarak açıklanan Tarım Dışı istihdam artışının Temmuz ayında 180 bin olması bekleniyor. Ortalama saatlik kazançlarda ise artış beklentisi aylık bazda %0,2 artış olması yönünde.

Analistlere göre teknik olarak  76.000 seviyesinin üzerinde kapatan BİST100'de bugün alımların devam etmesi durumunda 76.500 ve 77.000, var olan kar satışları görülmesi durumunda ise 75.500 ve 75.000 seviyeleri izlenebilir.

Moody’s’ten "Türkiye takvimi" açıklaması

KÜRESEL PİYASALAR

İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) yedi yılı aşkın sürede ilk defa faizleri indirmesiyle, ABD hazine tahvilleri küresel tahvillerdeki ralliye katıldı. ABD hisse senetleri ve dolar, yatırımcıların yarınki istihdam verisini beklemesiyle dar bir aralıkta işlem gördü.

İngiltere Merkez Bankası’nın bu kararı sonrasında başta İngiltere hisseleri olmak üzere tüm piyasalarda yükseliş hareketi görüldü. İngiltere hisseleri yüzde 1.5’a varan alımlar yaşarken, Avrupa’da ise kazançlar yüzde 0.5’e yakın görüldü.

Amerika’da ise veri akışının zayıf olduğu günde, petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve İngiltere teşviklerinin pozitifliği görüldü. Güne her ne kadar Amerikan hisseleri satıcılı başlasa da günün 2.yarısında gelen alımlarla beraber normale döndü ve günü yatay alıcılı kapattı. Ayrıca Amerika’da fabrika siparişleri beklentileri karşılarken sanayi sektörü adına olumlu görüldü. Amerikan vadelileri güne primli başladı.

Bu sabah Asya seansında ise dünkü İngiltere teşviklerinin etkisiyle yükselişler devam ediyor. Japon hisseleri her ne kadar yatay hareket etse de, Hong Kong hisseleri yüzde 1.5’a varan yükseliş yaşıyor.

İngiltere'den Almanya ve ABD'ye devlet tahvilleri, BOE'nin Brexit'in etkilerini atlatmak için faiz oranlarını düşürmesiyle yükseldi. Sterlin üç haftanın en büyük düşüşünü kaydederken, kredi piyasaları güçlendi. S&P 500 tüm zamanların zirvesinden yüzde 1 aşağıda işlem görürken, dolar bir haftayı aşkın sürenin en dar bandında sıkıştı. Ham petrol varil başına 40 doların yakınlarında seyretti.

 

Dolar/TL kuru 3.01 seviyesinin üzerinde

 



 

Altın düşüşe geçti

 

 

Petrol gevşeme eğiliminde

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerizler05 Ağustos 2016 15:00

    bop tamamen ingiliz bozması suudi krallığı ve ingiliz ortaklığına dayalı ortadoğu nun türkiye planıdır..