E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.26 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.26 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 0.26 yükselişle kapattı
31 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.26 yükselişle 78.536 seviyesinden tamamladı

Haftanın ilk işlem gününe alımla başlayan BİST-100 endeksi kazançlarını 78.861 puan seviyesine kadar genişletti. Yaşanan satışlar ile 78.196 seviyesine kadar gevşemesinin ardından öğleden sonra tepkiyen endeks günü yüzde 0.26 kazançla 78.536 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1.08 yükselirken, işlem hacmi 2.8 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul, cuma günü rekor üstüne rekor kıran dolar/TL kurunun 3.1272 seviyesine yükselmesi ile kayıplarını 78.071 seviyesine kadar genişletmişti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yarım gün işlem yapılan BİST-100 endeksi günü yüzde 0.52 düşüşle 78.332 seviyesinden tamamladı. Endeks yeni haftaya yüzde 0.29 yükselişle 78.558 seviyesinden başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Eylül ayında dış ticaret açığı yüzde 14.1 artarak 4 milyar 362 milyon dolara yükseldi. İhracat 2016 yılı Eylül ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 5.6 azalarak 10 milyar 935 milyon dolar, ithalat yüzde 0.7 azalarak 15 milyar 296 milyon dolar olarak gerçekleşti.

ABD'de kişisel gelirler Eylül'de beklentinin altında artarken harcamalar 3 ayın en büyük artışını kaydetti. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre Eylül'de kişisel gelirler yüzde 0.3, harcamalar yüzde 0.5 arttı. Beklenti kişisel gelirler ve harcamaların yüzde 0.4'er oranda artmasıydı. ABD ekonomisinin büyük bölümünü oluşturan ve tahminlerin üzerinde yükselen kişisel harcamalar verisi, ekonomide ivmelenme olduğuna işaret etti.

Morgan Stanley stratejistleri, Türkiye'de makroekonomik verilerin zayıf seyrettiğini ve siyasi belirsizliğin yüksek seyretmeye devam ettiğini belirterek dolar/TL'de 3.20 hedef seviyesiyle alım yapılmasını tavsiye ediyor. Morgan Stanley, dolar/TL'de 3.050 seviyesinin zarar kesme bölgesi olarak kullanılabileceğine de tavsiyesinde yer verdi.

New York borsası yükselişle açıldı

  
Haftasonu Viyana'da gerçekleşen OPEC toplantısından, grup içi bölünmeler nedeniyle herhangi bir sonuç çıkmadı. OPEC ülkelerin bu konuyu yeniden 30 Kasım günü resmi toplantıda tartışması bekleniliyor. Geçtiğimiz hafta hem brent petrolünde hem de ham petrolünde kayıplar yüzde 3 seviyesine yaklaşmıştı. Bu haftaya ise satıcılı başlayan Brent petrol kayıplarını yüzde 2 üzerine genişleterek 50 dolar seviyesinin altına sarktı.

Ons Altın yeni haftada 1279 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra 1274 seviyesine çekildi. Bu yükselişte Cuma günü piyasa kapanışı öncesinde FBI tarafından Clinton'ın devlete ait gizli bilgileri özel mail hesabında paylaşmasına yönelik soruşturma açılmasıyla Trump ihtimalini satın alan yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına yönelmeleri etkili oldu.

Bu hafta piyasaların odaklanacağı en önemli konu FED'in faiz artırımı olacak. FED yetkililerinden gelen açıklamalar ile bu yıl bir faiz artırımı gelebileceğine dair beklentiler yükselmiş durumda. Bu hafta Çarşamba günü FED FOMC toplantısı gerçekleşecek. 8 Kasım'daki ABD başkanlık seçimleri öncesinde yapılacak bu toplantıda FED'in başkanlık seçimi sonuçlarını görmeyi bekleyerek faiz artırımı yapmayacağı beklentisi yüksek. Ayrıca ABD tarım dışı istihdam raporu da bu toplantının sonrasında açıklanıyor olacağı için FED'in bu sonucu da görmeyi tercih edebileceğini belirtiliyor.

Emtia ve döviz piyasasında son gelişmeler

  

Oynaklığın yükselebileceği kritik hafta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)