E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.99 eksiyle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.99 eksiyle kapattı

Borsa  günü yüzde 0.99 eksiyle kapattı
02 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.99 eksi ile 76.272 puandan kapattı

Borsa İstanbul öğleden önce yatay seyrettikten sonra öğlen saatlerinde başlayan satış ile 3. gününde de kan kaybetmeye devam etti. BİST-100 günü yüzde 0.99 eksi ile 76.272 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 2.5 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün güne hafif pozitif bir seyirle başlayan BİST-100 Endeksi gün boyunca etkili olan satışlar ile değer kaybederek  günü yüzde 0.99 oranında düşüş ile 77.034 seviyesinden kapandı. Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0.31 artışla 77.271 puandan başladı.

Güne pozitif açılış yaptıktan sonra 77.445 seviyesine kadar yükselen endeks  oldukça yatay seyrettikten sonra  tahvil faizlerindeki düşüşe karşın  endeks faizlerdeki düşüşe tepki vermeyerek uyumsuzluk oluşturuyor.Öğlen saatlerinde eksiye geçen endeks şu dakikalarda dar bantta yüzde 0.27  eksi ile 77 bin puanın altında 76.807 puanda...

Haziran ayının ilk haftası piyasaların merakla beklediği iki gün başlıyor. Bugün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin gerçekleştireceği basın açıklaması, yarın ise ABD’den gelecek istihdam verileri  ve Fed üyelerinden gelecek açıklamalar önemli… ECB'nin para politikasını değiştirmesi beklenmezken, Başkan Draghi'nin açıklamaları yakından izlenecektir. Draghi'nin ,İngiltere'nin AB referandumu ve olası bir Brexit durumunda AB'nin bundan nasıl etkileneceği ve mevcut para politikasında değişim olup olmayacağı hakkında değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Ayrıca bugün Viyana'da gerçekleştirilen OPEC toplantısı da yakından takip edilecek. OPEC'in üretim seviyesinde değişiklik yapması beklenmiyor.Toplantıda takip edilecek  diğer gelişme ise İran ve Körfez ülkeleri arasında süregelen sorunların aşılıp aşılmadığı olacak.

Dün yurtiçinde Mayıs ayına ait imalat PMI verisi 49.4 puan olarak açıklandı.Önceki aya ait veri 48.9 idi. BİST-100 metal, bilişim ve bankacılık sektörleri öncülüğünde yüzde 1'e yakın kayıpla kapanış gerçekleştirdi. Tahvil faizlerindeki yükseliş BİST-100'deki kayıpları destekler nitelikteydi. Bugün yurtiçinde veri akışı sakin...Ancak yurtdışından gelecek haberlere göre endeks yön bulacaktır. Kur tarafında ise 2.94 seviyesinde yatay hareketler  görülüyor.

KÜRESEL PİYASALAR

Veri akışının yoğun olduğu günde küresel hisse piyasasındaki volatilite de devam etti. Dün Euro Bölgesi ve ülkelerinde imalat PMI rakamları beklentilerin altında kalırken, OECD raporunda 2016 Euro Bölgesi tahminini yükselti. Açıklanan verilere bağlı olarak Avrupa hisselerinde satış baskısı yaşanırken yüzde 1'e varan kayıplar görüldü.

Amerika'da ise güçlü veri akışı devam ediyor. Amerika'da üretim PMI ve ISM imalat endeksi beklentileri karşılarken, Amerikan hisselerinde de toparlanma görüldü. ABD hisseleri yüzde 0.5'e varan toparlanma yaşanırken USD endeksinde yaşanan değer kayıplarının pozitif etkisi görüldü. Amerikan vadelileri güne yatay satıcılı başladı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkede satış vergilerinin 2.5 yıl erteleneceğini doğruladı. Japonya hükümetinin kararı alması sonrasında Yen'de sert değer kazancı görülürken güvenli limanlara artan taleple beraber borsalarda da satış baskısı yaşandı. Bu sabah Asya seansında ise dünkü Japonya şoku fiyatlanmaya devam ediyor. Japon hisseleri yüzde 2.5'a varan satış baskısı yaşanırken, Çin ve Hong Kong'da ise yatay satışlar görülüyor.

Günün önemli şirket haberleri - 02.06.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 02.06.2016

 

Dolarda 2.94 TL'nin üzerinde

  

Petrol 49 dolar üzerinde

 

Altın yatay seyrediyor

 

Torunlar GYO temettü ödemesi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)