E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.93 artıda kapattı---

Borsa günü yüzde 0.93 artıda kapattı

Borsa günü yüzde 0.93 artıda kapattı
23 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.93 artı puanla 77.989 puandan kapattı

Güne pozitif başladıktan sonra kararsız seyir izleyen endeks dolar kurundaki gevşeme ve küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisi ile öğlene doğru gelen hızlı alımlarla  yükselerek günü yüzde 0.93 kazançla 77.989 puan seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 3.2 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün yurtdışı borsalarda olumlu seyre rağmen öğlene doğru gelen kar satışları ile tüm gün negatif seyir izleyen Borsa İstanbul endeksi günü yüzde 0.34 eksi ile 77.267 seviyesinden kapattı.Endeks yeni güne yüzde 0.37 artışla 77.550 seviyesinden açılış yaptı.

İngiltere, Avrupa Birliği üyeliği üzerine oy vermeye hazırlanırken, saat 24 itibari ile iki taraf da son çağrılarını yaptı ve son iki anket "Ayrıl" taraftarlarının hafif bir farkla önde olduğunu gösterdi. Akşam saat 21 gibi resmi olmayan sonuçlar gelmeye başlayacakken,Cuma sabah 2-3 gibi sonuçların tamamlanacağı belirtiliyor. Gözler İngiltere tarafından gelecek haber akışında olacak.

Dün yurtiçinde TL varlıklarda ayrışma görüldü. Küresel piyasadaki  iyimserliğe rağmen BİST-100'de satış baskısı görülürken, kur cephesinde ise TL varlıklarda olumlu fiyatlanmalar görüldü. Döviz cephesindeki gevşeme hisse tarafını olumlu destekliyor. Dün ayrıca yurt içinde tüketici güveni beklentileri karşılarken yurt içi ekonominin pozitif gittiğine işaret etti.

Uzmanlara göre teknik olarak 77.500 seviyesinin altında kapatan BİST100'de gevşeme eğiliminin devam etmesi durumunda 77.000 ve 76.500 seviyeleri, olası yükselişlerde ise 77.500 ve 78.200 seviyeleri izlenebilir. Bugün BİST100 açılışıyla beraber toparlanma beklenirken, küresel piyasadaki iyimserliğin gün boyu fiyatlanması da beklenebilir. Haber akışına ve tepkilere hazırlıklı olmak lazım.

Günün önemli şirket haberleri - 23.06.2016

 KÜRESEL PİYASALAR

İngiltere'de bugün başlayacak AB referandumu öncesinde, ayrılmama yönünde fiyatlamalar devam ederken küresel hisse piyasasında da alımlar görüldü. Brexit/Bremain anketlerinde son durum dün akşam kafaları karıştırdı yine. Dün son gelen ankette ayrılma yanlıları hala önde görülüyor. Anketlerde ayrılma yönü ağır bassa da piyasa fiyatlamasının kalma yönünde olduğu görülüyor.

 Dün Avrupa hisseleri gün boyu alıcılı görülürken gün sonunda gelen ankete rağmen tutunma devam etti. Son Ankette ayrılma yönünün 1 puan önde olması kısa vadeli gevşeme eğilimine neden olsa da akabinde tepki alımları görüldü. Alman 10 yıllık tahvil faizleri dip seviyeden toparlanma yaşarken Amerikan 10 yıllıklarında da toparlanma görüldü.

Amerika'da ise dün konut satışları beklentileri karşılarken, petrol stoklarının beklentilerin fazla çıkması enerji fiyatlarında satışlara neden oldu. İngiltere'de açıklanan son anket sonrasında kısmi satışlar görülse de gün sonunda tekrardan toparlanma yaşandı. . Amerikan vadelileri güne primli başladı.

Bugün sabah Asya seansında Japonya imalat PMI beklentilerin altında kalırken, referandum iyimserliği fiyatlanıyor. Japonya ve Hong Kong'da alımlar görülürken, Çin'de ise şimdilik satış baskısı görülüyor.

Dolar 2.88 seviyesine gevşedi

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.06.2016

  

Altın 1260 dolara gevşedi

 

Petrol yükseliş çabasını koruyor

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)