E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.98 düşüşle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.98 düşüşle kapattı

Borsa  günü yüzde 0.98 düşüşle kapattı
16 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.98 kayıpla 77.707 seviyesinden kapattı

Güne yüzde 0.40 oranında pozitif açılış yapan endeks 78.911 seviyelerine kadar yükselse de ilerleyen saatlerde başlayan kayıpları gün boyu sürdürdü. Gün sonuna doğru dolar/TL kurunun eksilerini azaltması ile satışlarını hızlandıran BİST-100 kapanışını yüzde 0.98 düşüşle 77.707 seviyesinden gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi yüzde 1.40 eksi kapattı. İşlem hacmi ise 3.2 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul dün güne 78.700 seviyelerine doğru yükselerek başlamasının ardından, 79.000 seviyesini test etse de günün devamında bu seviyelerde tutunamadı. 78.000 seviyelerinden gelen satışları karşılayan endeks günü yüzde 0.31 artı ile 78.472 seviyesinden kapattı. Yeni günde endeks yüzde 0.40 artışla 78.788 seviyesinden açılış gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomiye Yönelik Olumlu Açıklamalarda Bulundu

Ak Parti TBMM grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi. Yaptığı açıklamada ekonomik göstergelerin 15 Temmuz öncesine göre daha iyi durumda olduğunun altını çizdi. Başbakan, Türkiye'nin hala yatırım yapılacak bir ülke olduğunu ve Türkiye'den para çıkışı olmadığını dile getirdi. Konuşmasının devamında ekonomik reformlara ve yapılacak çalışmalara değinen Binali Yıldırım, çek sistemindeki düzenlemeler, şirket kuruluş ve tasfiye işlemlerinin basitleştirilmesi, damga vergisinin kaldırılması ve zorunlu BES sistemi gibi yapılan uygulamalara dikkat çekti. 

İngiltere Verileri Beklentileri Aştı

İngiltere tarafında öğleden önce açıklanan TÜFE aylık bazda beklentiler doğrultusunda yüzde 0,1 gerilerken, Çekirdek TÜFE'de yıllık olarak yüzde 1,3 gelerek beklentileri karşıladı. ÜFE tarafında ise beklentilerin üzerinde bir veri geldi. Yıllık ÜFE yüzde 0,5 olan beklentiyi aşarak yüzde 0,6 gelirken diğer enflasyon verilerinin de beklentileri aştığını gördük. Brexit sonrasında gelen enflasyon rakamlarının beklentileri karşılaması ve aşması İngiltere tarafında pozitif bir görünüme işaret etse de bundan sonraki süreçte azalan talep ile birlikte enflasyonda gerileme görme olasılığı oldukça ağır basıyor.

ABD Verileri Beklentilerin Altında Kaldı

ABD tarafında negatif veri akışı devam ediyor. Cuma günü açıklanan ÜFE ve perakende satışlar verilerinin ardından bugün açıklanan TÜFE ve inşaat izinleri verileri de beklentilerin altında kaldı. Temmuz ayı için Çekirdek TÜFE yüzde 0,1'lik artış göstererek, yüzde 0,2'lik beklentiyi karşılayamazken, Yıllık çekirdek TÜFE ise yüzde 2,3'lük beklentinin altında kalarak yüzde 2,2 geldi. Temmuz ayı TÜFE rakamında ise yüzde 0,1'lik artış beklentisi karşılayamadı ve yüzde 0 olarak gerçekleşti. Ayrıca Ticaret Bakanlığı verilerine göre Temmuz ayında konut başlangıçları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 artarak 1 milyon 211 bin oldu. Konut başlangıçları Haziran ayında yüzde 5,1 artmıştı. 

Bu haftanın önemli gündemi yarın akşam 21:00’de açıklanacak Fed Temmuz ayı toplantısına ait tutanaklar ve Cuma günü Fitch’in Türkiye kredi notu gözden geçirmesi oluşturacak. Türkiye CDS primi 240 baz puanla Temmuz ortasından bu yana en düşük seviyesinde bulunuyor.

ABD’de enflasyon görünümü zayıf

Dolar/TL kuru

Parite de bugün yaşanan geri çekilmeyle birlikte kur satıcılı seyrini ikinci gününe taşımaya hazırlanıyor. Yurtiçinde yaşanan pozitif havanın etkisiyle birlikte değer kazanmaya devam eden Türk Lirası, olumsuz ABD verileri ve FED beklentiileriyle değer kaybeden dolar karşısında güçlü görünümünü sürdürüyor. 2.9166 seviyesine kadar gevşeyen kur ABD verilerinin ardından 2.9340 seviyesine yükselse de yüzde 0.24 oranında kayıplarını sürdürüyor.  

  

Altın yükselişini sürdürüyor

 

Petrol yükseliş eğiliminde

 Halk Yatırım 10 hisse için tavsiyede bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)