E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.18 eksi ile kapattı---

Borsa günü yüzde 0.18 eksi ile kapattı

Borsa günü yüzde 0.18 eksi ile kapattı
10 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.18 düşüşle 77.835 seviyesinden kapattı

İlk işlem gününde açılışın ardından gelen alımlarla 78.500 direncini zorlayan endeks bu seviyeden gelen kar satışları ile kazançlarını azalttı. Öğleden sonra dolar/TL'nin 3.07 üzerine yükselmesi ile eksilerini artıran endeks günü yüzde 0.18 düşüşle 77.835 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.07 düşerken, sanayi endeksi yüzde 0.08 artı kapattı. İşlem hacmi 3.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul pozitif görünümü koruyarak 78.600 puana yükseldikten sonra bu seviyede gelen satışlar sonrası haftayı 78 bin puana yakın tamamladı. ABD istihdam rakamlarının zayıf gelmesi ile pozitif seyrini koruyan endeks haftayı yüzde 0.10 artı ile 77.975 seviyesinden tamamladı. Endeks yeni haftaya yüzde 0.41 artışla 78.296 seviyesinden başladı.

Sanayi üretimi Ağustos'ta beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Sanayi üretimi temmuzdaki keskin düşüşün ardından ağustos ayında yeniden toparlandı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda yüzde 2.2 artış gösterdi. Ekonomistler yüzde 0.8 artış öngörüyordu. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde ise yüzde 9.4 artış yaşandı. Beklenti yüzde 4 artış olacağı yönündeydi.

Erdoğan ve Putin düşman çatlattı!

 

Dolar/TL paritesi yeni haftaya sert yükseliş ile başladı.Yurt içinde OHAL ilanı, kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimi ve yurtiçi gelişmeler kurdaki yükselişe neden olurken küresel anlamda Fed'in faiz artırım ihtimalinin gün geçtikçe artması ve Trump-Clinton düellosundan anketlere göre Clinton'ın galip çıkması etkili oluyor. Hafta sonu yapılan terör saldırıları ile yurt içi riskler artarken, Musul operasyonuna yönelik olarak İran ve Irak'tan gelen sert açıklamalar ise yurt dışı kaynaklı jeopolitik risklerde artışa sebebiyet veriyor. Bu sabah 3.05 üzerindeki fiyatlama ile yeni haftaya başlayan kur, yönünü yukarı çevirdi ve 3,0779 TL'ye kadar yükseldi.Şu saatlerde yüzde 0.67 kazançla 3.0715 seviyesinde...

Cezayir'deki görüşmelerden olumlu sonuç alınması ile gözler İstanbul Dünya Enerji Konferansı'na çevrildi. Bugün başlayan konferansa sürpriz bir şekilde İran ve Irak tarafı katılmama kararı aldı. Suudi Arabistan ve Rusya Petrol Bakanları ise petrol piyasalarındaki istikrara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Suudi Bakan, diğer birçok üreticinin OPEC ile çalışmaya hazır olduğunu, fiyatların bu yılın sonuna kadar 60 dolara çıkmasının düşünülemez bir durum olmadığını belirtti. Rusya Enerji Bakanı da Suudi Bakana paralel olarak, olası bir üretim kesintisini desteklediklerini ve Rus petrol şirketlerinin olası petrol kesintisini görrüştüklerini ifade etti.  Konferans konuşmasında petrol arzının dondurulması, hatta düşürülmesinin tek doğru karar olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, OPEC ülkelerinin girişimini desteklediklerini ifade etti. 

Putin, petrolü yılın zirvesine taşıdı

Son haftalarda Irak yönetimi ve Türkiye arasındaki 'Başika' gerilimi, karşılıklı açıklamalar ile kriz boyutuna geldi. İran destekli Şii Irak Hükümeti Başbakanı İbadi, yaklaşan Musul operasyonu öncesi Başika'da bulunan Türk askeri güçlerini işaret ederek, Türk askerinin yerinden kıpırdamaması gerektiğini, herhangi bir yabancı gücün varlığının Irak'ın toprak bütünlüğünü ihlali anlamına geleceğini ve Türk liderlerin, askerlerin Irak'ta kalacağı yönündeki ısrarlarını garipsediğini söyledi. Başbakan Yıldırım ise Suriye ve Irak'ta yaşanan istikrarsız durumun en fazla Türkiye'yi etkilediğini, bölgedeki terörist unsurlar var olduğu sürece Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri almaktan çekinmeyeceklerini bildirdi.  

 

Altın yükseliş yönünde

 

Dolar/TL 3.07 seviyesinin üzerinde

 

ABD seçimi piyasaları nasıl etkiler?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)