E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.11 artı puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 1.11 artı puanla kapattı

Borsa günü yüzde 1.11 artı puanla kapattı
19 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 1.11 yükselişle 79.209 puandan kapattı

Yükselişle başlayan endeks TL'nin değer kazanması ve ABD verisinin ardından alımlarını artırdı. Endeks 23 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan 79.277 puana kadar çıktı. BİST-100 endeksi günü yüzde 1.11 yükselişle 79.209 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.08 artarken işlem hacmi 3.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST 100 endeksi dün bilanço beklentileri ve TCMB'nin faiz indirimi beklentilerinin etkisi ile bankacılık endeksi önderliğinde sert yükseliş yaşarken, sanayi tarafındaki baskı devam etti. Endeks 76.991 ve 78.363 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 1.17 değer kazanarak 78.340 seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne yüzde 0.43 yükselişle 78.675 seviyesinden başladı.

ABD'de konut başlangıçları Eylül ayında beklentilerin aksine hızlı bir düşüş gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, konut başlangıçları yüzde 9,0 düşüşle 1 milyon 47 bin oldu. Piyasalarda beklenti başlangıçların yüzde 3,5 artışla 1,18 milyon olacağı yönündeydi. Bir önceki ayın konut başlangıçları verisi yüzde 5,8 düşüşten yüzde 5,6 düşüşe revize edildi. Ülkede İnşaat izinleri 6,3 artışla 1 milyon 225 bin oldu. Piyasa beklentisi izinlerin yüzde 1,7 artışla 1,15 milyona olacağı yönündeydi.
Yıllık bazda konut başlangıçları yüzde 11,9 düşerken, inşaat onayları yüzde 8,5 arttı.

İngiltere'de bugün açıklanan istihdam raporu, işgücü piyasasında momentum kaybına işaret ediyor. Rapora göre, Eylül ayında işsizlerin işgücüne oranı yüzde 2,3 seviyesine yükselerek tahminlerin üzerinde gerçekleşti. İşsizlik oranı yüzde 4,9 ile değişikli göstermezken, bonus hariç haftalık kazançlar son 3 aylık dönemde yüzde 2,3 yükselişle iyileşme kaydetti.  Enflasyon verisi ardından yükseliş kaydeden Sterlin'de iyimser hava, bugün açıklanan veri seti ardından da devam ediyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarınki para politikası toplantısında faiz indirmeyebileceği yönündeki algının güç kazanması Türk Lirası'na olumlu yansıdı. Dolar/ TL 3.09 desteğini kırarak 3.07 seviyesine kadar gevşedi.

New York borsası karışık açıldı

 

Suudi Arabistan Petrol Bakanı'nın açıklamaları ve ABD ham petrol stoklarındaki gerileme petrolde yükselişi destekliyor. Brent Petrol 52 doları aşarken, WTI 51 doların üzerinde seyrediyor. Bugün yüzde 0.50 kazançla 1270 dolar direncini aşan Altın'da düzeltme hareketi devam ediyor.

Çin ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde istikrarlı büyüdü ve bu durum, hükümetin tüm yıl için büyüme hedefinin tutturulacağı ve finansal riskleri dizginleyecek bir politikanın yolunun açılacağı beklentilerini güçlendirdi. Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın üçüncü üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 büyüdü. Büyüme rakamı böylelikle, hükümetin tüm yıl için belirlediği hedef büyüme aralığı olan yüzde 6.5-7.0'nin orta noktasında gerçekleşti.

Perşembe sabah 02:45'te ise NY Fed Başkanı Dudley konuşacak. Güvercin olarak bilinen ancak son zamanlarda faiz artırımlarını destekleyici bir tonda konuşan New York Fed Başkanı'nın yorumları piyasaları etkileyecek boyutta olabilir. Perşembe sabah 04:00'da Trump ile Clinton seçimler öncesi son kez TV münazarasında karşı karşıya gelecekler. Mevcut durumda Clinton ile Trump arasındaki oy oranı farkı Clinton lehine 12 puana yükselmiş durumda.

Küresel piyasalar petrol etkisiyle iyimser

  

Merkez faiz indirimini sürdürecek mi?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)