E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.63 artı puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 0.63 artı puanla kapattı

Borsa günü yüzde 0.63 artı puanla kapattı
15 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.63 artışla 76.237 puandan kapattı

Borsa İstanbul endeksi, 7 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından güne tepki yükselişi ile başladıktan sonra 76.588,28 puana kadar yükseldi. Öğleden sonra aynı seviyelerde yatay seyreden endeks günü yüzde 0.63 kazançla 76.237 seviyesinden kapattı.İşlem hacmi 2.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının oylanacağı 23 Haziran tarihli “Brexit” referandumu yaklaştıkça artan endişelerle birlikte riskli varlıklardan kaçan yatırımcıların güvenli varlıklara yöneltmesiyle birlikte hisse senetlerinde devam eden  değer kaybı BiST-100 endeksinde de düşüşlere neden oldu.Günü yüzde 1.01 eksi ile 75.759 puandan kapatan endeks yeni güne yüzde 0.72 kazançla 76.304 puandan tepki alımlarıyla başladı.

Tüm piyasalar ABD Merkez Bankası FED'in alacağı Haziran ayı faiz kararına kitlenmiş durumda. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı bugün akşam saatlerinde sona erecek. Karar saat 21:00'de belli olacak.Ardından Yellen'in konuşması yakından takip edilecek.

KÜRESEL PİYASALAR

Hisse senetlerinde küresel bir satış dalgası tetikleyen Brexit referandumundan kaynaklanan belirsizlik  havası gelişmiş ve gelişen ülke endekslerinde  satışların sürmesine neden oluyor. İngiltere'de önümüzdeki hafta gerçekleşecek AB'den ayrılma referandumu öncesinde anketlerde ayrılıkçıların önde olması başta Avrupa hisseleri olmak üzere tüm piyasada dengeleri değiştiriyor.

Dün Euro Bölgesi'nde İspanya ve İtalya enflasyonu beklentilere paralel açıklanırken, İngiltere'ye bir darbe de enflasyon rakamlarından geldi. Brexit korkusu 3 aydır sanayi sektörü başta olmak üzere piyasanın genelinde yavaşlamaya neden olurken, enflasyonda da düşüş devam etti. Beklentilerin altında kalan enflasyon rakamı İngiltere ekonomisine dair soru işaretlerini artırırken, Avrupa hisseleri ise gün içerisinde yüzde 2'ye varan satış yaşadı. Alman DAX30 endeksi günü yüzde 2'lik düşüşle 9500 seviyesinde kapatırken, vadeli piyasada bir parça nefes aldı ve toparlanma gördü.

 Amerika'da ise satış baskısı hem Brexit korkusu hem de ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle devam etti. Dün Amerika'da perakende satışlar, işletme stokları ve ithalat ihracat fiyat endeksi beklentileri karşıladı. Veri akışı sonrasında dolar endeksinde değerlenme devam ederken Amerikan hisselerinde ise gevşeme eğilimi görüldü. Amerikan vadelileri güne yatay başladı.

Bugün sabah Asya seansında ise tepki alımları görülüyor. Japonya ve Çin'de toparlanma görülürken kazançların yüzde 1'i aştı. Diğer taraftan petrol cephesinde ise düşüş eğilimi devam ediyor. Petrol fiyatları 5.gününde de satış baskısına devam ederken hem bir aylık ağırlıklı ortalama seviyesinin aşağı yönlü kırılması hem de dün gece API petrol stoklarının beklentilerin çok üzerinde kalması olası düşüşleri destekleyebilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 15.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 15.06.2016

 

Dolar 2.93 seviyesini koruyor

 

Altın yükselişine ara verdi

 

Petrol 5 günlük düşüşünü sürdürüyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)