E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.20 artı puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 0.20 artı puanla kapattı

Borsa günü yüzde 0.20 artı puanla kapattı
10 Kasım 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.20 yükselişle 76.360 seviyesinden kapattı

Dünkü alımların devamı olarak tepki alımları ile güne başlayan endeks yüzde 1'e varan yükselişlerle 76.484-77.108 seviyeleri arasında gün boyu pozitif seyrettikten sonra günü yüzde 0.20 kazançla 76.360 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.26 yükselişle kapatırken, işlem hacmi 4.1 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün ABD başkanlık yarışında Trump'ın zafer kazanması ile sarsılan küresel piyasalara paralel olarak sert kayıplarla güne başlayan BİST-100 endeksi ılımlı açıklamalar ile gün içerisinde tekrar normale döndü. Endeks 74.509 seviyesine kadar gevşemesinin ardından alımların hızlanması ile günü yüzde 0.21 kayıpla 76.208 seviyesinden tamamladı.Endeks yeni güne yüzde 0.88 yükselişle 76.881 seviyesinden başladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) düzenlediği "Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, küresel kriz sonrasında inanılmaz bir parasal genişleme olduğuna işaret ederek, dünyada paranın hem ucuz, hem de bol olduğunu söyledi. Dünyanın borçlu olduğunu belirten Şimşek, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerinde devletlerin ortalama milli gelirlerinin yüzde 116'sı kadar borçlandığını dile getirdi. Şimşek, toplam borcun dünya ekonomisinin yüzde 225'i kadar olduğuna dikkat çekti.

Yurt dışında yerleşik kişiler, 4 Kasım ile biten haftada net 12,3 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık menkul kıymet istatistikleri açıklandı. Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 4 Kasım haftasında net 12,3 milyon dolarlık hisse senedi ve 107 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) sattı, 1,4 milyon dolarlık Özel Sektör Tahvil ve Bonosu (ÖST) aldı.

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları Başkanlık seçimlerinden önce düştü. ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre başvurular 5 Kasım'da sona eren haftada 11 bin düşerek 254 binle beklentinin altında gerçekleşti. Beklenti 260 bindi.

Merkez Bankası kurdan rahatsız olmaya başladı!

 

Dün 3.30 seviyesine kadar yükselen dolar/TL kuru ABD'nin yeni Başkanı'nın Donald Trump seçilmesinin ardından yaptığı ılımlı konuşma ile 3.17 seviyesine kadar gevşedi. Kur yeni günde sakin seyrin ardından kademeli olarak 3.24'e kadar yükseldi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), OPEC'in planladığı üretim kısıntısı gerçekleşmezse, gelecek yıl tüm dünyada petrol piyasasının fazla petrole boğulacağını açıkladı. IEA bugün açıkladığı aylık raporunda Ekim ayında küresel arzın günde 800,000 varil artışla 97.8 milyon varile yükseldiğini belitti. Bunun ardında, OPEC üretiminin rekor düzeyde artışının yanı sıra, Rusya, Brezilya, Kanada ve Kazakistan gibi OPEC dışı üreticilerin de üretimlerini artırması yatıyor.

Altın, başkanlık seçimi sonuçlarınıın açıklanmasıyla birlikte dün 1337'ye kadar yükseldikten sonra bugün 1292 seviyesini görse de öğleden sonra 1273 seviyesine gevşeyerek 1280 desteğinin altında işlem görüyor.

Analistlere göre ABD seçimlerinin etkisi ile yüksek volatilite devam edebilir. Trump cephesinden gelecek açıklamalar fiyatlamaları sert etkileyebilir. Özellikle FED ve faiz artırım süreci hakkında yapılacak açıklamalar piyasalarda daha sert fiyatlamalara neden olabilir. Trump'ın ılımlı tavrı devam ederse yatırımcıların güvenli varlıklara olan talebi azalarak risk iştahı artabilir. Yeni başkanın yönetim şekli, Ortadoğu politikası, ülkesel bazda ilişkileri vs. orta ve uzun vadede piyasalar için merak konusu.

Trump şokunu atlatan piyasaların gözü artık Fed'de

 

İşte dünyanın en zengin 20 ismi

 

Otomotiv üretimi Ekim'de azaldı

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)