E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 3.40 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 3.40 yükselişle kapattı

Borsa günü  yüzde 3.40 yükselişle kapattı
25 Temmuz 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 3.40 yükselişle 74.174 seviyesinden kapattı

Borsa İstanbul gün boyunca etkili olan alışlarla 72.395 seviyesinden 74.362 seviyesine kadar yükseldi. Bu seviyelerde hacmin azalması ile gelen kar satışları sonunda endeks yüzde 3.40 kazançla günü 74.174 seviyesinde kapattı. Bankacılık endeksi de yüzde 3.21 yükseldi. İşlem hacmi 3.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ İŞLEMLER

BİST-100 endeksi hafta boyunca iç siyasi gelişmelere bağlı olarak negatif görünümünü korudu. Olağan üstü hal ilan edilmesi ve S&P'nin Türkiye notunu düşürmesi sonucu düşüş 70.600 puan seviyesine kadar devam etti. Son işlem gününde bu seviyeden toparlanma gösteren endeks, haftayı yüzde 0,20 değer kazanarak 71.738 puanda tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.26 değer kazanırken sanayi endeksi ise 0.46 değer kazandı. Endeks yeni haftaya tepki alımları ile yüzde 0.95 yükselişle 72.422 seviyesinden başladı.

Borsa Endeksi açılışın ardından hızlanan alımlarla kazançları yüzde 3'ün üzerinde yükselirken 74.300 puanı gördü. BİST tarafında 74.300 seviyelerine kadar yaşanan yukarı hareket ardından, 74.000 seviyelerinde gelen kar satışları karşılanmaya çalışılıyor. Yukarı hareketlerde kısmen de olsa hacimde azalma görülüyor. Dolar/TL ise yüzde 1.10 eksi ile 3.03 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki liderler zirvesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmişti. 14.06'da başlalayan zirve yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü.

Yurt içerisinde haftanın son işlem gününde TL varlıklarda toparlanma görülürken Meclis'ten ve hükümet kanadından gelen kararlı açıklamalar piyasada tepki alımlarına sebep oldu.

Analistlere göre, endeksin 72 bin seviyesine toparlanarak gelişmeleri  72-73 bin aralığında fiyatlaması beklenmektedir. Olası sert toparlanmalarda 73 bin 500 seviyesi hedeflenmelidir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 71 bin seviyesi ilk olarak hedeflenmelidir. Bu seviyenin kırılması durumunda düşüş 70 bin puana kadar devam edebilir.

Piyasalar bu hafta makroekonomik veriler açısından önemli bir gündeme sahip olacak.
Yurtiçinde Salı günü PPK tutanakları, Cuma günü ise Dış Ticaret Dengesi yakından izleniyor
olacak.  ABD cephesinde Çarşamba günü sonuçları açıklanacak olan FOMC toplantısı ve
Cuma günü açıklanacak olan 2Ç16 dönemi ilk tahmin büyüme ve kişisel tüketici harcamaları
(PCE) verileri dikkatle izlenecek. Diğer yandan Japonya'da merkez bankaların bu hafta gerçekleştireceği toplantı bekleniyor.

"Dönemsel getiriye odaklansınlar"

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasada haftanın son işlem gününde imalat PMI rakamları takip edilirken hisse senedi piyasasında dalgalı seyir görüldü. Euro Bölgesi ve ülkelerinde imalat ve hizmet PMI rakamları genel olarak beklentilerin üzerinde gelerek bölge ekonomisi adına olumlu işaret vermesine rağmen şirket karlılıklarındaki azalışa bağlı olarak yatay seyir gözlendi.

Amerika'da ise imalat PMI rakamı beklentilerin üzerinde gelirken Amerikan ekonomisinin kötü olmadığını ortaya koyması sonrasında Amerikan hisselerinde yüzde 0.40'lar civarında primlenmeler görüldü. Amerikan şirketlerindeki bilançolar açıklanmaya devam ederken DOW30 endeksinde kazançlar yüzde 0.30 seviyesinde olurken S&P500 kazançlar yüzde 0.45'in üzerindeydi. Amerikan vadelileri güne alıcılı başladı.

Diğer taraftan Çin'de devam eden G-20 zirvesi sonra ererken liderlerin ortak açıklaması küresel ekonomideki toparlanmanın yavaşta olsa devam ettiği oldu.

Bu sabah Asya seansında Japonya'da ihracat ve ithalattaki iyileşmeye bağlı olarak ticaret dengesi beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Japonya'nın ön planda kalmasına bağlı olarak Japon hisselerinde yüzde 0.38'lik primlenme görülürken Çin Shanghai endeksinde de yüzde 0.24 alımlar görülüyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 25.07.2016

 

Dolarda gevşeme eğilimi görülüyor

 

Altında gevşeme sürüyor

 

Petrol yatay seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Öncü25 Temmuz 2016 21:37

    Yarın biraz kar satışı gelir. ytd.

  • ismail Midiliç25 Temmuz 2016 17:55

    şimdi ne olcak endesk düşecekmi yarın 74 geçdi geri 70 binleremi gelcek darbede gelemdi neden gelsin bilen varmı artık bunlardansa bıkdık illa kendileri alcak sonra bize satacakalr bence 70 bin düşmez nedne düşşün