E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.73 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 1.73 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 1.73 yükselişle kapattı
01 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 1.73 yükselişle 76.711 seviyesinden kapattı

Açılışından itibaren pozitif seyreden BİST-100 endeksi yüzde 1.90 yükselişle en yüksek 76.843 seviyesini test etti. Dolar/TL kurunun 2.99 seviyesine yükselmesi ile artılarını hafif azaltan endeks günü yüzde 1.73 yükselişle 76.711 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.63 yükseldi. İşlem hacmi ise 2.89 milyar TL oldu

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde oldukça dalgalı seyretti. Küresel borsaların seyrine paralel yön arayışında olan endeks günü sınırlı pozitif tamamlayarak yüzde 0.21 yükselişle 75.405 seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne yüzde 1.09 yükselişle 76.227 seviyesinden başladı. İlerleyen saatlerde endeskte alımlar hız kazanarak kazançlarını genişletti.

Yurt içinde geçtiğimiz Cuma günü Haziran ayına ilişkin dış ticaret verileri takip edildi. Dış ticaret açığı Haziran ayında artış göstererek 6 milyar 559 milyon dolara yükseldi. Uzmanlar yurtiçinde başta 10 yıllık tahvil faizleri olmak üzere faizlerdeki düşüş eğiliminin devam ettirmesi durumunda BIST’te banka hisseleri öncülüğünde tepki yükselişinin güçlenerek devam edebileceğini belirtiyor. Güne yurtiçinde normalleşmenin devam etmesi ve azalan Fed faiz artışı beklentileri sonrası artan global risk alma iştahının etkisiyle başlayacak olan endekste 3 TL'nin altında seyreden dolar kurunun yönü takip edilecek.

Analistlere göre endekste 75.000 seviyesi sınırında gerçekleşen kapanış sonrası teknik görünüm olumlu bir hal almıştır. Bugün endekste yükselişlerin görülebilmesi için 75.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmek gerekir. Yükselişlerde 76.000 direnç seviyesi önemini korumaktadır. Endekste görülebilecek kar satışlarında 74.000 ve 72.500 destek seviyeleri izlenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 01.08.2016

KÜRESEL PİYASALAR

Haftanın son işlem gününde küresel piyasada yoğun veri akışı yaşanırken piyasadaki hareketlilikte devam etti. Cuma günü Japonya MB’nın ek teşvik miktarını beklenenin altında tutması ve ABD büyüme rakamının beklentilerin altında kalması sonrasında her ne kadar gelişmiş ülkelerde satışlar görülse de günün 2.yarısında yaşanan toparlanma ve yükseliş baskısıyla primli kapanışlara neden oldu.

Avrupa hisseleri, bankaların stres testleri öncesinde yavaş seyrine devam etse de kısmi toparlanma devam etti. Avrupa hisseleri İtalya ve İspanya hisseleri öncülüğünde yükseliş sağlarken Alman DAX30 endeksinde ise yüzde 1’e varan alımlar yaşandı. Gün sonunda Avrupa bankalarının stres testinden başarıyla geçmesi bugün piyasada iyimserliği devam ettirebilir. Özellikle Alman bankalarının stres testinden güçlenerek çıkması ve bir önceki döneme göre daha güçlü görünüm göstermesi piyasada pozitif algılanıyor.

Cuma günü Amerika’da ise özellikle S&P500’de rekor seviyede kapanış gerçekleşti. Amerikan hisseleri yükseliş eğilimine devam ederken, aylık haftalık ve günlük bazda yeni tarihi rekor seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Diğer taraftan petrol fiyatlarının dipten toparlamasının da piyasalara pozitif yansıdığı günde, veri akışının arka planda kaldığı görüldü. Amerika’da her ne kadar veri akışı negatif gelmeye devam etse de FED’in faiz artırımına gitmeyecek olması ve paranın gidecek yer bulamaması Amerikan hisselerini taşımaya devam ediyor. Ayrıca geçen hafta boyunca açıklanan şirket bilançolarının da güçlü gelmesi hisselerin arkasındaki senaryoyu da destekliyor.

Bu sabah Asya seansında dalgalanma devam ederken Çin ve diğerlerinin ayrıştığı görüldü. Çin hisseleri yeni haftaya yüzde 1.5’a varan satışla başlarken, Japonya ve Hong Kong’da ise toparlanma görülüyor. Çin’de bu sabah imalat PMI beklentilerin altında kalırken ekonomideki yavaşlamaya dikkatleri çekti.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.08.2016

 

Dolar/TL 2.98 seviyesinde

 

Altın 1350 dolar seviyesinde

 

Petrol artı seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reis01 Ağustos 2016 11:30

    SAZAN YAKALAMA YÜKSELİŞİ BU DİKKAT EDİN. 76,500 ÇOK ÇOK ÇOK CİDDİ DİRENÇ. 74 BİNE DOĞRU KAR SATIŞLARI GELECEK.