E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 2.77 artıda kapattı---

Borsa günü yüzde 2.77 artıda kapattı

Borsa günü yüzde 2.77 artıda kapattı
20 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 2.77 kazançla 77.523 seviyesinden kapattı

Küresel piyasalar İngiltere'nin Perşembe günkü referandumda AB'den ayrılma ihtimalinin düştüğünü gösteren anketlerin desteği ile ralli yapmaya bugün de devam etti. Borsa İstanbul'da bu ralliden payına düşenle yüzde 2.77 kazanç sağlayarak günü 77.523 puan seviyesinden tamamladı.İşlem hacmi 2.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul perşembe günü son dönemin en düşük seviyesi olan 74.671 seviyesinden toparlanarak haftayı yüzde 1.02 değer kazanarak 75.431 seviyesinden kapattı. Yeni güne yüzde 1.35 kazançla 76.446 seviyesinden hızlı açılış yaptı.

Endeks hızlı açılışın ardından kazançlarını artırarak 77 bin seviyesine yükseldi. Perşembe gördüğü düşük seviyenin ardından iki günde yüzde 3 yükselen endeks şu saatlerde alışlatını dahada artırarak yüzde 2.40 kazançla 77.320 puanda seyrediyor.

Piyasaları yaklaşık iki haftadır 23 Haziran'da yapılacak olan İngiltere'nin AB 'deki geleceğini belirleyecek olan referandum konusu meşgul ediyor. Geçtiğimiz cuma gününe kadar ayrılma yanlılarının AB'de kalma taraftarlarına daha baskın geldiğini açıklayan anketler küresel piyasalarda satış baskısını tetikleyen önemli bir unsurdu.

Ancak  geçen hafta AB'de kalma kampanyalarını destekleyen işçi partili milletvekili  Jo Cox'un ayrılıkçı saldırganlar tarafından öldürülmesi sonucu her iki tarafta referanduma kısa süre kala kampanyalarını durdurma kararı aldılar. Bu durum cuma günü hisse piyasalarında sert yükselişlere neden oldu.Bu hafta da gelen anket sonuçlarında kalma taraftarlarının arttığı ya da başabaş gittiği yönündeki sonuçlar piyasalarda etkili oluyor. Altın ve dolarda sert düşüşler görülürken petrol ve hisse piyasalarında yükselişler hakim.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'den ayrılma yanlılarının referandum kampanyasında Türkiye'nin AB'ye üye olacağı belirtilerek oy istendiğini ancak Türkiye'nin önümüzdeki on yıllarda AB'ye girme ihtimali bulunmadığını söyledi.  Cameron, referandumda hayır oyu verecek olanların bu kararını, Türkiye'nin AB üyeliği gibi doğru olmayan gerekçelerle vermemeleri gerektiğini söyledi.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda ülke ekonomisinin bundan tahmin edilenin de ötesinde olumsuz etkileneceğini söyledi.Osborne, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda çok daha yoksullaşacağını belirterek "Kamuoyu AB'den ayrılmanın risklerini iyi anlamalı." dedi.

Perşembe günü yapılacak referanduma kadar piyasalarda gelen açıklamalara göre karışık fiyatlamalar görüleceğe benziyor.Yurt içinde dolar/TL kurunun 2.90 seviyelerine gevşediği görülüyor.

Hafta sonu Gezi Parkı ile ilgili açıklamalar orta vade de tedirginlik yaratabilir .Ayrıca bugün 16:30'da başlayacak olan Reza Zarrab davası da Türkiye tarafından dikkatle takip edilecek.

KÜRESEL PİYASALAR

Geçtiğimiz hafta İngiltere'de öldürülen milletvekili sonrasında başlayan küresel iyimserliğin bu sabah arttığı görülüyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde piyasada volatilite görülürken Avrupa ve Amerikan hisselerinin ayrıştığı görülmüştü.

 Avrupa hisseleri Brexit ihtimalinin zayıflamasıyla beraber yüzde 1 üzerinde primlenirken özellikle Alman DAX30 endeksinin yaptığı dönüş piyasa tarafından olumlu karşılanmıştı. Oluşan risk ortamının Alman tahvil faizlerine olan talebi artırdığı görülürken tarihi rekor düşük seviyeler izlenmişti.

Amerika'da ise düşen petrol fiyatları ve piyasadaki düzeltme isteği satış baskısına neden olurken Amerikan hisselerinin yatay satıcılı kapandığı görülmüştü. Amerikan vadelileri haftaya yüzde 1 primli başladı.

Bu sabah Asya seansında ise hafta sonu İngiltere'de açıklanan anketin pozitifliği görülüyor. İngiltere referandum anketi sonrasında başta Japon hisseleri olmak üzere yükseliş görülürken kazançların yüzde 1 üzerinde seyrettiği görülüyor. Japonya'da pozitifliğin daha fazla olduğu günde Japon hisseleri yüzde 2 üzerinde yükseldi.

Günün önemli şirket haberleri - 20.06.2016

 

Dolar 2.90 seviyesinin altına gevşedi

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.06.2016

  

Altın sert düştü

 

Petrol 50 doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YY20 Haziran 2016 22:57

    3-5 spekülatörün yükselttiği endeks.:) İşlem hacmi yerlerde sürünüyor. Bıyıklıların 30 sene sabırlı olması gerekiyor:)

  • Kerim Arslan20 Haziran 2016 19:09

    Bakalım yarın 77 binde tutunabilecek mi ???? 76800 destek noktaları test edilebilir kanaatiğndeyim. al-sat tavsiyesi değildir

  • baki sadi20 Haziran 2016 09:54

    Tüm Avrupayı TÜRK korkusu almış.. Korkun Ulen Şerrolar TÜRKLERDEN..