E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 2.25 artı puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 2.25 artı puanla kapattı

Borsa günü yüzde 2.25 artı puanla kapattı
08 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 2.25 yükselişle 77.779 puandan kapattı

Borsa İstanbul Endeksi alımlarla başladığı günde en düşük 76.980 puana gerilemenin ardından öğleden sonra alışlarını hızlandırdı.77.934 puana kadar yükselen endeks günü yüzde 2.25 kazançla 77.779 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi günü yüzde 3.60 kazançla kapatırken işlem hacmi 3.6 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurt dışı makroekonomik veri akışı ve yurt içinde açıklanması beklenen Moody's kararı etkili oldu. Moody's baskısı ile kapanışa doğru BİST-100 endeksinde satışlar yaşandı. Endeks haftayı yüzde 0.08 kayıpla 76.065 puan seviyesinden kapattı. Yeni haftaya ise yüzde 1.77 yükselişle 77.413 seviyesinden sert alımla başladı.

Hızlı bir açılış sonrasında BİST-100 endeksi dengelenmeye çalışıyor. Haziran ayı sanayi üretimi’nin bir önceki aya göre yüzde 0,6 artması beklenirken yüzde 1,4 gerilemesi BİST tarafında açılış
sonrasında satış baskısı yarattı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye'nin not değerlendirmesini pas geçti. Darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu ve not görünümünü “negatif” izlemeye alan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bu durumun Türkiye üzerindeki etkilerini izlemeye devam edeceğini belirtti. Moody's Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesinin 18 Temmuz'dan itibaren 90 gün içerisinde sonuçlanacağını söylemişti. Bundan sonra gözler 19 Ağustos'taki Fitch değerlendirmesinde olacak.

Analistlere göre teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Bugün endekste yükselişlerin görülebilmesi için 76.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görülmesi gerekmekte olup, yükselişlerde 76.800 ve 77.500 direnç seviyesi önemini korumakta. Endekste kar satışlarının görülmesi durumunda ise 75.000 ve 72.500 destek seviyeleri izlenebilir.

Kur cephesinde ise dolar/TL'de 3.02 seviyelerine kadar yükseliş yaşansa da bu sabah itibariyle 2.98 seviyesine doğru gerileme endekste olumlu sürece katkıda bulunacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 08.08.2016

KÜRESEL PİYASALAR

Haftanın son işlem gününde Amerika'da istihdam rakamları açıklanırken, üst üste 2.ayda da beklentiler üzerinde gerçekleşen bir tarım dışı istihdam rakamı görüldü. Tarım dışı istihdam değişimi 255 Bin açıklanırken, işsizlik oranı ise yüzde 4.9 seviyesinde gerçekleşti. Özellikle katılım oranındaki artışın işsizlik oranını yükselttiği gözlenirken, tarım dışı istihdam değişiminin bu derece güçlü gelmesi piyasada olumlu karşılandı. İstihdam rakamlarının güçlü gelmesi ve artan ortalama saatlik kazançlar ekonominin pozitif yönde olduğunu gösterirken FED'in Eylül ayındaki faiz artırım ihtimali yüzde 43 seviyesine yükselse de piyasa fiyatlamalarında Eylül'ün pas geçme ihtimali hala yüksek görülüyor.

İstihdam rakamları sonrasında Amerikan hisseleri rekor seviyeleri genişletirken, seans sonu da alımların devam ettiği görüldü. Amerikan hisseleri yüzde 1'e varan yükseliş  görülürken, özellikle sağlık ve teknoloji hisseleri önderliğinde yükselişler devam etti. Amerikan vadelileri güne yatay primli başladı.

Avrupa'da ise her ne kadar sakin seyir görülse de veri sonrasında alımların hızlandığı görüldü. Avrupa hisseleri haftayı yüzde 1.5'a varan alımlarla kaparken haftayı olumlu kapattı.

Bu sabah Asya seansında Çin'de ithalat ve ihracatta daralma devam ederken Çin ekonomisinin yavaşlamaya devam ettiği görüldü. Bu sabah Japonya hisseleri yüzde 2 yükseliş  yaşarken, Çin ve Hong Kong'da da alımlar devam ediyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08.08.2016

 

Dolar 2.98 seviyesine gevşedi

 

Altın 1338 dolar seviyesinde

 

Petrolde yükseliş sürüyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)