E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
28 Temmuz 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.64 oranında düşüşle 107 bin 699 puan seviyesinden kapandı

Borsa İstanbul 108 bin 605 puan ile bu hafta rekor kırdı. Rekor seviyesinde tutunamayan Borsa İstanbul'da satışlar görüldü.

Yeni güne endeks yüzde 0.09 oranında düşüşle 108 bin 298 puandan başladı. Açılışın ardından bir miktar satışla karşılaşan BİST günü yüzde 0.64 oranında düşüşle 107 bin 699 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 107 bin 577 puanı, en yüksek 108 bin 298 puanı gördü.

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

Dolar kuru güne sakin başladı. Dolar 3.53 TL seviyesinden, euro ise 4.13 TL’den güne başladı.

Saat 18:00 itibariyle dolar 3.5296 TL, euro ise 4.1491 TL olarak işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi ise 1.1753'ü aştı ve rekor kırdı. 18:00 itibariyle 1.1750 seviyesinde seyrediyor.

Bugün açıklanacak önemli veriler 28/07/2017

KÜRESEL PİYASALAR ABD BİLANÇOLARIYLA GERİLEDİ

Asya borsaları, son günlerde rekor kıran ABD teknoloji hisselerinin gerilemesinin ardından bugün değer kaybetti. Buna karşılık ABD'den gelen güçlü bilançolar ve küresel ekonominin büyüyeceği yönündeki beklentiler hisse piyasalarına olan iştahı desteklemeye devam ediyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Asya'nın piyasa değeri bazında en büyük şirketi olan Samsung Electric hisselerinin yüzde 3.5 gerilemesiyle yüzde 0.8 geriledi ancak haftayı yüzde 0.4 kazanımla bitirmek üzere. Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.4 geriledi. Dow Jones endeksi bilanço açıklayan Verizon hisselerindeki yüzde 7.7 yükselişin desteğiyle rekor kırarak kapandı. Ancak teknoloji ve ulaşım hisselerindeki ani düşüş yatırımcılarda endişe yarattı. S&P 500 teknoloji sektörü seans içinde yüzde 2 düştükten sonra yüzde 0.8 ekside kapandı.

DÖVİZ

Dolar, bugün açıklanacak ABD ikinci çeyrek ekonomik büyüme verisi öncesinde ılımlı kazanımlarını geri vererek yönünü aşağı çevirdi. Doların başlıca altı para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks dün yüzde 0.2 yükseldikten sonra bugün gerileyerek 93.826'da bulunuyor. Dolar, Fed'in faiz oranlarını artırmak için acele etmeyeceğine işaret eden kararının ardından Çarşamba günü 13 ayın en düşük seviyesine indi. Ancak dün yükselen ABD Hazine tahvil getirileri ve beklentilerin üzerinde gelen ABD dayanıklı mal siparişleri ve dış ticaret verilerinin desteğiyle değer kazandı. Yatırımcılar bugün saat 1530'da açıklanacak olan ikinci çeyrek ABD gayri safi yurtiçi hasıla verisine odaklandı. Ekonomistler ilk çeyrekte yüzde 1.4 büyüyen ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 2.6 büyüdüğünü tahmin ediyorlar. Güçlü büyüme rakamları dolar üzerindeki satış baskısının bir miktar azalmasını sağlayabilir.

PETROL

Petrol fiyatları, bugün geriledi ancak ABD ham petrol stoklarındaki düşüş ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) devam eden üretimi azaltma çabalarının desteğiyle yaklaşık sekiz haftanın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle varil başına 51.43 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle varil başına 48.99 dolarda bulunuyor. Her iki gösterge de, OPEC'in üretimi azaltma çabalarının ve ABD ham petrol stoklarındaki düşüşün ardından ABD benzin vadeli fiyatlarındaki artışın desteğiyle dün 31 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı. Brent petrolü (değişim; son işlem): -0.29% 51.34 ABD hafif petrolü (değişim, son işlem): -0.33% 48.88

ALTIN

Altın, yatırımcıların bugün açıklanacak ABD ikinci çeyrek gayri safıla yurt içi hasıla verilerine odaklanmasıyla, dün altı haftadan daha uzun sürenin en yüksek seviyesinden gerileyerek yatay seyretti. Spot altının ons fiyatı hafif değişim göstererek bugün 1,277.55 dolarda bulunurken, haftayı da hafif yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Altın bu seviyelerden kapanması halinde Mayıs'tan bu yana art arda en uzun süreli haftalık kazanımını elde etmiş olacak. ABD altının Ağustos teslimatı için vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,257.60 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)