E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul ABD verisi ile hafif yükseldi---

Borsa İstanbul ABD verisi ile hafif yükseldi

Borsa İstanbul ABD verisi ile hafif yükseldi
13 Ekim 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul gün içinde düşüşe geçse de ABD TÜFE verisinin açıklanmasından sonra kayıplarını telafi etti ve yüzde 0.28 oranında yükselişle 106 bin 225 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD ile vize konusunda uzlaşma çalışmalarının sürmesi Borsa İstanbul’u güçlendiriyor ancak Türk ordusunun İdlib'e girdiğini doğrular nitelikteki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bankalara faiz konusunda yüklenmesi piyasalarda olumsuzlukların da olabileceği sinyalini verdi. ABD'den beklenen Eylül ayı TÜFE verisi yüzde 0.5 olarak gerçekleşti, beklenti ise 0.6 idi. 

Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmasının zorlaşması nedeniyle, 2017 yılı içinde bir faiz artırımı daha yapılması ihtimali zayıfladı. Bu nedenle hisse piyasaları yükselişe geçerken dolar gerileme yaşadı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.16 oranında yükselişle 106 bin 98 puandan başladı. 

TSK'nın İdlib açıklamasının ardından Borsa İstanbul'a satış geldi. TSK, İdlib'e girildiğini doğrular nitelikte kamuoyunu bilgilendirdi.

İdlib'e operasyon yapıldığına dair bilginin gelmesinin ardından Borsa İstanbul'da hafif gerileme oldu. Endeks gün ortasına yüzde 0.33 oranında düşüşle 105 bin 581 puandan girdi.

ABD TÜFE verisinin beklentilerin altında kalması ile birlikte Borsa İstanbul kayıplarını sildi ve günü yüzde 0.28 oranında yükselişle 106 bin 225 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 105 bin 339 puan, en yüksek 106 bin 598 puan görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara faiz konusunda yine yüklendi. Öncelikli olarak devlet bankaları ile faizlerin düşmesi için konuşulacağını belirten Erdoğan, daha sonrasında da özel bankalarla toplantı yapacaklarını söyledi. Faizin yüksek olmasının fiyatları yukarı çektiğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, domatesin, biberin enflasyonu artırmadığını, faizin yüksek olmasının enflasyonu tetiklediğini söyledi. Erdoğan'ın bu açıklamaları banka hisseleri üzerinde baskı oluşturabilir. 

ABD TÜFE verisi beklentilerin altında

TSK açıkladı! İdlib'e girildi

Günün önemli şirket haberleri 13/10/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 13/10/2017

DOLAR ABD VERİSİ İLE DÜŞÜŞTE

ABD'de açıklanacak olan enflasyon verisi öncesi dolar/TL, bu sabah 3.65 seviyesinin üzerinde yatay bir seyirde işlem gördü. ABD TÜFE verisinin Eylül'de yüzde 0.5 artması ve beklentinin yüzde 0.6 olması dolara satış getirdi.

Fed faiz artırmak için enflasyon verisinin yükselmesine odaklanmıştı. Ayrıca FOMC üyeleri enflasyon konusunda hem fikir olamamış fikir ayrılığına düşmüştü. TÜFE verisi ile birlikte Fed'in 2017 yılında bir faiz artırımı yapacağı ihtimali de düşüşe geçti. 

Saat 18:03 itibariyle dolar 3.6376 lira seviyesinde işlem görüyor. 
Dolar/TL bugün en düşük 3,6285, en yüksek 3,6639 seviyesini gördü.

Euro ise 4.3059 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1836 seviyesinde.

Altında pozitif seyir sürüyor

KÜRESEL PİYASALAR ABD VERİSİNE ODAKLANDI

Bugün açıklanacak olan ABD TÜFE verisi piyasalar için önem teşkil ediyor. Küresel piyasalar dünü güçlü seyirle kapatırken bugün ise odaklarında TÜFE verisi yer alıyor. Fed’in faiz kararını enflasyona göre verecek olması nedeniyle veri büyük önem taşıyor.
Asya borsaları yüksek küresel büyüme beklentileriyle 10 yılın zirvesine yaklaştı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Ekim'de şimdiye kadar yüzde 3.6 yükseldikten sonra yüzde 0.22 artıda. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.96 artışla 21 yılın zirvesine yükseldi. Wall Street, telekom şirketi AT&T'nin kablolu TV abone kaybettiğini açıklamasının ardından düşüş kaydetmesiyle dün hafif geriledi. Ancak 47 piyasayı kapsayan dünya MSCI endeksi rekor seviyede seyrederek bu yıl şimdiye kadarki kazanımlarını yüzde 17'ye yükseltti. Piyasaların odağında olan bir diğer konu ise 18 Ekim'de başlayacak Çin Komünist Parti Kongresi. Kongrede Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yeni siyasi girişimler ortaya koyması ve ikinci beş yıllık dönem için de iktidarını sağlamlaştırması bekleniyor.

Petrol Eylül'den beri en güçlü haftalık yükselişe yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)