E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü zirvede kapadı---

Borsa İstanbul günü zirvede kapadı

Borsa İstanbul günü zirvede kapadı
31 Ekim 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primle başlayan Borsa İstanbul 110 bin 142 puan seviyesinden kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Dolar kurunu takip eden Borsa İstanbul, Fed’in faiz kararı ve Fed başkanının kim olacağına dair beklentileri de fiyatlıyor. Küresel piyasalar da Fed başkanının kim olacağına dair beklentilerle fiyatlamalara devam ediyor.

Dolarda ise ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Paul Manafort'un FBI'a teslim olması ile düşüş yaşandı.

Haftanın ilk işlem gününü primli kapayan Borsa İstanbul Salı gününe yüzde 0.24 oranında yükselişle 108 bin 722 puandan başladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın KOBİ'lere olan desteğin süreceğine dair açıklaması ve yerli otomobile ilişkin oluşturulduğu iddia edilen konsorsiyum şirketlerinin hisselerindeki yükseliş Borsa İstanbul'u yukarı taşıdı.

Endeks gün ortasına yüzde 0.85 oranında yükselişle 109 bin 384 puandan girdi.

Gün sonuna doğru Borsa İstanbul'da değer kazanımları artmaya başladı. Endeks 110 bin puanı test etti. Günü ise yüzde 1.55 oranında yükselişle 110 bin 142 puandan kapadı.

Bankacılık endeksi yüzde 2.41 oranında yükseliş kaydetti. İşlem hacmi 7.2 milyar lira oldu.

Açılışın ardından en düşük 108 bin 492 puan, en yüksek 110 bin 142 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 31/10/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 31/10/2017

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları, Wall Street’in etkisinde kalarak sakin seyir izledi. Çin'in imalat sektöründe Ekim ayında beklenenden daha keskin bir yavaşlama olduğunu gösteren veriler, bölgesel yatırımcıların riskli varlıklara olan iştahını da sınırladı. Beijing'in kış döneminde hava kirliliğiyle mücadelesi, ülkenin kuzeyindeki pek çok çelik fabrikası, döküm ocağı ve fabrikayı üretimi kısıtlamaya zorlarken; ülke ekonomisindeki yavaşlamaya ilişkin ilk sinyallerin neden olduğu belirsizliği de artırıyor. Şanghay hisseleri yüzde 0.35 ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.24 geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.33 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.07, Avustralya borsası  0.17 gerilerken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi ise yüzde 0.3 alıcılı seyir izledi. Wall Street, ilaç üreticisi Merck hisselerindeki düşüş ve ABD'li politika yapıcıların kurumlar vergisinin tek seferde değil, kademeli olarak düşürülmesini değerlendirdikleri haberleriyle rekor seviyelerden geriledi.

Petrol fiyatları 60 doların üzerinde tutunuyor

DOLAR GÜÇLENMEYE BAŞLADI

ABD Merkez Bankası faiz kararı ve Başkan Donald Trump'un yeni başkanını açıklaması beklenirken Dolar/TL'de karışık seyir izleniyor. Türkiye'de enflasyon rakamlarının yüksek gelebileceğine ilişkin beklentiler doları güçlü tutmaya devam ediyor. Ekim ayında enflasyonun yüzde 11'in üzerinde gelmesi bekleniyor. Ayrıca ABD ile süren vize yasağı karmaşası nedeniyle de Türk Lirası'nda güçlenme yeteri kadar gerçekleşmiyor.

Fed faiz kararını yarın akşam açıklayacak. Piyasalarda bu toplantıda bir faiz değişikliği beklenmiyor.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Başkan Donald Trump'ın Fed başkanlığı için seçimini Perşembe günü açıklamasının beklendiğini söyledi.

Tüm bunların yanısıra ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyası yöneticisi Paul Manafort'un FBI'a teslim olması da doları baskı altında tutan etkenlerden biri.

Dolar ve euroda gün ortasından itibaren güçlenme meydana geldi. Saat 18:04 itibariyle dolar 3.8140 lira seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,7678, en yüksek 3.8142 seviyesini gördü.

Euro 4.4385 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1634 seviyesinde.

Altın kazançlarını korudu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)