E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul sert düştü---

Borsa İstanbul sert düştü

Borsa İstanbul sert düştü
15 Kasım 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif düşüşle başlayan Borsa İstanbul 108 bin puanın altına inerek kapanış gerçekleştirdi

BORSAGUNDEM.COM

Güne işsizlik verisi ile başlayan Borsa İstanbul karışık seyretti. Kapanışını ise 108 bin puanın altında yaptı.
Ağustos ayına ilişkin işsizlik rakamlarının açıklanması öncesinde Borsa İstanbul yüzde 0.14 oranında düşüşle 109 bin 997 puandan güne başladı. İşsizlik ise yüzde 10.6 seviyesinde gerçekleşti.

Açılışın ardından hızlanan satışlarla birlikte gerileyen endeks bir süre sonra toparlandı ve artıya geçti.

Dalgalı seyir izleyen Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 0.06 oranında düşüşle 110 bin 79 puandan girdi.

Başta Aselsan olmak üzere bankacılık ve sanayi endeksine gelen sert satışlar nedeniyle endeks yüzde 2.21 oranında düşüşle 107 bin 716 puan seviyesinden kapandı.

Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 2.31, sanayi endeksinde düşüş yüzde 2.63 oldu. İşlem hacmi ise 9 milyar lira oldu.

Açılışın ardından en düşük 107 bin 710 puan, en yüksek 110 bin 705 puan seviyesi görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu’daki ziyaretleri devam ediyor ve bugün Katar’da olacak.

Jeopolitik sorunların ele alındığı günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalar önem arz ediyor.

Analistler Borsa İstanbul’daki yükselişleri tepki alımı olarak yorumluyor ancak yine de düşüş eğiliminin hakim olacağı konusunda görüş bildiriyorlar.

Gün içinde kar satışlarının olabileceğini belirten analistler 111 bin 700 puanı direnç olarak gösterirken 108 bin puanı da destek noktası olarak öne çıkardı.

Günün önemli şirket haberleri 15/11/2017

DOLAR VE EURO GÜÇLÜ YÜKSELİŞTE

Dün akşam 3,91 seviyesini gören dolar/TL, bu sabah ABD'de açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi 3,90'ın hemen altında seyrediyor.

Saat 18:07 itibariyle dolar 3.8869 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8772, en yüksek 3,9012 seviyesini  gördü.

4.6128 lira ile rekor kıran euro ise 4.5930 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1814 seviyesinde.

Uzmanlar eurodaki artışta iyi gelen Euro Bölgesi ve Almanya büyüme rakamlarının etkili olduğunu ifade ediyor. Ekonomik büyümenin güçlü olacağına dair artan beklentilerle yatırımcıların Avrupa'da riskli varlıklara yöneldiğini belirten uzmanlar, bunun euro/TL'ye yükseliş olarak yansıdığını kaydetti.

Altın yükselişte

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları, petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak ekside kapanan ABD borsalarını izleyerek geriledi. Euro ise Almanya'da açıklanan beklentilerden güçlü ekonomik büyüme verisinin ardından dün kaydettiği kazanımları korudu. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6, Çin'in Shanghai bileşik endeksi yüzde 0.7 ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.3 ekside bulunuyor. Son birkaç aydır neredeyse aralıksız yükselen ve art arda rekorlar kıran ABD hisse piyasaları ham petrol fiyatlarındaki düşüşün ve General Electric hisselerinin art arda ikinci günde de gerilemesinin etkisiyle dün ekside kapandı. GE yüzde 5.9 düşerken, S&P 500 enerji sektörü endeksi yüzde 1.5 ile dört aydan uzun bir sürenin en keskin düşüşünü kaydetti. Petrol fiyatları, ABD'nin ham petrol üretiminin önümüzdeki dönemde artacağı beklentisi ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın düşürdüğü uluslararası tüketim tahminlerinin ardından piyasalara son aylarda yön veren talepte toparlanma öngörüsünün yara almasıyla geriledi. Brent ve ABD hafif ham petrolü yüzde 1'in üzerinde geriledi.

Petrol düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)