E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
06 Aralık 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.90 oranında düşüşle 105 bin 303 puan seviyesinden kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Kasım ayı enflasyonunun yüksek gelmesi ile birlikte Merkez Bankası’nın faiz artırımında bulunabileceği beklentisi  iç piyasada doları zayıflatırken Borsa İstanbul’a alım getirdi ve dün yüzde 1’e yakın primle kapandı. ABD'de görülen Reza Zarrab davasının tansiyonunun düşmesi de piyasalarda olumlu hava estirdi.

Ancak Borsa İstanbul küresel piyasalardaki dalgalı seyirden negatif etkilenebilir. Global piyasalarda bakır fiyatlarındaki düşüş risk iştahını azalttı. ABD borsaları ise Asya borsalarındaki teknoloji hisselerindeki kayıplarla düşüşe geçti.

Borsa İstanbul bu gelişmelerin ışığında güne yüzde 0.16 oranında yükselişle 106 bin 431 puandan başladı.

Karışık seyreden endeks gün ortasına yüzde 0.22 oranında düşüşle 106 bin 21 puandan girdi.

Bankacılık endeksindeki kayıplarla Borsa İstanbul güç kaybını hızlandırdı. Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 1.57 oldu.

Borsa İstanbul günü yüzde 0.90 oranında düşüşle 105 bin 303 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 105 bin 78 puan, en yüksek 106 bin 725 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 06/12/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 06/12/2017

DOLAR YÜKSELİŞTE

TCMB'den faiz artırım beklentilerinin kuvvetlenmesi ve risk algısının azalmasıyla dolar/TL'de başlayan düşüş eğilimi devam ederken, kur bu sabah 3.85 seviyesinden başlangıç yaptı. Türkiye-ABD ilişkilerinin seyrinin izlendiği piyasada ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün on yıllardır Ortadoğu'da izlediği politikaya ters düşen bir karar alarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacak olmasının da jeopolitik riskleri artırabileceği belirtiliyor.

Hafta başında beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisinin TCMB'nin 14 Aralık'ta yapacağı PPK toplantısında geç likidite penceresi faizini artıracağı yönündeki beklentileri artırdı. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sermaye hareketlerinin sınırlandırılması ile ilgili bir talebi olmadığını açıklaması ve ABD'de devam eden Reza Zarrab'ın tanık olarak yer aldığı davanın baskısının azalması ile TL daha iyi performans göstermeye başladı.

Dolar/TL dün 3,84 seviyesinin altında gördükten sonra, bu sabah aynı seviyelerden açılış yaptı

Saat 18:07 itibariyle dolar 3.8466 lira seviyesinden alıcı buluyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8392, en yüksek 3,8634 seviyesini gördü.

Euro ise 4.5375 lira seviyesinde işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi 1.1792 seviyesinde.

Gram altın 156.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.36 seviyesinde bulunuyor.

Petrol fiyatları stok verisi sonrası geriledi

KÜRESEL PİYASALAR BAKIRLA DÜŞTÜ

Teknoloji hisselerindeki zayıf seyri Asya borsalarını geriletti. Wall Street ise bu düşüşten etkilendi ve düşüşle kapandı. Bakır fiyatlarında oluşan düşüş Asya piyasalarında risk iştahını azalttı.

Japonya'nın Nikkei endeksi  demir dışı metal üreticilerinin hisselerindeki gerilemenin de katkısıyla yüzde 2 düştü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  yüzde 1.1 ekside bulunuyor. ABD borsalarında yatırımcılar teknoloji şirketlerinin hisselerinden çıkarak ABD'deki vergi indirimi yasa tasarısından fayda görmesi en olası bankacılık ve perakende sektörü hisselerine kayıyorlar. Geçen haftadan bu yana yüzde 4 gerileyen S&P 500 teknoloji sektörü endeksi dün seans içinde 1.4 yükselse de kazanımlarını kapanışta geri vererek ancak yüzde 0.2 artıda kapanabildi. S&P 500 endeksi bu hareket sonucu art arda üçüncü defa ekside kapandı. Dow Jones ve Nasdaq endeksleri de geriledi.

Altın 2 ayın en düşüğüne yakın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)