E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
12 Aralık 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.10 oranında düşüşle 109 bin 49 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul büyüme verisi ve dolardaki gerilemenin etkisiyle yükselişini sürdürdü. Yılın 3’üncü çeyreğinde Türkiye’nin büyümesi yüzde 11.1 oranında arttı. Bu gelişme ile birlikte piyasalarda güçlenme eğilimi ortaya çıktı. 

Borsa İstanbul güne yüzde 0.07 oranında düşüşle 109 bin 84 puandan başladı.

Bugün ise endeks kar satışlarıyla bir miktar gerileme yaşıyor. Gün ortasına Borsa İstanbul yüzde 0.45 oranında düşüşle 108 bin 667 puandan girdi.

Endeks günü yüzde 0.10 oranında düşüşle 109 bin 49 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 108 bin 266 puan, en yüksek 109 bin 463 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 12/12/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 12/12/2017

DOLAR HAFİF PRİMLİ

Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu seyir ve TL'nin getirisinin bu hafta TCMB'nin yapması beklenen faiz artışı ile artacağı öngörüsüyle dolar/TL'de iyimserlik sürüyor. Geçen haftaya 3.94'ün üzerinde başlayan dolar/TL zayıf ABD verileri ve Türkiye'ye özgü endişelerin de bir miktar azalmasıyla haftayı 3.83 civarında tamamladıktan sonra dün anlamlı bir değişim göstermedi. Bankacılar TL'deki geçen haftaki değer kazancının ardından bu hafta yatay bir seyir izlendiğini; bugün Hazine'nin yeniden ihracını gerçekleştireceği 2 ve 5 yıllık gösterge tahvil ihalelerinin yakından izleneceğini söylediler.

Türkiye ve global piyasalarda merkez bankalarının faiz kararları beklenirken, Dolar/TL güne 3,83 seviyesinin üzerinde başladı.
Saat 18:02 itibariyle dolar 3.8357 lira seviyesinde bulunuyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,8228, en yüksek 3,8422 seviyesini  gördü.
Euro 4.5051 seviyesinden işlem görüyor. Gram altın 153.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.37 seviyesinde.

Bankacılar ABD'de devam eden dava süreci ile Suriye ve İsrail başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin yakından izlendiğini, dava sürecine ilişkin olumsuz gelişmelerin önemli bölümünün satış baskısı olarak piyasaya yansıdığını belirttiler. Bankacılar fiyatlamalarda iyimserlik olsa da TL'ye özgü risklerin henüz tam olarak ortadan kalkmadığına da dikkat çekiyorlar.

Altın 5 ayın en düşüğüne yakın

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları art arda üç gün kazanım kaydettikten sonra, piyasaların küresel büyümede iyileşme umutlarının ABD borçlanma maliyetlerinde bu haftaki olası artışla konsolide olmasıyla durgun seyir izledi. Piyasaları ümitlendiren son haber Çin'den gelirken; Kasım ayında Çin'deki bankaların çok yüksek seviyede kredi vermesi, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak perakende satışlar ve sanayi üretimindeki artışların da işareti olabilir. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ise son üç günde yüzde 2 yükseldikten sonra duraksadı. Asya genelinde hareketler sınırlı kalırken; Çin lokomotif hisseleri yüzde 0.2 geriledi, Avustralya borsası ise yüzde 0.1 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi dün 25 yılın zirvesini gördükten sonra bugün yatay seyrediyor. Wall Street teknoloji ve enerji hisseleri öncülüğünde yükselirken, endeks en fazla desteği Apple Inc'den aldı. Dow endeksi yüzde 0.23, S&P 500 endeksi yüzde 0.32 ve Nasdaq yüzde 0.51 yükseldi. New York'un en yoğun banliyö yolcu merkezlerinden biri olan Port Authority otobüs terminalinde dün meydana gelen patlamanın piyasalarda kalıcı etkisi olmadı. New York Valisi Bill de Blasio patlamayı "terör saldırısı girişimi" olarak niteledi.

Brent petrol 2.5 yıl sonra 65 doları geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)