E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
21 Aralık 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primle başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.74 oranında yükselişle 111 bin 271 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul uzun süredir etkili olan dar banttan bugün kurtuldu. 110 bin 500 puan direncini kırsa da yükselişlerde başarılı olamayan endekse satışlar etkili oluyordu. Bugün ise dolardaki sakin seyirin de etkisiyle yükseliş hakim olmaya başladı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.32 oranında yükselişle 110 bin 804 puandan başladı.

Açılışın ardından primli seyreden Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 1.03 ornaında yükselişle 111 bin 587 puandan girdi.

Kapanışa doğru ivme kaybı olsa da endeks günü yüzde 0.74 oranında yükselişle 111 bin 271 puandan kapadı.

Gün içinde en düşük 110 bin 784 puan, en yüksek 111 bin 861 puan görüldü.

Analistler gün içinde yükselişler olsa da kar satışlarının ağır basabileceği beklentisindeler.
Gün içinde 108 bin 300 puan destek olurken 112 bin 500 puan ise direnç olarak öne çıktı.

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 21/12/2017

DOLAR SAKİN SEYİRDE

ABD'deki vergi yasasının Kongre'den geçmesi ABD tahvil faizlerinde yükselişe neden olurken, küresel olarak döviz piyasasında yıl sonu yaklaşırken hacimlerin düşmesi nedeniyle dolar/TL'de yatay hareket söz konusu. Haftalık bazda gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değerlenme eğiliminde olduğu belirtilirken, dolar/TL'de 3.80-3.85 bandında hareketin devam etmesi bekleniyor.

Global piyasalar Noel tatili öncesi nispeten sakin bir döneme girerken, Dolar/TL 3,82 seviyesinin üzerinde yatay bir seyirde güne başladı.
Saat 18:04 itibariyle dolar 3.8244 lira seviyesinde işlem görüyor.
Dolar/TL bugün en düşük 3,8130, en yüksek 3,8327 seviyesini gördü.
Euro ise 4.5450 liradan işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1880 seviyesinde bulunuyor.
Gram altın 155.5 lira seviyesinde alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.43 seviyesinde.

Altında 'ABD hisseleri' yükselişi

KÜRESEL PİYASALAR SAKİN SEYRETTİ

Asya borsaları ABD'li şirketlerin kârlarını artıracak ve hisse fiyatlamalarına yansımış olan vergi indirimi yasa tasarısının Kongre'den geçmesine sınırlı tepki verirken, ABD Hazine tahvil getirileri kamu borcunu artıracak olan vergi indirimleri nedeniyle yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi dar hacimli işlemlerde yüzde 0.02 geriledi. Güney Kore borsası Kuzey Kore ile devam eden gerilim nedeniyle yüzde 1.4 düşerken, kredi notu Fitch tarafından artırılan Endonezya yüzde 0.8 yükseldi. ABD'de Cumhuriyetçiler, Demokratlar ile istişare etmeden hazırladıkları vergi yasasını Kongre'den geçirdi. Yasa şirketler ve zengin ABD'lilerin tabi olduğu vergi oranlarını düşürürken, orta sınıfa sınırlı ve geçici bir rahatlama getiriyor. Yıl boyunca vergi indirim tasarısının yarattığı beklentiyle yükselen ABD borsaları için tasarının yasalaşması pek anlam ifade etmiyor. Wall Street günü sınırlı kayıpla kapattı. Vergi indirimlerinin Kongre'den geçisinin asıl yansıması tahvil piyasasında görülüyor. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinin getirisi yüzde 2.5'e çıkarak Mart ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü ve bu yükseliş esnasında yüzde 2.47'deki teknik direnci de kırdı. Uzun vadeli tahvil getirilerindeki yükseliş kısa vadeli tahvillerdekinden daha keskin oldu. Tahvil piyasasındaki yatırımcılar, ekonominin hali hazırda tam istihdamda olduğunu göz önüne alarak maliye politikasında gevşeme anlamına gelen vergi indirimleri nedeniyle Fed'in para politikasını daha hızlı sıkılaştıracağından, yani faizleri daha hızlı artıracağından endişe ediyorlar. Bu endişe kısa vadeli devlet tahvillerinin getirilerine yükseliş olarak yansırken, vergi indirimlerinin gelir tarafından telafi edilmesi için devletin borçlanma gereksinimin artacağı beklentisi uzun vadeli faizlerin yükselmesine neden oluyor.

Petrol 58 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)