E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
27 Aralık 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul gün içinde yatay seyirden kurtulamadı ve yüzde 0.13 oranında yükselişle 112 bin 149 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda Noel tatili sona erdi ancak yılsonu olması nedeniyle volatilite zayıf seyrediyor.

Dolar kurundaki gerileme ile birlikte bir miktar değer kazanan Borsa İstanbul, Noel tatili döneminde dar bantta işlem gördü ve işlem hacminde de yarı yarıya azalma gerçekleşti.

Endeks güne yüzde 0.13 oranında düşüşle 111 bin 862 puandan başladı.

Gün ortasına Borsa İstanbul yataya yakın seviyede yüzde 0.03 oranında düşüşle 111 bin 974 puandan girdi.

Borsa İstanbul günü yüzde 0.13 oranında yükselişle 112 bin 149 puandan kapadı.

Açılışın ardından en düşük 111 bin 445 puan, en yüksek 112 bin 226 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 27/12/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 27/12/2017

DOLAR YÜKSELİŞTE

Noel tatili ile birçok ülke piyasasının kapalı olması nedeniyle, piyasalardaki işlem hacimleri de düşük kalırken dolar/TL gün içinde 3.80 civarında yatay bir seyir izledi. Küresel piyasalarda yılsonu nedeniyle pozisyonlar büyük oranda kapatıldı ve yeni pozisyon açma istekliliği de bulunmuyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde ise bu azalan hacim döneminde iyimser bir hava yaşanıyor. Güney Afrika randı siyasi gelişmelerle iyimser bir seyir izliyor. Randdaki iyimserlik bazen tüm gelişmekte olan para birimlerine de yansıyor. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde geçen hafta başından bu yana görülen olumlu hava TL'ye de yansıyor. Öte yandan Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta geç likidite penceresi faizinde yaptığı 50 baz puanlık artışı ortalama fonlama maliyetine de yansıtarak yüzde 12.75'e çekmesi de piyasayı destekleyen unsurlar arasında gösteriliyor. Fed ve TCMB'nin faiz kararlarının ardından ABD'deki dava süreci, jeopolitik gelişmeler, ABD ve AB ile ilişkiler hâlâ yakından izleniyor. ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmekle yargılanan Halkbank yetkilisi Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta görülen davasında istişarelerine devam eden jüri henüz karara varmadı. 

Uluslararası piyasalarda Noel tatilinin etkisiyle sakin seyir sürerken, Dolar/TL 3,80 seviyesinin üzerinde yatay seyrine devam  ediyor.

Saat 18:05 itibariyle dolar 3.8230 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8067, en yüksek 3,8278 seviyesini  gördü.

Euro 4.5529 lirada seyrediyor. Euro/dolar paritesi  1.1892 seviyesinde. Gram altın 157.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi 13.40 seviyesinde bulunuyor.

Petrol 67 doları aştı

KÜRESEL PİYASALAR

Bakır fiyatları Çin kaynaklı talebin artacağı beklentisiyle, petrol fiyatları ise arz endişeleriyle yükselirken, emtia fiyatlarındaki yükseliş Asya'da madencilik ve tabii kaynaklar ile bağlantılı para birimleri ve şirketlerin hisselerine değer artışı olarak yansıdı. Apple iPhone'da kullanılan elektronik parçaların Asyalı üreticilerin hisselerinin hafta başındaki sert düşüşün ardından toparlanması da kıta borsalarını destekledi. Piyasalarda işlem hacimleri noel tatili nedeniyle azalırken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselişle Kasım sonundan bu yana en yüksek seviyeleri gördü. Endeksin yıl başından bu yana kaydettiği kazanımlar yüzde 32'ye yaklaştı. Dünya borsalarını izleyen MSCI endeksi ise bu yılın her ayını yükselişle kapatmasının ardından tarihi zirvelere yakın seyrediyor. Bakır fiyatları Çin'den gelen talebin güçleneceği beklentisiyle üç buçuk yılın zirvesini görürken, petrol fiyatları ise Libya'da militanların bir boru hattını patlatmasının ardından 2015 ortasından bu yana en yüksek seviyelerde seyrediyor. Apple'ın yeni iPhone X modelinin satış tahminlerini düşüreceği haberinin ardından haftanın ilk iki gününde sert gerileyen Genius Electronic Optical, Pegatron Corp ve Hon Hai gibi Asyalı Apple tedarikçilerinin hisseleri bugün değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)