E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
08 Ocak 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul kapanışa doğru kazançlarını sildi ve yüzde 0.29 oranında düşüşle 116 bin 304 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Yurtiçi piyasanın esas gündemi bugün sanayi üretimi verisi olarak öne çıktı. Büyümenin öncü göstergelerinden olan sanayi üretimi Kasım ayında yükseldi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Kasım'da yıllık yüzde 7 olarak gerçekleşti. Aylık olarak ise yüzde 0.3 oranında artmış oldu.

Küresel piyasalarda ise yükseliş trendi devam ediyor. ABD borsalarına paralel olarak Asya borsalarında da güçlenmeler görünüyor.

Endeks güne yüzde 0.75 oranında yükselişle 117 bin 514 puandan başladı. Alıcılı seyrini sürdüren endeks gün ortasına yüzde 0.71 oranında yükselişle 117 bin 470 puan seviyesinden girdi.

Kapanışa doğru gelen satışlar endekse güç kaybettirdi. Borsa İstanbul günü yüzde 0.29 oranında düşüşle 116 bin 304 puandan kapadı.

Açıllışın ardından en düşük 116 bin 228 puan, en yüksek 117 bin 783 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 08/01/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 08/01/2018

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

Dolar/TL, Türkiye'ye özgü devam eden risklere karşın, küresel piyasalardaki iyimserliğin etkisiyle Ekim sonundan beri en düşük seviyelerdeki aşağı yönlü seyrine devam ediyor. Asya borsaları, Wall Street'in 10 yıldan uzun bir süredir sergilediği en iyi ilk hafta performansını izleyerek tarihi zirvelere yaklaştı. Ekonomik büyümenin hızını koruyor oluşu ve güçsüz enflasyon piyasalardaki risk iştahını artırıyor. Dolar, Fed'in bu yılki kaç defa faiz artıracağı beklentilerinde değişiklik yaratmayan Cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin ardından başlıca para birimleri karşısında üç buçuk ayın dip seviyesinin üzerinde tutundu. Dolardaki zayıf seyir aralarında TL'nin de yer aldığı gelişmekte olan ülke para birimleri genelindeki iyimser seyrin ana belirleyici konumunda. Önceki haftayı 3.7450 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah güne 3.7378/3.7410 seviyesinde başladı.

Saat 18:07 itibariyle dolar 3.7522 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7326 lira, en yüksek 3.7565 lira seviyesini gördü.

Euro ise 4.4940 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1986 seviyesinde. Gram altın 159.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.39 seviyesinde bulunuyor.

Altın yükselişini sürdürüyor

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları, Wall Street'in 10 yıldan uzun bir süredir sergilediği en iyi ilk hafta performansını izleyerek tarihi zirvelere yaklaştı. Ekonomik büyümenin hızını koruyor oluşu ve güçsüz enflasyon piyasalardaki risk iştahını artırıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi geçen hafta yüzde 3.1 yükselerek altı ayın en iyi performansını gösterdikten sonra bugün yüzde 0.3 artıda seyrederken, seviyesi 588.88 puan ile Kasım 2007'de gördüğü tarihi zirve olan 591.5'in hemen altında bulunuyor. Bank of America Merrill Lynch tarafından yayımlanan raporda, "Geçen yıl hisse piyaalarını yukarı taşıyan küresel ekonominin senkronize olarak büyümesi ve sonucunda şirket kârlılıklarının artmasıydı. Küresel ekonomi bu yıla da tam hız girdi" denilerek küresel ekonomik büyümenin yüzde 4, hatta da üzerinde olabileceği ifade edildi. ABD'de Cuma günü yayımlanan tarım dışı istihdam verisi de büyüme görünümünü değiştirmedi. Tarım dışı istihdam artışı beklentilerin altında kaldı. Ancak düşük işsizlik rakamları Fed'in para politikasını hızla sıkılaştırmasını gerektirecek enflasyon baskılarının ortada olmadığını göstererek hisse piyasalarını destekledi. ABD borsaları geçen haftayı yüzde 2.3 ile yüzde 3.6 arasında kazanımla kapatırken, ABD'li şirketlerin bilanço dönemi bu hafta başlayacak. Uzmanlar şirket kârlarının yüzde 10 gibi güçlü bir oranda artmasını bekliyorlar. Ancak yeni vergi yasası nedeniyle şirketlerin tek seferlik maliyetler açıklamaları da ihtimal dahilinde.

Petrol 61 doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)