E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tarihi yüksek seviyeden kapandı---

Borsa İstanbul tarihi yüksek seviyeden kapandı

Borsa İstanbul tarihi yüksek seviyeden kapandı
24 Ocak 2018 - 09:55 borsagundem.com

Kapanışa kadar pozitif seyreden endeks yüzde 1.05 oranında yükselişle tarihi yüksek seviye olan 119 bin 648 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin Afrin’de yürüttüğü başarılı operasyon 5’inci gününe girdi. Afrin operasyonunun piyasalarda baskı unsuru olması beklenirken Borsa İstanbul rekor kırdı ve tarihinin en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,07 yükselişle 118 bin 477 puandan başladı. 
Açılış sonrası yükselişini sürdüren BİST 100 endeksi 119 bin puanı tarihinde ilk kez geride bırakarak rekor seviyelere yükseldi. Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 0.61 oranında primle 119 bin 125 puandan girdi. Bu da borsa tarihinde en yüksek gün ortası kapanış rakamı oldu.

Kapanışa kadar pozitif seyreden endeks yüzde 1.05 oranında yükselişle tarihi yüksek seviye olan 119 bin 648 puandan kapandı.

Borsada gün içinde en düşük 118 bin 148 puan, en yükske 119 bin 672 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 24/01/2018

DOLAR/TL'DE NEGATİF SEYİR

Hafta sonunda başlayan Afrin operasyonuna yönelik risk algısının azalmasıyla küresel piyasalardaki pozitif havaya paralel yönünü aşağı çeviren dolar/TL'de olumlu hava devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'deki YPG/PYD unsurlarına karşı sürdürdüğü operasyonun planlandığı gibi ve başarıyla yürüdüğü açıklandı. Haberin Orjinali İçin Tıklayın TSK'nın Cumartesi günü öğleye doğru Suriye Afrin'deki YPG/PYD unsurlarına karşı başlattığı "Zeytin Dalı" isimli operasyon kapsamında, ilk gün savaş uçaklarınca sınır ötesindeki hedefler vurulurken, sonrasında ÖSO unsurları ile birlikte kara kuvvetleri Afrin'e doğru ilerlemeye başlamıştı. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın operasyon hakkındaki endişelerini iletmek üzere yakında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayacağı belirtildi. Katar ise operasyonda Türkiye'yi sonuna kadar desteklediklerini bildirdi. Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TLllikit piyasada 3.85 seviyesine yükseldi ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifletti. Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yakından izleneceğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Asya borsaları yakın dönemdeki hızlı yükselişin ardından soluklanırken, dolar son spekülatif satışlarla üç yılın dip seviyelerini gördü. 

Dolar güne 3.77 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Saat 18:03 itibariyle dolar/TL 3.7374 lira seviyesinde bulunuyor. Dolar/TL bugün en düşük 3,7350, en yüksek 3,7753 seviyesini gördü. Euro ise 4.6344 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.2393 seviyesinde. Gram altın 162.7 lira seviyesinden alıcı buluyor

Euro, ABD Doları karşısında Aralık 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyesi olan 1.2397'ya çıktı.

Petroldeki yükseliş hız kesti

KÜRESEL PİYASALAR SOLUKLANDI

Asya borsaları yakın dönemdeki hızlı yükselişin ardından soluklanırken, dolar son spekülatif satışlarla üç yılın dip seviyelerini gördü. Birçok Asya ülkesinde hisse piyasaları yıl başından bu yana yüzde 5 ile 10 arasında prim yaparak yeni tarihi zirveleri gördü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün yüzde 1.2 yükselişle yeni tarihi zirveyi görmesinin ardından bugün yüzde 0.2 ekside bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yenin değer kazanmasıyla birlikte 26 yılın zirvesinden yüzde 0.8 geriledi. Çin ile Güney Kore'nin kınadığı ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çamaşır makinesi ve güneş panellerine getirdiği ek gümrük vergisinin ardından yatırımcılarda güçlenen ticaret savaşı endişesi ise azalmış görünüyor. Güney Kore borsası yatay seyrederken, Çin'in 300 büyük şirketini izleyen CSI300 endeksi yüzde 0.1 ekside bulunuyor. Yıl başından bu yana yüzde 8'in üzerinde yükselen CSI300 endeksi 2015 ortasından bu yana en yüksek seviyede bulunuyor. ABD'de devam eden bilanço sezonunda finansallarını açıklayan şirketlerin yüzde 82'si tahminlerden güçlü sonuçlar açıkladı. Wall Street, beklentilerden güçlü çeyrek dönem bilançosu açıklayan Netflix'teki yüzde 10 yükselişin önderliğinde artıda kapandı.

Altın kazançlarını muhafaza etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)