E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da kar satışı! Düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul'da kar satışı! Düşüşle kapandı

Borsa İstanbul'da kar satışı! Düşüşle kapandı
25 Ocak 2018 - 09:55 borsagundem.com

120 bin puanı aşarak rekor kıran Borsa İstanbul'da kapanışa doğru kar satışları görüldü. Endeks günü yüzde 0.87 oranında düşüşle 118 bin 604 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Afrin operasyonu sürerken tarihi rekor seviyelere ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Afrin operasyonuna ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Analistler bugün için ise kar satışlarının etkili olabileceğini ancak yükseliş serisinde bozulma oluşturmayacağını kaydetmişti ve kapanışa doğru beklentiler gerçeğe dönüştü.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.02 oranında yükselişle 119 bin 677 puandan başladı. Böylece Borsa İstanbul tarihi yüksek seviyeden başlangıç yaptı.

119 bin 956 puan ile yeni rekor kıran Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 0.19 oranında primle 119 bin 880 puandan girdi.

Bankacılık endeksine gelen alımlar Borsa İstanbul'daki güçlenmeyi tetikledi ve 120 bin puan seviyesi aşıldı, tarihi rekor yenilendi.

Ancak kapanışa doğru dar banda sıkışan Borsa İstanbul'da kar satışları görüldü. Endeks 118 bin puan seviyesine gevşedi.

Borsa İstanbul kapanışı yüzde 0.87 oranında düşüşle 118 bin 604 puandan gerçekleştirdi.

İşlem hacmi 7.7 milyar lira oldu.

Açılışın ardından en düşük 118 bin 587 puan, en yüksek 120 bin 320 puan görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 25/01/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 25/01/2018

DOLARDA GEVŞEME VAR

Dolarda değer kaybı ve küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisiyle dolar/TL'de aşağı hareket devam ederken, doların küresel seyri, Afrin harekatı ve Türkiye ile ABD ilişkileri yakından izleniyor. 
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilirken, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın Türkiye'ye Suriye'nin kuzey bölgesindeki askeri operasyonunu sınırlamasını çağrısında bulunduğu ve ABD ile Türk güçlerini karşı karşıya getirmemesi uyarısı yaptığı belirtildi. Türk kaynaklar sonrasında ise ABD açıklamasının içeriği tam olarak yansıtmadığını, Trump'ın Afrin operasyonuyla ilgili "tırmanan şiddetten kaygı" diye bir şeyden söz etmediğini bildirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Reuters'a dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye topraklarında operasyon yaptığı bölgede, ABD ile karşı karşıya gelme düşüncesi taşımadığını, bu ihtimalin Menbiç'te de zayıf olduğunu söylemişti. Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TL hafta başında illikit piyasada 3.85 seviyesine yükselmiş ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifleterek kurda 3.75'in altına gerilemeye neden olmuştu. Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yanı sıra ABD ile ilişkilere yansımasının yakından izlendiğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Asya borsaları Trump yönetiminin korumacı yaklaşımının finansal piyasalara gölge düşürmesine rağmen rekor seviyeye yakın seyrederken, dolar ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dolardaki zayıf seyrin ABD ticareti için olumlu olduğu söylemesinin ardından baskı altında kaldı.
Dolarda küresel değer kaybı TL'nin de dolar karşısında değer kazanmasına neden olurken, eurodaki yükseliş euro/TL'ye de yükseliş olarak yansıyor.
Dolar güne 3.75 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Saat 18:7 itibariyle 3.7408 lira seviyesinde seyrediyor. Açılışın ardından en düşük 3.7163 lira, en yüksek 3.7554 lira seviyesi görüldü.
Euro 4.6818 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise 1.2505 seviyesinde bulunuyor.
Gran altın 163.2 lira seviyesinden alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.33 seviyesinde.

Altın 17 ayın zirvesine yakın

GLOBAL PİYASSALAR KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin korumacı yaklaşımının finansal piyasalara gölge düşürmesine rağmen rekor seviyeye yakın seyrederken, dolar ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dolardaki zayıf seyrin ABD ticareti için olumlu olduğu söylemesinin ardından baskı altında kaldı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi art arda dokuz gün tüm zamanların zirvesini gördükten sonra yatay seyrederken, Japonya'nın Nikkei endeksi ise doların yen karşısında değer kaybetmesiyle yüzde 0.9 geriledi. Dünya MSCI endeksi aylık kazanımlarını yüzde 6.5'e yükseltti. Endeks küresel ekonomideki uzun vadeli büyümenin ve sağlam bilançoların ardından iyimserliğin etkisiyle, bu yıl yalnızca iki günde düşüş kaydetti. Reuters'ın 500 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre küresel ekonominin 2010'dan bu yana en hızlı şekilde büyümesi bekleniyor.

Petrol 71 doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)