E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul rekor seviyeden kapandı---

Borsa İstanbul rekor seviyeden kapandı

Borsa İstanbul rekor seviyeden kapandı
29 Ocak 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primli başlayan Borsa İstanbul gün ortasından itibaren kayba yöneldi ancak kapanışı yüzde 0.12 oranında yükselişle 120 bin 845 puandan gerçekleştirdi

BORSAGUNDEM.COM

Geçtiğimiz haftayı tarihi yüksek seviyeden tamamlayan Borsa İstanbul için olumlu görüş devam ediyor. Afrin operasyonunun başarı ile devam etmesi ve piyasalara etkisinin olmaması Borsa İstanbul’u güçlü tutuyor. 
Ancak dolar kurundaki yükseliş ve kar amaçlı satışlar Borsa İstanbul'u baskı altında tutmaya başladı ve gün içindeki kazançlarını sildi.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.53 oranında yükselişle 121 bin 341 puandan başladı. Bu açılış Borsa İstanbul'un tarihi yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Dolardaki yükseliş Borsa İstanbul'u hafif baskı altında tutuyor. Bu nedenle endeks gün ortasına yüzde 0.41 oranında kayıpla 120 bin 204 puandan girdi.

Gün ortasının ardından negatif taraftan çıkmayan Borsa İstanbul bankacılık endeksinin önderliğinde  düşüşe geçti. Kapanışa doğru ise kayıplarını telafi eden Borsa İstanbul günü rekor seviyeden yüzde 0.12 oranında yükselişle 120 bin 845 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 119 bin 397 puan, en düşük 121 bin 531 puan seviyesi görüldü.

Analistler 119 bin puanı destek, 124 bin 500 puanı ise direnç olarak öne çıkardı.

Günün önemli şirket haberleri 29/01/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 29/01/2018

DOLAR GÜÇLENDİ

Doların küresel değer kaybı trendinin yavaşlamasıyla dolar/TL'de de 3.85'ten 3.70'e doğru devam eden düşüş yerini 3.75 civarında seyre bırakırken bankacılar bu hafta izlenecek en önemli gelişmenin TCMB'nin açıklayacağı enflasyon raporu olacağını belirtiyor. Bankacılar yarın gerçekleşecek enflasyon raporunda önümüzdeki döneme ilişkin para politikası mesajlarına odaklanacaklar. Afrin operasyonuna ilk etapta yükseliş tepkisi veren dolar/TL, jeopolitik risk algısının hafiflemesi, küresel zayıf dolar ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu hava ile geçen hafta boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi. Geçen hafta başında 3.85 seviyesine kadar yükselen dolar/TL Perşembe günü 24 Ekim'den bu yana en düşük olan 3.7161 seviyesini gördü. Dolardaki değer kaybı trendinin yerini sınırlı değer kazancına bırakmasıyla görülen en düşük seviyelerde tutunamayan dolar/TL haftayı 3.75 civarında tamamladı. Küresel piyasalarda dolar dip seviyelerden yükselmesine rağmen azalan getiri avantajı ve Washington'un güçlü Dolar sözüne ilişkin şüphelerin etkisiyle ard arda altı haftalık kayıplarını toparlamaya çalışıyor.

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyona ilk tepki olarak dolar/TL hafta başında illikit piyasada 3.85 seviyesine yükselmiş ancak uluslararası çevrelerden operasyona yönelik olumsuz bir tepki gelmemesi risk algısını hafifleterek kurda gerilemeye neden olmuştu. Analistler operasyonun ne kadar süreceğinin ve kapsamının yanı sıra ABD ile ilişkilere yansımasının yakından izlendiğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının yanı sıra küresel piyasalardaki havanın TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor. Öte yandan Soçi'de bugün başlayacak olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi de piyasalarda takip edilecek.

Dolar güne 3.75 lira seviyesinden başlangıç yaptı.  Saat 18:02 itibariyle dolar 3.7813 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7378 lira, en yüksek 3.7874 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6726 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2355 seviyesinde.

Gram altın 163.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.39 seviyesinde.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları beklentilerin üzerinde gelen şirket bilançoları ve güçlü küresel büyümenin yaşandığı bir ortamda kazanımlarını artırırken, dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın, Avrupa Birliği'nin ABD'ye yönelik "adaletsiz" ticaret uygulamalarından şikayet etmesine karşılık toparlanmaya çalıştı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.26 artışla arda arda on ikinci günde de yükselmeye hazırlanıyor. Endeks yılbaşından bugüne kadar yüzde 8 artıda bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi yenin bir miktar gerilemesiyle yüzde 0.1 yükselirken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi rekor seviyeyi gördü. Wall Street de yüksek bir seyir izliyor. Dow endeksi yüzde 2.08, S&P 500 endeksi yüzde 2.22 ve Nasdaq yüzde 2.31 yükseldi. Trump Pazar günü bir söyleşide, ABD'ye yönelik "çok adaletsiz" ticaret politikası olarak nitelendirdiği duruma ilişkin Avrupa Birliği'ni, birliğe karşı koymakla tehdit etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Onur Kartal29 Ocak 2018 22:47

    Borsa 120 bin üzeri kalmak için çok istekli görünüyor.Haydi bakalım 150 bine kadar yolun var.

  • SPK HUKUMET NEREDE? 29 Ocak 2018 18:59

    Ihlas grubuna bakiniz...endeks kacta ihlas iheva ihyay kacta? Ulkede kanun yok ki!, gelen giden cebe atiyor, vatandasi dusunen yok maalesef...yiyin efendiler

  • melih29 Ocak 2018 15:26

    fışşşşşş çöküş nbaşladıııııı....buraya kadar gaz bitti**mazot bu kadarlık tı...speklerimiz çökertmeye başladı....olan gaza gelen k.yatırımcıya oldu....

  • Kolay29 Ocak 2018 12:38

    Hayırlı satışlar en azından bana öyle geliyor