E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
01 Şubat 2018 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primli başlayan Borsa İstanbul kapanışa doğru tüm kazançlarını sildi ve yüzde 0.41 oranında kayıpla 119 bin 44 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da bu hafta inişli-çıkışlı hareketler devam ediyor. Bilanço açıklanma döneminde olan Borsa İstanbul’da sert hareketler görülüyor. Bugün de 2.234 puanlık aşağı yönlü hareket yaşandı.

Fed’in faizi sabit bırakması ancak faiz artışı için de açık kapı tutması piyasalar tarafından fiyatlanıyor. Enflasyonda da yükseliş bekleyen Fed, yeni başkanı Powell ile faiz artırım politikasını sürdürmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.41 oranında yükselişle 120 bin 16 puandan başladı. Açılışın ardından primli seyrini sürdüren endeks gün ortasına yüzde 1.05 oranında primle 120 bin 780 puandan girdi.

121 bin puana yaklaşan Borsa İstanbul bu noktadan geri döndü ve tüm kazançlarını sildi. Endeks günü yüzde 0.41 oranında kayıpla 119 bin 44 puandan tamamladı.

Gün içinde en düşük 118 bin 659 puan, en yüksek 120 bin 893 puan seviyesi görüldü.

Günün önemli şirket haberleri 01/02/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 01/02/2018

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

ABD Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri sabit tuttuğu toplantısının piyasalarda büyük bir yön değişimi yaratmaması sonrası dolar/TL güne 3.75 civarında yatay başladı. Bankacılar Fed sonrası ABD'de açıklanacak ve dolara yön verme ihtimali olan verilere odaklanılacağını söylediler. Dolar Fed'in ABD ekonomisindeki enflasyona ve büyümeye güven duyduğu sinyali vererek ve bu yıl faizleri birkaç kez daha artırabileceği görüşlerini güçlendirmesinin ardından başlıca para birimleri karşısında yatay seyrediyor. ABD'de bugün ISM imalat endeksi, yarın ise ABD tarımdışı istihdam ve ortalama saatlik ücretler verisi açıklanacak. Piyasalar bu verilerin dolarda yön belirleyici olabileceğini öngörüyor.  Fed yılın ilk toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun bu yıl artabileceğini belirtti. Fed bu açıklamalarla faiz oranlarının şu anki Fed Başkanı Janet Yellen'den sonra göreve gelecek Jerome Powell döneminde yükselmeye devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. 

Dolar güne 3.75 liradan başlangıç yaptı. Saat 18:08 itibariyle yüzde 3.7432 lira seviyesinde bulunuyor. Dolar açılışın ardından en düşük 3.7423 lira, en yüksek 3.7724 lira seviyesini gördü.
Euro 4.6610 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.2446 seviyesinde.
Gram altın 161.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.99 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar ABD faizleri ve dolar başta olmak üzere küresel gelişmelerin TL üzerinde belirleyici olmayı sürdüreceğini, bunun yanında jeopolitik gelişmelerin de yakından izleneceğini belirtiyorlar. 

KÜRESEL PİYASALAR FED’LE SAKİNLEŞTİ

Asya borsaları bu hafta başındaki sert kayıplarından toparlanarak kazanımlarını sınırlı artırdı ancak artan ABD tahvil getirileri ve faiz oranları yatırımcıların küresel ekonomi görünümüne yönelik iyimserliklerini zedeleyebilir. Amerika Merkez Bankası yılın ilk toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun bu yıl artabileceğini belirtti. Fed'in mevcut başkanı Janet Yellen toplantıya son kez başkanlık yaptı. Yellen'den sonra Fed başkanı olarak Jerome Powell 3 Şubat'ta göreve gelecek. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  Salı günü yüzde 1.4 geriledikten sonra yavaş yavaş toparlanarak yüzde 0.1 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi dün gördüğü dört haftanın dip seviyesinden yüzde 1.3 yükseldi. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri Nisan 2014'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 2.754'ü gördükten sonra yüzde 2.725'te bulunuyor. Artan sayıda yatırımcı için en büyük endişe, ekonominin çok hızlı büyüyebileceği ve bunun enflasyonun yükselmesine yol açması ve merkez bankalarını para politikalarını daha hızlı sıkılaştırmaya teşvik etmesi. ABD faiz oranı vadeli işlemleri, bu yıl üç faiz artışı fiyatlandırıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)