E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
27 Nisan 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.56 oranında yükselişle 107 bin 614 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul karışık seyirden kurtulamadı ve gün içinde dalgalı seyir gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.20 oranında yükselişle 107 bin 228 puandan başladı.

Bir süre pozitif tarafta seyreden endeks sonrasında kazançlarını sildi ve gün ortasına yüzde 0.12 oranıdna yükselişle 107 bin 145 puandan girdi.

Gün ortasının ardından pozitif tarafta kalan BİST yüzde 0.56 oranında yükselişle 107 bin 614 puandan kapandı.

Açılışın ardından en düşük 106 bin 669 puan, en yüksek 108 bin 199 puan seviyesi görüldü.

Erken seçim gündemi ile birlikte siyaset arenasında aday karmaşası devam ediyor. AK Parti-MHP ittifakının yanı sıra Saadet Partisi’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday olarak gösterme çabası ve sürekli olarak İYİ Parti ile dirsek temasında bulunması, İYİ Parti’nin ise Meral Akşener’i aday göstereceğini açıklaması belirsizlik yaratıyor. CHP tarafında ise iki aday üzerinde durulduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Bu gelişmelerin yanında jeopolitik riskler, yüksek faiz, cari açık, enflasyon ve dövizdeki yükseliş piyasada baskı unsuru olarak öne çıkıyor.

Küresel piyasalarda ise Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerinin buluşması ile birlikte bölgedeki tansiyonun düşmesi ve nükleer çalışmalara ilişkin iyimserlik ortamının yaratılması piyasalara olumlu yansıdı. Ayrıca ABD teknoloji hisselerine gelen alımlar da piyasaları yukarı taşıdı.

Bugün açıklanacak önemli veriler 27/04/2018

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2018

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gevşeme ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle dün gün içinde aşağı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL bu sabah 4.07 civarında dünkü kapanışa göre yatay hareket ederken, ABD verileri ile Kuzey ve Güney Kore liderlerinin görüşmesi izleniyor.

Dolar güne 4.07 lira seviyesinden başladı. Saat 18:00 itibariyle 4.0461 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 4.0402 lira, en yüksek 4.0797 lira seviyesi görüldü. Euro ise 4.9001 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2104seviyesinde. Gram altın 172 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.36 seviyesinde.

Öte yandan Kuzey ve Güney Kore liderlerinin 10 yıldan uzun süredir düzenledikleri ilk zirve toplantıları izleniyor.

Bir bankacı, "Bugün ABD ve İngiltere'de büyüme verileri açıklanacak ayrıca Kore liderlerinin görüşmesi var. Dolar küresel bazda değerli, euro/dolar paritesi de 1.21'in hemen üzerinde. TL şu anda benzer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel yatay bir seyir izliyor. Haftasonu tatili öncesi kurda çok gerileme beklemem gelişmelere de bağlı olmak üzere 4.07-4.08 civarı hareket görebiliriz" dedi.

ABD borsaları ABD hisse senetlerinin teknoloji hisselerindeki yükselişten destek bulmasının ardından artış kaydederken, Seul'deki piyasalar Kuzey ve Güney Kore liderlerinin on yıldan uzun süredir ilk zirve toplantılarını düzenlemelerinin yarattığı iyimserlikten destek buldu. Dolar yüksek seyir izleyen ABD tahvil getirilerinin dolardaki kısa vadeli pozisyonları gevşetmesiyle başlıca para birimleri karşısında üç buçuk ayın zirvesine yakın seviyede bulunurken, euro ECB'nin iyimser tavır sergilemesiyle ivme kaybetti.

Dolar endeksi yatırımcıların cazip ABD tahvil getirilerinden dolayı dolara yönelmesiyle 91.639 ile Ocak ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 91.527 seviyesinde bulunuyor.

KÜRESEL PİYASALAR

ABD borsaları ABD hisse senetlerinin teknoloji hisselerindeki yükselişten destek bulmasının ardından artış kaydederken, Seul'deki piyasalar Kuzey ve Güney Kore liderlerinin on yıldan uzun süredir ilk zirve toplantılarını düzenlemelerinin yarattığı iyimserlikten destek buldu.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.4 yükseldi ancak haftayı yüzde 1.2 ekside bitirmeye hazırlanıyor.

Güney Kore'nin KOSPI endeksi Kuzey ve Güney Kore liderleri arasındaki zirve toplantısının Kuzey Kore'nin nükleer silah programına ilişkin gerilimi azaltacağı ve onlarca yıldır süren çatışmalara son vereceği umutlarının desteğiyle yüzde 1'den fazla artışla bir ayın zirvesini gördü.

Güney Kore hisseleri kazanımlarının bir kısmını geri verdikten sonra yüzde 0.6 artıda bulunurken, Güney Kore para birimi won dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazandı.

Asya borsalarındaki yüksek seyir Wall Street'deki başlıca endekslerin güçlü çeyrek dönem bilançoları ve teknoloji hisselerindeki yükselişin desteğiyle yüzde 1'den fazla yükselmesinin ardından gelirken, ABD'li online perakende şirketi Amazon Inc ilk çeyrek gelirinde yüzde 43 artış kaydettiğini açıklamasının ardından hisseleri kapanıştan sonraki işlemlerde yüzde 6'dan fazla yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral çıplak27 Nisan 2018 18:41

    Yav kardeşlerim bitti bitti algılara inanmayın büyükler mal vermeye çoktan başladılar borsada en az bir yıl yükseliş hayallerine kapılmayın buralarda hükümetin adamları sanal siyaset yapıp defter değerleri beş para etmeyen borsada mal çaktırmaya çalışıyor burda ki yandaş yorumlara kapılmayın ailenizin rıskını kaptırmayın

  • kuşçu27 Nisan 2018 18:39

    ne yükselmesi göstergelerin hepsi sat yönünde.

  • cevat27 Nisan 2018 17:31

    bankaları yükseltip diğer taraftan malı köstürdüler.

  • şelale27 Nisan 2018 17:15

    mal vermek için yükseltiyorlar oyuna gelmeyin. borsa bitti.

  • erdem27 Nisan 2018 12:32

    akp sandıktan çıkamayacak düşüşü. 90 bini bekleyin.

  • melih5327 Nisan 2018 12:08

    bahçeli en son 2001 de vurmuştu ekonomiyi.şimdi tekrarladı.şimdi buna güvende akp ye oy at.akp nin önünde 1 yıl vardı sosyo ekonomik yasalrı çıkartıp tek başına ikitdarı devam ettirebilirdi..nasıl büyük bir hata yaptılar..borsaya bakın akp nin oy oranları ve güven orada..çöküş yani..yazık oldu akp ye..kötü final.bahçeli eski bilge bir politikacıdır ..2001 den de ayakta kalan tek o vardır..akp nasıl uyanamadı..

  • Buffet27 Nisan 2018 10:59

    hergün bi borsa düşermi.bu bilançolarla düşüyorsa.vay vay

  • Sıkıntı yok27 Nisan 2018 10:58

    Seçim zamanı ortamı germek istemiyceklerdir.. yükselişe devam buralar destek gibi geliyor bana

  • sefer27 Nisan 2018 10:43

    seçime kadar her yükseliş satış fırsatıdır.