E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
22 Kasım 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.09 oranında düşüşle 92 bin 628 puan seviyesinde tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul güne yatay seyirde başladıktan sonra Avrupa borsalarındaki satışların etkisiyle düşüşe geçti. Gün ortasının ardından karışık seyre yönelen BİST günü yatay seyirde tamamladı.

Küresel piyasalardaki düşüş eğilimi yerini yükselişe bıraktı. Borsa İstanbul ise kayıplarını az da olsa telafi etme eğilimine girdi ancak Avrupa borsalarının baskı altına girmesi piyasaları olumsuz etkilemeye başladı.

ABD borsaları Şükran Günü tatiline yataya yakın seviyeden girdi.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.04 oranında yükselişle 92 bin 743 puandan başladı. Avrupa borsalarının satıcılı seyretmesi ile birlikte Borsa İstanbul düşüşe geçti. BİST gün ortasına yüzde 0.25 oranında düşüşle 92 bin 475 puandan girdi.

Gün ortasının ardından karışık seyir izleyen BİST, günü yüzde 0.09 oranında düşüşle 92 bin 628 puan seviyesinde tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 91 bin 883 puan, en yüksek 92 bin 940 puan seviyesi görüldü.

Bugün hareketlenmesi beklenen 7 hisse

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonra stokçulara göz açtırılmayacağını, baskınların yapılacağını açıkladı.

Hükümetin aldığı önlemlerle birlikte enflasyon tarafında düşüş beklenirken cari fazlada da tarihi rekorun kırılması bekleniyor.

O hissede 3.71 liranın üzerindeki yükselişler izlenmeli

ABD Başkanı Trump, "Petrol fiyatları düşüyor... Amerika ve dünya için büyük bir vergi indirimi gibi. Teşekkürler Suudi Arabistan fakat daha aşağı gitmeli" dedi.

Günün önemli şirket haberleri 22/11/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 22/11/2018

DOLAR DÜŞÜŞTE

Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ile geçen hafta 5.50'li seviyeleri test eden, bu hafta ise 5.30-5.40 bandında sert dalgalanma gösteren dolar/TL bu sabah güne 5.30'un hemen üzerinde başladı. 
Bankacılar kurda önceki günkü sert yükseliş ve dünkü sert düşüş ardından bu sabah itibarıyla sınırlı bir iyimserlik dışında anlamlı bir hareket görülmediğini ve ABD'deki Şükran Günü tatili ile birlikte bugün daha sakin bir seyir öngördüklerini belirttiler. 

Bankacılar ayrıca iç siyasi gündemin de yakından izlendiğini, yerel seçim öncesi ittifak arayışları ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugünkü açıklamalarının piyasada takip edileceğini belirttiler. 

Albayrak bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda saat 11.00'de başlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bugünkü görüşmeler ile birlikte 
bütçenin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri de tamamlandı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün gerçekleştirdiği görüşme sonrası iki partinin yerel seçimde ittifak yapma konusunda daha 
olumlu bir aşamada olduğunu söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçen hafta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmiş ve bu görüşmenin ardından iki parti yetkilileri yerel seçim ittifak imkanları için görüşmelere başlamıştı. Piyasalarda yerel seçime ilişkin hazırlıklar izlenmeye devam ederken bugün iç piyasada açıklanacak Kasım ayı tüketici güven endeksi verisi de bugün takip edilecek. Öte yandan bugün TCMB'nin açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerini de piyasa tarafından dikkatle takip edildi. 
Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 seviyesinden 5.30'un altına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyor. İlgili bant aşağı veya yukarı olarak kalıcı olarak henüz kırılmadı. 

Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha az borçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan 
risk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerde iyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti. 

ABD'de Şükran Günü nedeniyle piyasaların kapalı olacağı yeni güne Dolar/TL 5,32 seviyesinde yatay seyirde başladı. Saat 18.00 itibariyle dolar 5.2853 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL, bugün en düşük 5,2759, en yüksek 5,3445 seviyesini gördü. Euro ise 6.0374 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1404 seviyesinde. Gram altın 208.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 20.87 seviyesinde.

Küresel büyümenin yavaşlama sinyalleri verdiği bir ortamda ABD'de artan faiz oranları ve tırmanan ticaret gerilimleri finansal piyasaları endişelendirse de, Asya borsaları temkinli şekilde yükselirken, petrol hafta başında sert düşüş kaydettikten sonra toparlanıyor. 

Analistler, doların orta vadedeki yönünü Fed'in parasal sıkılaştırma seyrinin belirleyeceğine inanıyorlar. 

Fed'in Aralık ayında bu yıl dördüncü kez faiz artırımı yapması bekleniyor. Ancak yatırımcılar, Fed'in ABD'yi yavaşlama riskine sokmadan kaç faiz artırımı yapabileceğini sorgulamaya başladı. 
Salı günü yayınlanan Reuters anketine göre analistler, Fed'in gelecek yıl üç artış yapmasını ve faiz oranlarını 2019 sonuna kadar yüzde 3.00-3.25'e yükseleceğini tahmin ediyorlar. 

Ankete göre ekonomistler önümüzdeki iki yıl içinde ABD'de resesyon olasılığını yüzde 35'e yükseltti. 
Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor. Diğer yandan İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararları 
ve Brexit süreci küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor. 

Tahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvil dün spot kapanışta ortalama yüzde 17.39 valörde son işlemler ise yüzde 17.25 oldu. İki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 20.91 seviyesinde gerçekleşti, valörde ise bileşik getiri yüzde 21'e yaklaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)