E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
27 Aralık 2018 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.03 oranında düşüşle 90 bin 974 puan seviyesinde tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Güçsüz seyirden bir türlü kurtulamayan Borsa İstanbul haftanın 4. işlem gününde de dar bantta sıkıştı. Avrupa borsalarındaki satışlardan olumsuz etkilenen BİST günü yatay tamamladı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.87 oranında yükselişle 91 bin 793 puandan başladı. Açılışın ardından güç kaybeden BİST gün ortasına yüzde 0.11 oranında  yükselişle 91 bin 100 puan seviyesinde girdi.

Gün ortasının ardından Avrupa borsalarında genele yayılan satış dalgası Borsa İstanbul'u baskı altına aldı ve BİST günü yüzde 0.03 oranında düşüşle 90 bin 974 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 90 bin 762 puan, en yüksek 91 bin 911 puan seviyesi görüldü.

Asgari ücretteki güçlü yükseliş piyasaya olan güveni artırdı. Enflasyonun üzerinde zam alan asgari ücretlilerin daha fazla harcama yapacak olması ekonomide hareketlenmeye neden olabilir.

ABD ile Türkiye arasındaki yakınlaşma da piyasalara tarafından olumlu karşılanıyor. ABD Başkanı Trump’un 2019’da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Suriye konusunda da Türkiye ile ABD arasında mutabakat sağlandı.

ABD'de hisse senedi piyasaları dün neredeyse son 10 yılın en güçlü toparlanmasını gösterdi.  Fed Başkanı Powell'ın görevinde kalacak olması piyasalara olumlu yansıdı. Perakende ve enerji sektörü hisselerindeki güçlü alımlar Wall Street'teki toparlanmaya liderlik ettiler.

Avrupa borsaları ise bugün Noel tatilinden çıkıyor ve işlemlere başlanıyor. Piyasalarda hareketlenme beklentisi artmış durumda.

Günün önemli şirket haberleri 27/12/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 27/12/2018

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlarla sarsılan piyasaların, beklentilerin üzerinde gelen ABD verisi ve Trump yönetiminin yatırımcı güvenini artırmak için gösterdiği çabanın etkisiyle toparlanmasıyla Wall Street'in yükselişini izleyerek artış kaydetti.

ABD borsaları piyasalardaki son dönemdeki düşüş kadar göze çarpan alımlarda yükselirken, Dow Jones endeksi dün ilk kez 1,000 puandan fazla yükseldi. Bu artış Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinin yüzde 0.8 artışla sekiz haftanın dip seviyesinden toparlanmasına destek oldu.

Japonya'nın Nikkei endeksi Salı günü gördüğü eksi seviyelerden yönünü yukarı çevirerek yüzde 3.8 yükseldi.

Noel tatilinin ardından işlemlerin yeniden başlamasıyla Avustralya borsası yüzde 1.6, Çin lokomotif hisseleri yüzde 0.6 yükseldi.

Ayrıca, Beyaz Saray Fed'e karşı eleştirileri yatıştırmak için bazı girişimlerde bulundu. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Kevin Hassett dün, Fed Başkanı Jerome Powell'ın görevinin tehlikede olmadığını söyledi.

DOLAR SAKİN SEYREDİYOR

ABD hisse piyasalarında dün güçlü alımlar gözlenirken, Avrupa piyasalarının dün kapalı olması nedeniyle sakin seyir gözlenen dolar/TL bu sabah 5.30 seviyesinin altında bulunuyor. 
Noel tatili ve yılın son işlem günleri olması nedeniyle yurtiçinde piyasada sakin seyir gözleniyor.

Dolar/TL güne 5,27 seviyesinde yatay bir seyirde başladı. Saat 18.00 itibariyle dolar 5.2932 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL bugün en düşük 5,2702, en yüksek 5,3158 seviyesini gördü. Euro ise 6.0602 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1430 seviyesinde. Gram altın 217.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.97 seviyesinde.

Asya borsaları son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlarla sarsılan piyasaların, beklentilerin üzerinde gelen ABD verisi ve Trump yönetiminin yatırımcı güvenini artırmak için gösterdiği çabanın etkisiyle toparlanmasıyla Wall Street'in yükselişini izleyerek artış kaydetti. 
Beyaz Saray Fed'e karşı eleştirileri yatıştırmak için bazı girişimlerde bulundu. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Kevin Hassett dün, Fed Başkanı Jerome Powell'ın görevinin 
tehlikede olmadığını söyledi. 
Dolar, yatırımcıların ABD-Çin ticaret gerilimlerinin yatışma işaretleri ve beklenenden daha güçlü ABD ekonomik verisinin etkisiyle cesaretlenmesiyle dün kaydettiği kazanımlarının çoğunu korudu. 
Dolar ABD büyümesinin yavaşlaması, Çin-ABD ticaret gerginliği ve yakın zamanda ABD’de hükümetin geçici olarak kapatılması konusunda artan endişelerle ABD hazine tahvil getirilerindeki düşüşle baskı altında kalmıştı. 
TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte bu sabahki notunda, "Dolar/TL'de gelişen ülke kurlarındaki alımlara paralel 5.2577 desteğinin test edilmesini bekliyoruz. Yılsonu dolar/TL beklentimiz Kasım ayı TÜFE enflasyonu yüzde 1.44 düşüş olarak açıklandığında işlem görülen seviye olan 5.1654 devam ediyor" dedi. 
Yurtiçinde yerel seçimler takip edilmeye devam ederken ekonomideki yavaşlamanın ve bunun getireceği işsizlikteki artış 2019 için yakından takip edilen makroekonomik konuların başında yer alıyor.
Ekonomideki yavaşlamanın işsizlik oranlarını, yerel seçimlerin de yer aldığı önümüzdeki yılın ilk yarısında artıracak olmasının da etkisiyle istihdam piyasasına yeni teşvikler getirilirken, bu teşviklerin bir kısmı varlık tutarı 125 milyar TL'yi aşan İşsizlik Sigortası Fonu'ndan (İSF) karşılanacak.
Asgari ücret 2019 yılında yüzde 26.05 artışla net 2,020 TL olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan işveren maliyetini düşürecek bölgesel ve genel çeşitli teşvikler açıkladı.
Asgari ücretteki artışın gelecek yıl enflasyonu 1.5-2 puan aralığında yukarı yönlü etkilemesi beklenirken, kaynaklara göre istihdam piyasasının canlanmasına yönelik destekler için İşsizlik Sigortası Fonu'nun kullanılarak bütçeye etki azaltılacak. 
Öte yandan bankacılar jeopolitik gelişmelerin, Suriye'de devam eden belirsizliklerin, ABD-Türkiye ilişkileri ise piyasalarda yakından izlenmeye devam edildiğini belirtiyor. ABD'nin Suriye'den çekilme kararı almasıyla birlikte Suriye'de askeri operasyon gerçekleştiren Türkiye'nin bölgede müttefiki ile karşı karşıya gelme ihtimali ciddi şekilde azaldı. Ancak bu sürecin Suriye içinde Türkiye için nasıl bir sürece işaret edeceği henüz netlik kazanmış değil. Tahvil bono piyasasında ise önceki gün spot kapanışta ortalama yüzde 16.74 seviyesinde olan 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 16.67 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAN28 Aralık 2018 08:13

    GALİP ÖZTÜRK BİR KAÇ YIL ÖNCESİ ÇAYCIYKEN BU GÜN BİNLERCE ŞİRKET PATRONUDUR TEK GELİRİ BORSADA SOYGUN YAPMAKDIR SEN YETERKİ YEMLEMEYİ DÜZGÜN YAP İSTEDİGİN KADAR SOYGUN YAPARSIN .ONDAN SONRA İSTEDİGİN KADAR ŞİRKET ALACAK SEVİYEYE GELİRSİN BURASI SOYGUN MERKEZİ BORSADIR.

  • BORSACI 27 Aralık 2018 21:26

    KUMARCILAR KUMARDA BİTENE GÜN YAPARLARKİ KUMAR DEVAM ETSİN OYUNCU KOPMASIN DİYE   MALESEF BORSAMIZDA TAM BİR KUMARHANE BİR GÜN GALİP VURGUN YAPIYOR ,BİR GÜN YEŞİL VURGUN YAPIYOR ,BİR GÜN İHLAS VURGUN YAPIYOR  ONDAN SONRA GEL BU KAMARHANEYE PARA YATIR RESMEN SOYULUYORUZ.ÜSTELİK ONLAR YETKİLİLERİN ADETA KORUMASINDADIR.

  • Daşcı27 Aralık 2018 19:02

    Borsa için erken

  • özgür27 Aralık 2018 18:27

    ne sattılar arkadaş illa 80 bine düşürecekler kafalarına koymuşlar 80 bin 80 bin.

  • yasin27 Aralık 2018 14:32

    reis çıkıp borsa çok ucuz demeli shortta değillerse

  • t27 Aralık 2018 13:32

    ABD piyasaları yüzde 5 e yakın yükselmişken bu artış bir şey ifade etmiyor

  • coşkun27 Aralık 2018 13:25

    haha amarikaya bakan uçacaz ralli yapacaz diyordu malı verdiler gittiler.

  • Buffet27 Aralık 2018 12:10

    Arkaya bakmadan kaçın.her yerde satıyorlar.ucuz geyiklerine inanmayın.