E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 3 ayın zirvesinde---

Borsa İstanbul 3 ayın zirvesinde

Borsa İstanbul 3 ayın zirvesinde
20 Ekim 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1'e yakın değer kazancıyla tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul ikinci seansa primli başladı. Endeks yüzde 0.19 oranında yükselişle 80 bin 159 puan seviyesinden son seansa start verdi. Seans içinde endeks yüzde 1'i aşan yükselişle 80 bin 496 puana kadar yükseldi. Endeks günü yüzde 0.96 oranında yükselişle 80 bin puandan tamamladı. Borsa İstanbul bu yükselişle 3 ayın zirvesine çıkmış oldu.

İLK SEANS

Dün ilk seansta güçlü yükseliş sergileyen Borsa İstanbul ikinci seansta hacimsiz yükseliş gösterdi. Yüzde 1.59 oranında yükselişle kapanan Borsa İstanbul'da ikinci seans sakin geçmişti.
Borsa İstanbul bugüne ise yataya yakın seviyeden pozitif başladı. Borsa İstanbul güne yüzde 0.09 oranında yükselişle 79 bin 810 puandan start verdi. Açılışın ardından hafif değer kazancını da veren endeks eksiye geçti. Ardından gelen alımlarla tekrar yükseliş hareketi çizen Borsa İstanbul yüzde 0.60 seviyesine kadar yükseldi ve 80 bin 200 puanı aştı. İlk seans yüzde 0.34 oranında yükselişle 80 bin 6 puandan kapandı.

2 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 0.57 oranında düşüşle 10.47 seviyesinde.

Analistler 79 bin puanın önemli destek olduğunu, 79 bin 500 puanın üzerinde kalındığı sürece alımların devam edebileceğini rapor ettiler.
Kısa vadeli teknik göstergelerin ise kar satışlarına neden olabileceğini belirten analistler 80 bin puanın üzerinde kar satışlarının başlayabileceğini kaydettiler.

DOLAR 2.88 TL SEVİYESİNDE

Dolar/TL güne yükselişle başladı. Kur bu sabah 2,90'ın üzerinde işlem gördü. D Akşam saatlerine doğru dolar düşüşe geçti ve 2.88 TL seviyesine kadar geriledi. ABD'de faiz artırımının gelecek yıla sarkacağına dair artan beklentilerin gelişmekte olan piyasalarda yarattığı olumlu havayı geçen hafta içeride artan güvenlik endişeleri sınırladı. Piyasalar Çarşamba günü açıklanacak olan PPK toplantısının sonuçlarını izleyecek. MB'den faizlerde değişikliğe gitmesi ise beklenmiyor.

ALTIN KAYIPLARINI SÜRDÜRÜYOR

Altın, ABD ekonomisindeki güçlü seyri işaret eden verilerin ardından, Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmesinin etkisiyle, üç günlük kaybını korudu. 

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,167.49 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 12:14'te 1,168.75 dolara geldi. Metal, 15 Ekim'de 1,191.67 dolar ile Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından üç günde yüzde 1.1 geriledi. 

Altın fiyatları, Fed yetkililerinin gelecek hafta ve Aralık ayındaki toplantıları ile birlikte, ABD merkez bankasının 2006'dan bu yana yapacağı ilk sıkılaştırmayı ne zaman gerçekleştirebileceğine ilişkin yatırımcı beklentilerini yansıtacak biçimde hareket ediyor. ABD'de, Pazartesi günü açıklanan kont yapım şirketleri güven endeksinn 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, bugün açıklanacak olan Eylül ayı konut başlangıçları verisinin artış göstermesi bekleniyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

PETROL DÜŞÜŞTEN TOPLARLANIYOR

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, dün Çin'den gelen zayıf büyüme verisi ve İran'ın yaptırımların haberleriyle yaşanan düşüşün ardından bugün bir miktar toparlandı. 
Analistler toparlanmaya neden olarak gerek bu akşam açıklanacak API,gerekse yarın açıklanacak DOE verilerinin ABD'nin petrol arzında azalmaya işaret edeceği beklentilerini gösteriyorlar. 
Şu sıralarda NYMEX'de Batı Teksas petrolü düne göre 22 cent artışla 46,50 dolar/varilden işlem görüyor.
ICE'de ise Brent petrolü 22 cent artışla 48,83 dolar/varil seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)