E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 63.000'de tutunuyor---

Borsa İstanbul 63.000'de tutunuyor

Borsa İstanbul 63.000'de tutunuyor
10 Mart 2014 - 08:54 borsagundem.com

Cuma günü Asya ve gelişmekte olan ülke borsalarında iyimser bir hava varken, Avrupa borsaları karışık bir seyir izledi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Küresel piyasalarda satış baskısı…
   
BİST 100 endeksi Cuma günü 64.145 -  62.902 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 1.42 değer kaybederek 63.095 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1.76 değer kaybederken sanayi endeksi günü yüzde 0.33 satıcılı kapatmıştır.
   
Cuma sabahı Asya ve gelişmekte olan ülke borsalarında iyimser bir hava varken, Avrupa borsaları hisse bazlı hareketlerden dolayı karışık bir seyir izliyordu. Ancak ilerleyen saatlerde açıklanan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri borsalar üzerinde etkili oldu.  ABD tarım dışı istihdam verisi 149 bin olan beklentiden oldukça yüksek 175 bin gelirken, Ocak ayı tarım dışı istihdam verisi 113 bin seviyesinden 129 bin seviyesine revize edildi. Oldukça olumlu olan tarım dışı istihdam verisi yanı sıra işsizlik oranı beklenenden yüksek yüzde 6,7 olarak gerçekleşti. Buna karşılık ticaret açığı beklentilerin üzerinde geldi. ABD tarafında beklenenden oldukça olumlu olan tarım dışı istihdam verisi ile USD değer kazanırken, diğer para birimleri ve Avrupa borsaları geriledi. Cuma günü konuşan New York FED Başkanı William Dudley de, ekonominin toparlanmakta olduğuna ancak halen genişlemeci duruşa ihtiyaç olduğunu vurguladı. Avrupa'da Almanya sanayi üretimi aylık bazda beklentilere paralel geldi. Tarım dışı istihdam verisi sonrasında İngiltere'de de sert satışlar görüldü. Gelişmekte olan piyasalarda da satışlar yoğunluktaydı.
   
Yurt içinde gün boyunca karışık seyir izleyen BİST endeksleri ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentiden yüksek açıklanmasıyla yurt dışı borsalar ile beraber değer kaybetti.
   
Çin'den ve Japonya'dan gelen veriler bu sabah Asya piyasalarında sert satışlara neden oluyor. Çin'de ithalat yüzde 10,1 artarken ihracatın sürpriz bir şekilde yüzde 18,1 gerilemesiyle ülkenin sürprz bir şekilde ticaret açığı verdiğini görüyoruz. Çin'de ayrıca düşük gelen TÜFE verilerinin deflasyon riskinin konuşulmasına neden olduğunu, üretici enflasyonunun da beklentilerden fazla gerilediğini de ekleyelim. Japonya ise çeyreklik bazda beklentilere paralel büyürken, yıllıklandırılmış büyüme beklentilerin altında kalarak hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca ülkenin cari işlemler açığı Ocak ayında da rekor kırdı ve 2013'ün aynı dönemine göre 4'e katlandı. Gelişmekte olan piyasaların da bu sabah itibarıyla satıcılı seyrettiğini görüyoruz. ABD endeks vadelilerinde de satıcılı seyir söz konusu oluyor.
   
Bugün yurt içinde sanayi üretimi verisi izlenecektir. Ocak ayında sanayi üretiminin yıllık bazda yüzde 2,9, aylık bazda ise yüzde 0,5 artış göstermesi bekleniyor.
   
Teknik olarak BİST 100 endeksinde gördüğü sert satışlar sonrasında 63.000 desteğinin hemen üzerinde tutunuyor. Gün içerisinde 63.000 seviyesinin altında endeksin 62.300 ve 61.200 seviyelerini hedeflemesi beklenebilir. Gün içi hareketlerde endeksin toparlanması için ise 64.000 seviyesi üzerinde tutunması gereklidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)