E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 78 bin puana hareket edebilir---

Borsa İstanbul 78 bin puana hareket edebilir

Borsa İstanbul 78 bin puana hareket edebilir
16 Eylül 2015 - 15:54 borsagundem.com

Borsa İstanbul içinde bulunduğu dar banttan çıkıp alıcılı seyre geçti

Borsa İstanbul Fed'in faizi artırmayacağına ilişkin beklentiyle birlikte yükselişe geçti ve günlerdir süren düşüş trendinden kısa vadede uzaklaşmış oldu. Borsa İstanbul bir süredir göremediği 74 bin puanı bugün itibariyle kırdı. Dolar ise yine Fed'in faiz artırmayacağına ilişkin ihtimallerle birlikte 3 TL'nin altına geriledi.

Alan Menkul Değerler'den Yeliz Karabulut piyasayı yorumladı:

Dolar’da dün başlayan sert düşüşün bugün de devam ettiğini görünüyoruz. Dolar’ın düşüşünde özellikle yatırımcıların yarın açıklanacak FOMC kararlarını takip etmesi etkili oluyor. FED’e dair beklentilerin piyasada karar öncesi aşağı ve yukarı yönlü volatilite yaratması normal. Türk varlıklarının da son 2 günde 1 aylık en dip seviyelerini görmeleri, dip seviyelerden alım fırsatını değerlendirmek isteyen yatırımcıların ilgisini çekiyor. FED’in faiz artırımına gideceği beklentisinin de halen düşük olması ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kazançlar, TL’nin değer kazanmasında etkili. Dolar/TL’de 2,90 – 3,05 seviyesini önemli bir aralık. Kurun 3.05 seviyesinin üzerinde yeterli destek bulamaması bu düzeltme hareketinin de tetikleyicisi oldu. Burada kur 3-3.05 bandının üzerinde destek bulabilirse; tekrar yukarı yönlü bir hareket başlatabilir. 3 seviyesinin altında ise FED beklentilerine bağlı olarak 2.90-3.05 bandının alt desteğine doğru çekilebilir. 

Borsa da 72000 seviyesinin ardından 73.800 seviyesinin de üzerinde destek buldu. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda 75000 seviyesi takip edilmeli. 75000 seviyesi endeks için önemli bir destek. Bu seviyenin üzerinde 75000-78000 hareketi başlayabilir. 75.000 seviyesinin altında ise; 72000 seviyesine doğru gevşeme görülebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)