E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul "Algobot"laşacak mı?---

Borsa İstanbul "Algobot"laşacak mı?

Borsa İstanbul Algobotlaşacak mı?
13 Temmuz 2015 - 07:22 borsagundem.com

Borsa İstanbul, aralarında yüksek frekanslı traderlarında bulunduğu yabancı yatıımcıya sıcak

Tüm dünyada menkul kıymet piyasaları, Wall Street'te çok tartışılan bir grup olan yüksek frekanslı traderları (HFT) kendilerine çekmeye çalışıyor.

ABD'de bu çeşit işlemlere ilişkin çok sıcak tartışmalar yapılırken, Türkiye, Meksika, Güney Afrika ve diğer bazı ülkeler piyasalarını derinleştirmek için HFT cinsi işlemleri kendilerine çekmeye çalışıyor.

Mesaj açık: Algılanan riskler ne olursa olsun, algoritmik robotla, diğer bir deyişle, algobotlar tüm dünyada istikrarlı bir şekilde yayılıyor.

Borsa İstanbul idari direktörü Muammer Çakır, "Yabancı yatırımcıları memnuniyetle karşılıyoruz ve bunlara HFT'ler de dahil," dedi.

Birçok piyasa için, bu işlemlerin cazibesi açık. Algobotlar göz açıp kapayıncaya dek alım ve satım yapabiliyor ve işlem hacimlerinina artmasına neden oluyor. Yüksek işlem hacimleri ise, ardından, yatırımcıların piyasaya çekilmesine yardımcı oluyor ve borsalara fayda getiren bir zincirin oluşmasını sağlıyor.

Yüksek frekanslı işlemler, savunanları için, bir devrim niteliğinde. Zira işlemlerin daha hızlı, daha ucuz ve verimli hale getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)