E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul dünkü kayıplarını telafi etti---

Borsa İstanbul dünkü kayıplarını telafi etti

Borsa İstanbul dünkü kayıplarını telafi etti
04 Kasım 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü boyunca primli kalarak dünkü düşüşünü silmiş oldu

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul günün ikinci seansına hafif düşüşle başladı.
Endeks ikinci seansa ilk seansa göre yüzde 0.03 oranında düşüşle 83 bin 435 puandan start aldı. Seans içinde dar bantta hareket etse de endeks pozitif seyrini sürdürdü.
Borsa İstanbul günü yüzde 0.93 oranında yükselişle 83 bin 684 puandan kapadı.

İLK SEANS

Borsa İstanbul güne tepki alımlarıyla başladı. Dünü yüzde 1'e yakın kayıpla 83 bin puanın altında kapamıştı.
Seçim hararetini kaybeden Borsa İstanbul dün kar satışlarıyla geriledi.
Borsa İstanbul güne yüzde 0.45 oranında yükselişle 83 bin 284 puan seviyesinden başladı. Açılışın ardından alımlarla güçlenen Borsa İstanbul'da prim yüzde 1'e yaklaştı. Endeks ilk seansı yüzde 0.71 oranında yükselişle 83 bin 503 puan seviyesinden kapadı.

ALTIN 1 AYIN DİBİNDE

Altının ons fiyatında geçen hafta başlayan değer kaybı süreci bugün de devam etti. Güne 1.134,50 liradan başlayan altının ons fiyatı, 1.126 dolar ile 2 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Altının ons fiyatı, geçen hafta 1.183,30 dolara yükseldikten sonra, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri değiştirmemesine karşın yayımlanan toplantı karar metnindeki ifadelerin aralıkta faiz artırımına ilişkin beklentileri artırması ile düşüşe geçmişti. Bugün ABD'de fabrika siparişleri verisi öncesinde 1 ayın en düşüğüne gerileyen altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.127 doların hemen üzerinde dengelendi. Analistler, altının onsunda 1.124 ve 1.105 dolar seviyelerinin destek olarak takip edildiğini belirterek, olası yükselişlerde 1.140 doların direnç konumunda olduğunu ifade ediyor. Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı ise kapanışa yakın 103,10 lira seviyelerinde işlem görüyor. Şu dakikalarda, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 169,56 liradan, Cumhuriyet altını ise 689,82 liradan satılıyor.

DOLAR 2.84 TL'NİN ÜSTÜNDE

Seçim sonuçlarının tek parti iktidarına işaret etmesiyle oluşan iyimserlik dün hükümet kanadından gelen açıklamalar ve kâr realizasyonları ile sınırlanırken, piyasaların bugün başta Fed başkanlarının konuşmaları olmak üzere yurtdışı gelişmelere odaklanması bekleniyor. Dün saat 16.48'de 2.8460/2.8470 seviyesinde olan dolar/TL, bugün 2,84 sınırında işlem görüyor. Seçimlerin ertesi gününde TL dolar karşısında en yüksek yüzde 5'lik değer kazancı kaydetmiş, bankacılar AKP'nin tek başına iktidarıyla üçüncü seçim olasılığının ortadan kalkması ve önümüzdeki 4 yıl boyunca genel seçim yaşanmayacak olmasının piyasadaki iyimserliğin ana nedeni olduğunu belirtmişti.

PETROL 50 DOLAR SEVİYESİNDE

Petrol fiyatları dünkü güçlü yükselişin ardından dar hacimli işlemlerde kâr realizasyonuyla gerilerken, Brezilya ve Libya'da arz kesintisi olasılığı kayıpları sınırladı. Brent petrolünün dün yüzde 3.6 yükselen fiyatı bugün yüzde 0.3 düşüşle 50.4 dolara gerilerken, ABD hafif ham petrolünün fiyatı yüzde 3.8 yükselişin ardından yine yüzde 0.3 ekside 47.75 dolarda bulunuyor. Uzmanlar arzda geniş çaplı bir kesinti olmamasına karşılık Brezilya'nın kamu petrol üreticisi Petrobras'taki grev ve Libya'nın petrol ihracat terminali Zueitina'nın kapatılması nedeniyle fiyatların destek bulduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)