E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
08 Temmuz 2019 - 09:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul Merkez Bankası'nın görevden alınma kararı sonrası alt tarafta gün içi 97.890 puanı görse de daha sonra yaklaşık 700 puanlık bir toparlanma yaşadı. Endeks günü %0.94 oranında düşüşle 98.695 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalar yeni haftayı önemli bir haberle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre TCMB Başkanı Murat Çetinkaya görevden alınırken, yerine yardımcısı Murat Uysal atandı. Dolar yeni haftaya bu kararın etkisiyle %2.5’i aşan sert yükselişle başladı.

G-20 sonrasındaki günlerde özellikle bankacılık hisselerindeki alımlar dikkat çekti. Cuma günü Bankacılık endeksi 2018 Mayıs’tan beri en yüksek seviyesini test etti.

Bu haftanın en önemli gündem konusu FED Başkanı Powell’ın Çarşamba ve Perşembe günü yapacağı yarıyıl para politikası konuşması ve ekonomik sunumu olarak görünüyor.

Öte yandan Cuma günü ABD yönünden gelen güçlü istihdam verisi, FED’in sert faiz indirim olasılığını azalttığı şeklinde yorumlandı. 

Borsa İstanbul’un duyarlılığının yüksek olduğu S-400 konusunda, teslimatın yaklaşmasının ABD-Türkiye cephesinden gelecek açıklamaları yoğunlaştırabilir. İki taraftan gelecek söylemler piyasaların radarında olacak.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

TCMB Başkanı’nın görevden alınması ile birlikte TL’de görülen değer kaybının etkisiyle Borsa İstanbul güne %1.53 oranında düşüşle 98.106 puandan başladı. Endeks aşağıda 97.890 puanı test etti. Bu noktadan sonra tepki alımları görüldü.

Borsa İstanbul gün ortasına %1.08 oranında düşüşle 98.561 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısında BIST'de ilk yarıya benzer satıcılı bir görünüm hakim oldu. ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden güçlü  gelmesi Fed'den faiz indirimi beklentilerini belirsizleştirdi. Bununla beraber artan Jeopolitik riskler hisse senedi piyasalarında kar satışlarının devam etmesine neden oldu.

Borsa İstanbul günü %0.94 oranında düşüşle 98.695 puandan tamamladı. Hacim 6.5 milyar lirayı aştı.

Borsa İstanbul Merkez Bankası'nın görevden alınma kararı sonrası alt tarafta gün içi 97.890 puanı görse de daha sonra yaklaşık 700 puanlık bir toparlanma yaşadı. Böylelikle Çetinkaya'nın görevden alınmasının etkisi piyasalar üzerinde sınırlı kalmış oldu.

Günün önemli şirket haberleri 8/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 8/7/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:52 itibariyle 5.7266 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7052 lira, en yüksek 5.7858 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4238 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1211 seviyesinde. Gram altın 257.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.12 seviyesinde.

Dolar yeni haftaya sert yükselişle başladı

 

BORSA İSTANBUL 100 BİNDE TUTUNAMADI

Bakan Albayrak'ın konuşmasından sonra çıkışa geçen BIST yukarıda 100.447 puanı test etti. Bu noktadan sonra kar satışı yiyen endeks haftanın son işlem gününü %0.25 oranında yükselişle 99.634 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 binde tutunamadı

 

TRUMP: FED NE YAPTIĞINI BİLSEYDİ FAİZİ İNDİRİRDİ

ABD Başkanı Trump haftasonu Fed'in faiz indirmemesine ilişkin eleştirilerine bir yenisini daha ekledi.

Trump: Fed ne yaptığını bilseydi faizi indirirdi

 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ÇETİNKAYA GÖREVDEN ALINDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevinden alındı. Çetinkaya'nın yerine yardımcısı Murat Uysal atandı.

Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cansız görevden alındı

 

ERDOĞAN, MURAT ÇETİNKAYA’NIN NEDEN GÖREVDEN ALINDIĞINI AÇIKLADI

Erdoğan, MB Başkanı Çetinkaya'nın görevinden alınmasına ilişkin "Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik" diye konuştu.

Erdoğan, Murat Çetinkaya’nın neden görevden alındığını açıkladı

 

İRAN'DAN NÜKLEER İÇİN YENİ HAMLE

İran Dışişleri'nden yapılan açıklamada, zenginleştirilmiş uranyum konusunda 2015'te belirlenen sınırı aşacakları ifade edildi.

İran'dan nükleer için yeni hamle

 

RUSYA'DAN İRAN'A UYARI: ÖLÇÜLÜ DAVRAN

Rusya'nın Viyana'daki uluslararası kuruluşlar daimi temsilcisi Ulyanov, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran'ın attığı adımlarda ölçülü davranmasını istedi.

Rusya'dan İran'a uyarı: Ölçülü davran

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)