E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
28 Ekim 2015 - 12:33 borsagundem.com

Fed'in kararlarını açıklamasından önce Borsa İstanbul yarım günlük seansta düşüşle kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul yarım seanslık güne düşüşle başladı. Haftabaşından bu yana süren düşüş trendini devam ettiren endeks güne yüzde 0.04 oranında düşüşle 78 bin 633 puan seviyesinden start verdi. Açılışın ardından satış eğilimini sürdüren endekste kayıp yüzde 0.50'yi aştı. Endeks günü yüzde 0.16 oranında düşüşle 78 bin 536 puandan kapandı.

DOLAR YÜKSELİŞTE

Hafta sonunda gerçekleşecek seçim ve ABD Merkez Bankası'nın bugün sonuçlanacak faiz kararı öncesi yarım gün açık kalacak piyasada dolar sakin seyrediyor. Dün akşam saatlerinde 2,91 civarında işlem gören dolar/TL bugün 2,90'ın üzerinde işlem görüyor. Piyasalarda son dönemde ağırlıklı olarak yurtdışına paralel bir seyir görülse de siyasi gelişmeler de yakından izleniyor. Seçimlerin ardından siyasi belirsizliğin azalacak olması umudunun TL'ye olumlu yansıyabileceği belirtiliyor. Bankacılar her ne kadar Fed'den bu toplantı itibarıyla yeni bir adım beklenmese de son dönemde Fed beklentileriyle değer kazanan gelişmekte olan para birimlerinde yeni bir iyimser seyir için neden olmadığını, bu nedenle bir netlik oluşana kadar gelişmekte olan ülke piyasalarında dalgalı seyir izlendiğini belirttiler.

PETROL HAFİF YÜKSELDİ

ABD ham petrolünün vadeli fiyatları, ülke piyasasının ana dağıtım noktalarından Cushing'de petrol stoklarının gerilediğini gösteren verinin ardından Asya piyasalarında dar hacimli işlemlerde son haftaların dip seviyelerinden yükseldi. Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre Cushing dağıtım merkezindeki ham petrol stokları 748,000 varil geriledi. Bu son veri ve ABD'nin petrol üretimindeki azalmaya rağmen piyasada arz fazlasının devam etmesi kazanımları sınırladı. Yatırımcılar bugün ABD'de açıklanacak olan resmi petrol stokları verisini izleyecek, verinin petrol stoklarında artışın sürdüğünü göstermesi bekleniyor. Brent petrolü yüzde 0.04 artışla 46.83 dolara yükseldi. ABD ham petrolü de yüzde 0.16 artarak 43.27 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)