E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
16 Şubat 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.08 oranında düşüşle 70 bin 949 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul, sakin bir seyir izlediği günü negatif tamamladı. BİST-100 endeksi günü yüzde 0.08 oranında düşüşle 70 bin 949 puandan tamamladı. Endekste toplam işlem hacmi 3.32 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 

Borsa İstanbul global piyasarla birlikte yükselişe geçti. Çin piyasasındaki güçlü toparlanma ve Avrupa borsalarında bankalar öncülüğündeki yükseliş ile birlikte Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0.81 oranında yükselişle 71 bin 586 puan seviyesinden başladı. Açılışın ardından primli bir şekilde sakin seyreden endeks, seans kapanışında kazançlarını geri verdi..

DOLAR 2.96 TL'Yİ AŞTI

Suriye'ye ilişkin hafta sonundan itibaren artan gerilim nedeniyle gelişmekte ülke para birimlerinden negatif ayrışan dolar/TL'de bölgesel gelişmeler ve küresel piyasalar izlenmeye devam edilecek.

Dün günü 2.95 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah güne 2,95 sınırında başladı.
Bu seviyenin üzerinde kalan kur 10.17'de 2,9614'e kadar yükseldi.

Analistler, küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerinin bugün dolar karşısında genel olarak değer kaybettiğine dikkati çekerek, dolar/TL'de teknik olarak 2,9550 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda 2,9750 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını kaydediyor.

ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Altın Ons sabah bülteninde önemli destek konumu olarak belirttiğimiz 1191 seviyesinden aldığı destekle toparlanmayı başardı. 
Özellikle Petrol fiyatlarındaki ani geri çekilmenin Avrupa borsalarına satış baskısı yapması, Altın'ın toparlanmasında öncü olmuş gözüküyor. Teknik olarak parite tekrar 1214 seviyesinin üzerine atmış durumda ve toparlanma eğilimini sürdürmekte. Bu seviyenin üzerinde 
kalınması, 1221 ve 1230 önemli direnç seviyelerinin test edilmesini sağlayabilir. Altın'ın  pozitif eğilimini sürdüremeyerek 1214 altına gevşemesi halinde ise  1206 desteği takip edilmeli. 

PETROLDE HAREKETLİ GÜN

Dört petrol üreticisi ülkenin petrol üretimini ocak ayı seviyelerinde dondurma kararı sonrası brent petrolün varil fiyatı 34 dolara yükseldi.
Bugün Katar’ın başkenti Daho`da yapılan toplantı ardından Suudi Arabistan, Rusya, Katar ve Venezuela’nın petrol üretimini Ocak ayı seviyelerinde dondurma kararında anlaştıklarını açıklamalarının ardından Brent petrolün varil fiyatı günlük bazda yüzde 3.28 artarak 33.98 Dolar düzeyine yükseldi. Brent petrol şu saatlerde 32.69 dolardan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)