E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul haftayı düşüşle kapattı---

Borsa İstanbul haftayı düşüşle kapattı

Borsa İstanbul haftayı düşüşle kapattı
01 Nisan 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.09 oranında düşüşle 82 bin 359 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yurtdışında yaşanan olumsuzluklarla birlikte düşüşle tamamladı. Japonya'da büyük imalatçı şirketlerin ekonomiye olan güvenini gösteren Tankan endeksi 2013 yılının ortasından bu yana en düşük seviyesine inmesi ve Suudi Arabistan'ın petrol açıklaması, piyasaları olumsuz etkiledi. BİST-100 endeksi bu gelişmelere paralel günü yüzde yüzde 1.09 oranında düşüşle 82 bin 359 puandan tamamladı.

Güne beklendiği gibi satış ağırlıklı bir seyirle başlayan BİST-100 Endeksi, bir süre 82 bin 700 civarında yatay seyir izledi. Avrupa borsalarında artan kayıplar nedeniyle 82 bin 500 bölgesine gevşeyen BIST 100, ABD verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin etkisiyle en düşük 81931 puanı gördü. Endeks günü 82 bin 359 puan ile (%1,09) 908,60 puan ekside tamamladı.
İşlem hacmi 4.06 milyar TL olarak gerçekleşti. Japonya'da Tankan Endeksi'nin son 3 yılın en düşük seviyesine gerilemesi sonrası Tokyo borsasında yaşanan gerilemenin ardından Avrupa borsalarında dün gözlenen aşağı hareketin bugün de devam edeceği beklentisi ile birlikte ABD vadeli endeksleri ve Asya
borsalarındaki kayıplar Borsa İstanbul'un satış ağırlıklı açılışında etkili oldu.
Suudi Arabistan'ın üretimin dondurulması için İran'ın katılımı şartını ortaya atmasının enerji sektörüne getirdiği satışlarla Avrupa borsalarındaki satışların artması Borsa İstanbul'da da kayıpları bir miktar artırdı.
ABD'de istihdam verilerine odaklanan piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in verilere bağlı hareket edilmeyeceğine yönelik açıklamalarına rağmen enflasyona etkisi nedeniyle piyasalarda faiz artırımı endişeleri ile bir miktar satış baskısına neden oldu.

Dolar 2.83 TL'nin üstünde

 

Altın ABD verisi ile değer kaybetti

 

Petrol 40 doların altında işlem görüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)