E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul en cazip borsalardan biri---

Borsa İstanbul en cazip borsalardan biri

Borsa İstanbul en cazip borsalardan biri
05 Şubat 2014 - 07:59 borsagundem.com

İsviçreli finansal danışmanlık şirketi Wellershoff, Borsa İstanbul'un dünyadaki 8 cazip borsadan biri olduğunu açıkladı

Türkiye dünyanın en cazip 8 borsasından birine sahip. Marketwatch'ta yer alan değerlendirme İsviçreli finansal danışmanlık şirketi Wellershoff&Partners araştırmasına göre Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Yunanistan, İsveç, İtalya, İspanya, Macaristan ve Rusya borsaları da en az 5 yıllık vadeyle ilgilenen yatırımcıya fırsatlar sunuyor.

SHILLER HESAPLAMASI

Değerlendirmenin çıkış noktasını Yale Üniversitesi profesörü Robert Shiller'a Nobel ödülü getiren hesaplama oluşturdu. Shiller, borsaya yatırım ölçütü geçen 10 yılın enflasyondan arındırılmış fiyat/kazanç oranlarına bakıyor. Shiller'ın hesaplama tekniği 1870'lerden günümüze uzanan tabloda ABD borsalarını öngörmekte başarılı oldu.

ABD’DEN DAHA FAZLA

Söz konusu 8 cazip ülkeden oluşturulacak sepetin 5 yılda getirisi en az yüzde 70 olur diyen araştırmaya göre sadece ABD borsalarına yatırım ise aynı vadede sadece yüzde 9 prim yapacak. Wellershoff analizi bölgesel endeksler arasında gelecek 5 yılda yatırımın adresini Avrupa olarak gösterdi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)