E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul FED sonrası yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul FED sonrası yükselişle kapandı

Borsa İstanbul FED sonrası yükselişle kapandı
11 Temmuz 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul FED Başkanı Powell'ın faiz indirimi sinyali verdiği konuşmasının ardından günü %0.83 oranında yükselişle 99.406 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Geçen hafta ABD yönünden gelen güçlü tarım dışı istihdam verileri FED’in faiz indirimi belirsizliğini beraberinde getirmişti. FED Başkanı Powell ABD'nin Haziran ayı istihdam raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Powell, raporun FED'in ekonomik görünümünde temel bir değişiklik yapmadığını ifade etti.

Powell konuşmasında genişleyici para politikasına vurgu yaptı. FED Başkanı "ticaret endişeleri dolayısıyla yatırımların yavaşladığı görülüyor" dedi ve ekledi "büyük yabancı ekonomilerde zayıflık ABD'yi etkileyebilir.”

Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı. Bu durum Borsa İstanbul’a bankacılık hisseleri öncülüğünde alım getirdi. Endeks 98.500 puanı aştı. Küresel piyasalarda da Powell rüzgarı esti. S&P 500 endeksi tarihinde ilk kez 3 bin puan seviyesini aştı. Asya borsalarında da bu güvercin söylemleriyle göstergeler yeşil seyretti.

Borsa İstanbul dünkü hareketiyle teknik olarak G-20 sonrası sert yükselişin ardından boşluk doldurmuş oldu.

S-400 konusunda artık son düzlükteyiz. G-20 sonrası ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yaklaşımı bu konuda ılımlı görünüyorken, Pentagon ve Temsilciler Meclisi Trump’la aynı fikirde görünmüyor. Türkiye-ABD cephesinden gelecek mesajlar piyasalar tarafından önemle takip ediliyor. Son olarak ABD yönünden gelen “S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz” söylemi dikkat çekti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul Powell'ın güvercin söylemlerinden sonra yeni güne %0.85 oranında yükselişle 99.428 puandan başladı.

Borsa İstanbul küresel piyasalara paralel FED'in faiz indirim beklentileriyle yeni günün ilk yarısında primli seyretti.

BIST gün ortasına %0.80 oranında yükselişle 99.376 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul günün ikinci yarısında günün ilk yarısına göre daha sakin görünse de primli seyrederek dar bantta dalgalandı. Borsanın yükseldiği bir günde Bankacılık hisselerindeki kar satışları dikkat çekti.

Borsa İstanbul FED Başkanı Powell'ın faiz indirimi sinyali verdiği konuşmasının ardından günü %0.83 oranında yükselişle 99.406 puandan tamamladı. Hacim 6.7 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 10/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 11/7/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:43 itibariyle 5.6684 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6514 lira, en yüksek 5.6918 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3943 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1256 seviyesinde. Gram altın 257.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.00 seviyesinde.

Powell sonrası dolar düştü

 

BORSA İSTANBUL FED BAŞKANI POWELL'IN KONUŞMASIYLA YÜKSELDİ

Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı ve Borsa İstanbul bankacılık hisselerine gelen alımların öncülüğünde sert yükseldi. Endeks günü %1.83 oranında yükselişle 98.585 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul FED Başkanı Powell'ın konuşmasıyla yükseldi

 

POWELL: GENİŞ PARA POLİTİKASI İÇİN UYGUN ORTAM GÖRÜNÜYOR

Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı.

Powell: Geniş para politikası için uygun ortam görünüyor

 

FED TUTANAKLARI YAYIMLANDI

Fed tutanaklarında, "Çoğu Fed üyesi artan riskler karşısında güçlü faiz indirimi bekliyor, yakın zamanlı faiz indirimi şokları yumuşatabilir" ifadelerine yer verildi.

Fed tutanakları yayımlandı

 

POWELL'IN AÇIKLAMALARI WALL STREET'TE REKOR GETİRDİ

Fed Başkanı'nın faiz indirimi sinyalini verdiği konuşmasının ardından endekslerde rekor getirdi. S&P 500'ün rekorunu ise faiz indiriminden hoşnut olmayan banka hisselerindeki gerileme engelledi.

Powell'ın açıklamaları Wall Street'te rekor getirdi

 

ASYA BORSALARI 'GÜVERCİN FED' MESAJLARIYLA YÜKSELDİ

Asya hisse senetleri Powell'ın güvercin mesajları ile güçlü geçen ABD seansının ardından yükseldi.

Asya borsaları 'Güvercin Fed' mesajlarıyla yükseldi

 

POWELL ALTIN STANDARDINA DÖNÜŞ TEKLİFİNE KARŞI ÇIKTI

Fed Başkanı Powell, Trump'ın Fed üyeliği adaylarından Shelton tarafından sunulan ABD'nin altın standardına geri dönmesi fikrini reddetti.

Powell altın standardına dönüş teklifine karşı çıktı

 

TRUMP'IN YAPTIRIMLAR İÇİN YENİ HEDEFİ FRANSA

ABD Başkanı, Fransa'nın teknoloji şirketlerini vergilendirme planının incelenmesi talimatı verdi. İnceleme sonunda Fransa'ya yaptırım getirme ihtimali var.

Trump'ın yaptırımlar için yeni hedefi Fransa

 

BREXIT ÜÇÜNCÜ KEZ ERTELENECEK Mİ

İngiltere Parlamentosu'nda anlaşmalı Brexit için uzlaşma hâlâ sağlanamadı. AB Komisyonu Başkanlığı için uzlaşma sağlanılan isim olan Leyen, Brexit'in ertelenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Brexit üçüncü kez ertelenecek mi

 

İŞTE TCMB FAİZ SENARYOLARI

Çetinkaya'nın Başkanlık görevinden alınmasının ardından, TCMB'nin 25 Temmuz'daki toplantısında nasıl bir adım atacağı piyasalarda merakla bekleniyor.

İşte TCMB faiz senaryoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)