E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul Fitch öncesi düşüşle kapattı---

Borsa İstanbul Fitch öncesi düşüşle kapattı

Borsa İstanbul Fitch öncesi düşüşle kapattı
26 Şubat 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.36 oranında düşüşle 74 bin 929 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM
Fitch kararı öncesinde Borsa İstanbul temkinli gidişatını sürdürüyor. Borsa İstanbul, bugün global piyasalarda yaşanan yükselişe ayak uyduramadı. Petrol fiyatında yaşanan sert yükselişle birlikte, global piyasalar yönünü yukarı çevirdi ancak İncirlik Üssü'ndeki hareketlilik, sınırda İnsansız Hava Aracı'nın düşürülmesi ve Fitch beklentisi, Borsa İstanbul'un yurtdışı piyasalara ayak uydurmasını engelledi. BİST-1OO endeksi pozitif açılış yaptığı bugünü yüzde 0.36 oranında düşüşle 74 bin 929 puandan tamamladı. Endekste gün içerisinde 4.07 milyar TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.
 
Fitch'in not kararı öncesi Borsa İstanbul güne yüzde 0.49 oranında yükselişle 75 bin 570 puandan açıldı. Gün içinde yüzde 1'i aşan primler yaşayan Borsa İstanbul 3 Aralık'tan bugüne kadar görülmeyen 76 bin puanı devirdi.
Borsa İstanbul gün ortasından sonra tekrar işleme başladığında saat 14:12 itibariyle kazançlarını sildi ve yüzde 0.12 oranında düşüşle 75 bin 129 puan seviyesinden işlem gördü. Borsa İstanbul'daki düşüşün nedeni olarak Suriye'de bu geceyarısı sağlanacak olan ateşkesin uzun sürmeyecek olması beklentisi endeksi aşağı çekti.
 
DOLAR 2.97 TL SINIRINDA

Güne hemen hemen önceki kapanış seviyesi olan 2,9285'ten başlayan dolar/TL, dünkü düşüş eğiliminin ardından bugün 2,96'nın üzerini gördü. Dolar/TL saat 17.52'de 2,9699'a çıktı. 
 
PETROL YÜKSELİŞTE
 

OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkelerin üretimin Ocak ayı seviyesinde dondurulması konusunda anlaşacakları umutları, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltiyor.
ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 36 dolar sınırını aştı.
Venezuela Petrol Bakanı'nın Rusya, Suudi Arabistan ve Katar ile Mart ayı ortasında toplantı yapılması için anlaşıldığını ve daha fazla ülkenin petrol piyasasında istikrarın sağlanması çabalarına katılmasının beklendiği ifade etmesi fiyatları yukarı çekti.
Şu sıralarda ICE'de Brent petrolü düne göre yüzde 3.42 artışla 36,25 dolar/varilden işlem görüyor.
 
ALTIN GERİLEDİ
 
Haftanın son işlem gününde gün içerisinde 1228.45 destek noktası üzerinde kalmayı başaran Altın, ABD’den olumlu sonuçlanan 4. Çeyrek büyüme oranı verisi ile  bu destek noktası altına sarktı ve satıcılı seyrini 1226.22 seviyesine kadar sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)