E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü düşüşle tamamladı---

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı
03 Ekim 2019 - 09:33 borsagundem.com

Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından artıya geçen Borsa İstanbul, gün ortasının ardından gelen satışlarla birlikte günü %0.70 oranında düşüşle 102.784 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,70 değer kaybıyla 102.784,33 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 724,90 puan azalırken, toplam işlem hacmi 8,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi yüzde 0,55 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,44 ile iletişim, en çok gerileyen ise yüzde 1,67 ile tekstil, deri oldu.

Enflasyonun eylülde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,26 artış kaydederek 26 ay sonra tek haneye dönmesinin ardından 104.767,54 seviyesine kadar yükselen BIST 100 endeksi, küresel piyasalarda risk iştahının azalmasıyla birlikte bu seviyeden gelen satışlarla 102.500-103.000 bandında dengelendi.

Analistler, yarın yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 102.500 ve 101.200 seviyelerinin destek, 105.000-105.500 bandının ise direnç bölgesi konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul global endişelerin baskısıyla geriledi

Küresel piyasalarda azalan risk iştahının da düşüşte etkili olduğu gözlendi. Özellikle ABD'den gelen zayıf ekonomik veriler, yurt dışı borsaların satış dalgası ile açılmasına neden oldu.

ABD PMI endeksi son 10 yılın dibinde

ABD'de özel sektör istihdamı beklentilerin altında kaldı

ABD'de ISM hizmet endeksi 3 yılın en düşük seviyesine indi

 Avrupa borsaları son iki ayın en sert düşüşü ile günü tamamlarken ABD borsalarında da %2 civarında değer kayıpları vardı.

Yurtiçi veri gündeminde, seans başında açıklanacak Eylül ayı enflasyon verisi var.

Enflasyon tek haneye geriledi

 ALBAYRAK: EKONOMİDEKİ EN ÖNEMLİ KAZANIMI SAĞLADIK

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan Albayrak, ekonomide arzu edilen seviyeye ulaşmak için şimdi yeni hedefin bu kazanımları koruyarak, enflasyonda %5 seviyesine adım adım ilerlemek olduğunu ifade ederek, "Enflasyonda ve cari dengedeki bu başarıyı, ekonominin tüm alanlarına taşıyacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız." diye konuştu.

Albayrak: Ekonomideki en önemli kazanımı sağladık

 Yurtdışı veri gündeminde ise gene seans başlarında Almanya ve Euro Bölgesi Hizmet PMI verileri yayınlanacak. İkinci saeans ortalarında ise ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları ve Hizmet PMI verileri takip edilecek.

Bugün açıklanacak önemli veriler 3/10/2019

Günün önemli şirket haberleri 3/10/2019

BORSA İSTANBUL HİSSELERİN SINIFLANDIRILDIĞI PAZAR YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR

Borsa İstanbul Pay Piyasasında Pazar kriterleri güncelleniyor. Mevcut Yıldız Pazar ve Ana Pazar yapısı Yıldız 1 ve Yıldız 2, Ana 1 ve Ana 2 şeklinde kendi içinde ikişer gruba ayrılıyor.

Borsa İstanbul hisselerin sınıflandırıldığı pazar yapısını değiştiriyor

BORSA İSTANBUL'DA "KESİNTİSİZ İŞLEM" YARIN BAŞLIYOR

Borsa İstanbul'da, yarından itibaren dünya borsalarına uyum sağlanması ve etkileşimin artırılması amacıyla 10.00-18.00 saatlerinde kesintisiz sürekli işlem yöntemi uygulanmaya başlayacak.

Borsa İstanbul'da "kesintisiz işlem" yarın başlıyor

ALBAYRAK: FAİZDE BU AY KRİTKİK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Son bir yılda yapılan 2 seçime rağmen en düşük rakamlara ulaştık. Türkiye geçmiş ekonomik reflekslerden daha çok ekonomik anlamda reflekslerini güçlendiriyor" dedi.

Albayrak: Faizde bu ay kritik bir ay

JP MORGAN: ENFLASYON DİNAMİKLERİNDE İYİLEŞME TCMB'YE FAİZ İNDİRİMİ İÇİN ALAN SAĞLAR

Eylül ayında yıllık enflasyonun yüzde 9,3'e gerilediğini ve Türkiye'de enflasyonun iki yıldır ilk kez tek hanelere indiğini belirten JP Morgan, zayıf yurt içi talep, istikrarlı kur ve gıda fiyatlarında aşağı yönlü düzeltmelerin kısa vadede dezenflasyon sürecinin devam etmesine yardım edeceğini öngördü.

JP Morgan: Enflasyon dinamiklerinde iyileşme TCMB'ye faiz indirimi için alan sağlar

DOLAR/TL

Dolar saat 15:10 itibariyle 5.6903 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6682 lira, en yüksek 5.7139 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2383 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0952 seviyesinde. Gram altın 274.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.88 seviyesinde.

Dolar dar bantta dalgalanıyor

ASYA BORSALARI KÜRESEL BÜYÜME ENDİŞELERİYLE GERİLEDİ

Asya hisse senetleri ABD verilerinin küresel büyümeye dair endişe verici sinyallerle gerilemesinin ardından satışlara yöneldi.

Asya borsaları küresel büyüme endişeleriyle geriledi

 ABD'NİN HAM PETROL STOKLARI YÜKSELDİ

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla 3,1 milyon varil artış gösterdi.

ABD'nin ham petrol stokları yükseldi

 ZAYIFLAYAN VERİLERİN ARDINDAN FED 3.KEZ FAİZ İNDİRİR Mİ

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisi için ticaret savaşının yansıması şeklinde yorumlara yol açan zayıf verilerin etkisiyle Ekim'de üçüncü kez faiz indirimine gidebilir.

Zayıflayan verilerin ardından Fed 3. kez faiz indirir mi

ALMANYA'DA RESESYON RİSKİ ARTIYOR

Almanya'da resesyon riski, ekonomik sıkıntının hizmet sektörüne de yansıması ile birlikte artıyor

Almanya'da resesyon riski artıyor

NEW YORK BORSASI DÜŞÜŞLE AÇILDI

New York borsası haftanın dördüncü işlem gününe düşüşle başladı.

New York Borsası düşüşle açıldı

FRANSIZ BAKAN: FRANSA VE AB, ABD'NİN YAPTIRIMLARINA YANIT VERMEYE HAZIR

Le Maire, "Amerikan yönetimi Fransa ve Avrupa Birliği tarafından uzatılan eli reddederse, yaptırımlarla tepki vermeye kendimizi hazırlıyoruz" dedi.

Fransız Bakan: Fransa ve AB, ABD'nin yaptırımlara yanıt vermeye hazır

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)