E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü yükselişle kapattı---

Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı

Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı
29 Ağustos 2019 - 09:37 borsagundem.com

BIST, Avrupa borsalarındaki değer kazançlarının etkisiyle pozitif bir seyir izledi. Endeks günü 0.84 oranında yükselerek 96 bin 718 puandan tamamladı

Borsa İstanbul, haftanın son işlem gününe yüzde 0.23 yükselişle 96 bin 129 puandan başladı. Endeks açılışın ardından kazançlarını artırarak, günün ilk yarısını yüzde 0.76 oranında yükselişle 96 bin 638 puandan tamamladı.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,37, holding endeksi yüzde 0,76 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,96 ile gıda, içecek en çok gerileyen ise 0,93 ile madencilik oldu.

97 bin puanın üzeri görüldü

Gün ortasının ardından alımların arttığı endeks, 97 bin 256 puanı görerek günlük zirvesini belirledi, gün içerisinde en düşük ise 95 bin 782 puan görüldü.

Borsa İstanbul, ilerleyen saatlerde kazançlarının bir kısmını koruyarak günü 0.84 oranında yükselişle 96 bin 718 puandan kapattı.

BIST, Çarşamba gününe ise  0.48 oranında yükselişle 96 bin 493 puandan başlamasının ardından, gün içerisinde dar bantta hareket etmiş, ardından günü 0.13 oranında kayıpla 95 bin 908 puandan tamamlamıştı.

Borsa İstanbul, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yarın kapalı olacak.

Dış ticaret açığı Temmuz'da 3.2 milyar dolara geriledi

Temmuz ayında dış ticaret açığı %46,9 azalarak 3 milyar 192 milyon dolara geriledi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2018 Temmuz ayında %70 iken, 2019 Temmuz ayında %82,6'ya yükseldi.

Dış ticaret açığı Temmuz'da yüzde 47 geriledi

Dolar 5.84 liranın üzerini gördü

Dolar, saat 17.22 itibariyle yüzde 0.37 oranında yükselişle, 5.8352 lira seviyesinde bulunuyor. Euro ise aynı dakikalarda 6.4574 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolarda açılışın ardından en düşük 5.8072 lira, en yüksek 5.8404 lira seviyesi görüldü. Euro/dolar paritesi 1.1083 seviyesinde. Gram altın 282.0 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.67 seviyesinde.

Dolar piyasa açılışı öncesi yükselişe geçti

ABD borsaları yükselişle kapandı

Çarşamba gününe ekside başlayan New York borsası, enerji ve finans sektörü hisselerindeki artış sayesinde kayıplarını telafi etti, günü yükselişle kapadı.

ABD borsaları petrol fiyatlarıyla yükselişe geçti

Global piyasalar

ABD ile Çin arasında artan ticaret geriliminden kaynaklanan küresel resesyon endişeleri ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin yatırımcıları güvenli liman varlıklara yönlendirmesiyle, küresel tahvil getirileri tarihi dip seviyelerde seyrederken, hisse senedi piyasaları toparlanmakta zorlanıyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.38 geriledi.

Japonya'nın Nikkei endeksi %0.44 geriledi.

S&P 500 endeksi petrol fiyatlarındaki toparlanmanın ardından enerji hisselerindeki kazanımların desteğiyle %0.65 yükseldi. Ancak ABD endeks vadeli kontratları Asya borsasındaki işlemlerde %0.4 geriledi.

Dünya genelindeki tahvil piyasalarında daha olumsuz hava görülüyor. ABD'nin 30 yıllık hazine tahvil getirisi dün %-1.905 ile, Almanya'nın ise 10 yıllık tahvil getirisi ise %-0.716 ile tarihi dip seviyeleri gördüler.

Küresel Piyasalar: Hisseler kayıplarını azalttı, ABD tahvil faizleri düştü

Johnson'ın Brexit hamlesi sonrası sterlin düştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın parlamentoyu askıya alacağını açıklamasının ardından sterlin dün dolar karşısında %0.6 değer kaybetti. Johnson'un bu adımı İngiltere'nin AB'den ayrılması için son tarih olan 31 Ekim öncesinde parlamentodaki görüşme süresini sınırlayan bir adım olarak görülüyor. Bu, "anlaşmasız Brexit" beklentilerinin artmasına neden oldu; anlaşmasız Brexit ticaret anlaşmaları yapılmadan ayrılma anlamına geliyor.

Kraliçe onayladı: İngiltere'de parlamento askıya alınıyor

Altın ve petrol fiyatları

Altın fiyatları resesyon endişelerinin olduğu bir ortamda yükselirken, işlemciler ABD-Çin
ticaret görüşmelerinde ilerleme işaretleri ve küresel merkez bankalarının faizlere ilişkin
yönlendirmesini yakından izliyorlar.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0.2 artışla 1,542.06 dolara yükseldi.

Petrol fiyatları San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'nin ABD ekonomisinin gücüne ilişkin endişelerini dile getirmesinin ardından üç gündür ilk kez düşüş kaydetti.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı %0.5 düşüşle 60.19 dolara geriledi.

Erdoğan, Trump ile görüştü

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Esper: Türkiye F-35 programına geri dönmek için S-400'lerden vazgeçmeli

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin F-35 programına tekrar kabulü konusunda, "Bunun için S-400 programından tamamen çıkacaklar ve onları (S-400leri) ülkenin dışına çıkaracaklar. O zaman bunu değerlendirebiliriz." dedi.

Esper: Türkiye F-35 programına dönmek için S-400'lerden vazgeçmeli

ABD Ticaret Ofisi Çin'e yeni tarifeleri resmen doğruladı

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi (USTR), Başkan Donald Trump'ın Çin'den 300 milyar dolar tutarında ithalat için 1 Eylül ve 15 Aralık tarihlerinde yürürlüğe gireceğini duyurduğu gümrük tarifelerinin 5'er puan daha artırılacağını resmi olarak teyit etti.

ABD Ticaret Ofisi Çin'e yeni tarifeleri resmen doğruladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI30 Ağustos 2019 09:54

     ALTINA YATIRIM YAPMIŞTIM ALLAH BEREKET VERSİN KAZANDIM DÜN SATIŞ YAPTIM BORSAYA YATIRIMA GEÇTİM İNŞALLAH ALTINDAN KAZANDIGIM KADARDA BORSDAN KAZANIRIM .ÇÜNKÜ ALTIN ZİRVEYE ÇIKTI BORSA DİPLERDE .