E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul haftayı kayıpla kapadı---

Borsa İstanbul haftayı kayıpla kapadı

Borsa İstanbul haftayı kayıpla kapadı
16 Ekim 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde yüzde oranında düştü

​Borsa İstanbul günün ikinci seansına kayıpla başladı. Endeks ilk seansa göre yüzde 0.33 oranında değer kaybıyla 78 bin 672 puandan açıldı. Açılışın ardından endeks satıcılı seyir izledi.
Borsa İstanbul haftayı yüzde 0.98 oranında düşüşle 78 bin 483 puandan kapadı. 
TSK'nın milliyeti belirlenemeyen insansız hava aracını Suriye sınırında düşürmesi ile birlikte ise dolar yükselişe geçti ve 2.90 TL'ye ulaştı.

İLK SEANS

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Dün seans içinde primli seyreden ancak seans sonunda yüzde 0.15 oranında düşen Borsa İstanbul bugüne yüzde 0.44 orannda yükselişle 79 bin 614 puandan başladı. Açılışın hemen ardından gelen satışlarla Borsa İstanbul negatif seyir izlemeye başladı. Satışların hızlanmasıyla birlikte yüzde 0.40'a yakın değer kaybeden Borsa İstanbul 79 bin puanın altına geriledi. Bir süre düşüşünü koruyan Borsa İstanbul tekrar alımların gelmesiyle yatay seviyeye kadar yükseldi ve 79 bin puanı yukarı yönlü kırdı. Kısa süren yükseliş denemelerinin ardından endeks yine satışa geçti ve yüzde 1'e yakın değer kaybı yaşayarak 78 bin 702 puan seviyesine kadar geriledi.
Borsa İstanbul ilk seansta yüzde 0.41 oranında düşüşle 78 bin 934 puandan kapandı.

İç ve  dış piyasalardaki verilerin takip edileceği bugün için analistler 79 bin puanın kritik seviye olduğunu ve bu seviyenin aşağı kırılması halinde düşüşün hızlanabileceğini belirtti. Analistler ayrıca 80 bin puanın aşılmasıyla birlikte ise sınırlı da olsa kar satışıyla karşılaşabileceğini kaydetti. 

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar/TL bugün Suriye sınırında bir hava aracının TSK tarafından düşürüldüğü haberinin ardından 2,9090'ı test etti. Fed beklentileriyle dün 2.8785'e kadar gerileyen ardından parite etkisiyle günü 2.89 civarında tamamlayan dolar/TL bugün güne 08.57'de 2.8940/2.8955 seviyesinden başladı. Dolar endeksi Ağustos ayından bu yana en düşük seviye olan 93.806'ya kadar geriledikten sonra 94.487'ye yeniden yükseldi. Dün akşam saatlerinde 3.08 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.0938/3.0957 seviyesindeydi.

PETROL YÜKSELİŞE GEÇTİ

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ABD'nin üretiminin düşmesinin global arz fazlasını azaltacağı beklentisiyle yükseldi.
Analistler, ABD'nin ham hetrol üretiminde bir aşağı trendin başladığını ve bunun hafta içinde keskin düşüş gösteren fiyatlara bir toparlanma getirdiğini ifade ediyorlar. Bununla birlikte 
yaptırımların kalkmasıyla birlikte İran'dan gelecek petrol akışının global piyasalarda fiyatları yeniden aşağı iteceği uyarısında bulunan analistler, yılın geri kalanında fiyatlarda aşağı 
yönlü hareketin devam etmesinin daha olası olduğunu savunuyorlar.
Şu sıralarda NYMEX'de Batı Teksas petrolü düne göre 41 cent artışla 46,78 dolar/varil, ICE'de Brent petrolü 44 cent artışla 50,17dolar/varilden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)