E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul halen küresel piyasaların gerisinde---

Borsa İstanbul halen küresel piyasaların gerisinde

Borsa İstanbul halen küresel piyasaların gerisinde
16 Ağustos 2016 - 10:09 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Küresel piyasalarda temkinli iyileşme devam ediyor. ABD ekonomisinden gelen zayıf veriler risk iştahında bir bozulmaya yol açmıyor. Tam tersine, Fed faiz artışının 2017 ortasına ötelendiği, doların zayıfladığı mevcut durumu “yeni normal” olarak gören yatırımcılar hisse senedi ve özel sektör tahvili gibi riskli varlıklara yönelmeyi sürdürüyor.
Küresel risk iştahına duyarlı ve yüksek betalı olmasına rağmen Türkiye varlıkları iki gündür dünyanın gerisinde kalıyor. Cuma günü Borsa İstanbul’daki kayıpları hafta sonu yaşanabilecek bir terörist saldırı konusunda sosyal medyada yer alan haberlere bağlamıştık. Pazartesi günü Türkiye varlıkları hafif toparlandı. Ancak halen dünyanın gerisinde kalmaya devam ediyoruz.
Son haftalarda yaşanan yükselişe rağmen Borsa İstanbul halen darbe öncesine göre dolar bazında %7 aşağıda seyrediyor. Aynı dönemde gelişmekte olan piyasaların %5 değer kazancı hesaba katıldığında %12’nin biraz üzerinde bir makas oluşuyor. Türkiye’de hayatın normale döndüğüne ve risk priminin düşmesi gerektiğine küresel yatırımcıyı ikna etmemizin zaman alacağı anlaşılıyor.
Avrupa vadeli piyasalarındaki satışlar sertleşmezse Borsa İstanbul dünyanın gerisinde de kalsa yükselmeye devam eder ve önümüzdeki günlerde 80.000 seviyesindeki ana direncini zorlar.
Günün işlem önerisi: Uzun vadeli düşünen ve dayanma gücü olan yatırımcılar için son bir yıl içinde endekse göre göreceli fiyatı üç standart sapmaya yakın uzaklaştığı için Tupras AL Endeks SAT önerisinde bulunuyoruz. Cari 0.59, Stop 0.615, Hedef 0.572

İş Yatırım

14 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 16.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hurdacı 16 Ağustos 2016 21:36

    18 -19 temmuzda borsadan çıkamayan yabancı şimdi 2,93 dolar TL den bizi çarpmasın

  • K216 Ağustos 2016 10:23

    EN GERİDE İSEK NEDEN GİTMİYORUZ.....SİZDE ALMIYORSUNUZ YADA GEREKEN DIŞ YATIRIMI ÇEKMEKTE ZORLANIYORUZ....YALAN DÜNYA.....