E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul için 'AL' tavsiyesi---

Borsa İstanbul için 'AL' tavsiyesi

Borsa İstanbul için 'AL' tavsiyesi
02 Aralık 2015 - 09:51 borsagundem.com

İş Yatırım, Borsa İstanbul'da 'biriktir' olan tavsiyesini 'al' olarak değiştirdi

Borsa İstanbul için görüşümüzü “AL” olarak güncelliyoruz.

Beklentilerden zayıf gelen ABD ISM verisi sonrasında Wall Street yükselişini sürdürürken, ABD dolarında hafif satıcılı bir seyir görüldü. Şanghay borsası Çin’in büyümesinde servis sektörü lehine dengelenmeyi satın almaya devam ediyor. Avrupa borsalarında Perşembe günü yapılacak ECB toplantısı öncesinde satıcılı bir seyir görüldü.  
Günün sürprizini Borsa İstanbul yaptı. Pazartesi günü Türk lirası ve tahvil piyasasında başlayan alışlar dün hisse senedi piyasasına da yayıldı. Avrupa borsalarının gerilediği bir ortamda Borsa İstanbul yabancı yatırımcıların alışlarıyla %2 değer kazandı.  Borsada kısa vadede yükselişin devam etmesini bekliyoruz. 
Fed’in faiz artışının kademeli ve sınırlı olacağı, emtia fiyatlarında baskının devam ettiği ve Avrupa ekonomisinin canlanmaya başlamasına rağmen ECB’nin genişleyici para politikasında vites artırdığı  bir senaryoda Borsa İstanbul’da yükselişin devam etmesini bekliyoruz. MSCI Türkiye 12 aylık tahmini F/K oranı dünkü yükselişe rağmen ardından 8.6x  civarında (gelişmekte olan ülkeler ortalamasına göre ıskontosu %24 ile tepe noktasına yakın). Bu seviyeyi en son Eylül ayında koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalması ve erken seçim kararı alınmasının ardından gözlemlemiştik.  
Gelişmekte olan piyasalara göre ıskontosu %24 olan Borsa İstanbul için BİRİKTİR olan önerimizi AL olarak güncelliyoruz. 
Piyasa görüşümüzle ilgili saat 13.30’da konferans yapacağız 



Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)