E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul ikinci seans hacimsiz seyretti---

Borsa İstanbul ikinci seans hacimsiz seyretti

Borsa İstanbul ikinci seans hacimsiz seyretti
19 Ekim 2015 - 14:21 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.59 oranında yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul olumlu seyrini ikinci seansa da taşıdı. Borsa İstanbul günün ikinci seansına ilk seansa göre yüzde 0.07 oranında yükselişle 79 bin 718 puandan başladı. Endeks yükselişini sınırlı olarak korudu ve hacimsiz seyretti. Borsa İstanbul günü yüzde 1.59 oranında yükselişle 79 bin 734 puandan kapattı.
Gelişmekte olan piyasalar Çin'in büyüme rakamlarının 6 yılın dibinde gelmesi ile birlikte yükselişe geçti. Fed'in faiz artırımını 2016 yılına erteleme ihtimalinin güçlenmesi neticesinde dolarda gün içindeki kısmi değer kaybı Borsa İstanbul'a olumlu yansıdı.

İLK SEANS

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı yüzde 1'e yakın değer kaybıyla 79 bin puan desteğinin altında kapamıştı.
Geçtiğimiz haftayı pozitif kapatan ABD borsalarının etkisi ile birlikte Borsa İstanbul güne yüzde 0.46 oranında yükselişle 78 bin 845 puan seviyesinden başladı. Açılışın hemen ardından gelen alımlar ile endeks yüzde 1'i aşan primle 79 bin puanı aştı. Seans içinde alıcılı seyrini koruyan endeks ilk seansı yüzde 1.50 oranında yükselişle 79 bin 661 puandan kapadı.
Çin'in ekonomik büyümesinin 6 yılın en kötü seviyesinde gelmesinin Borsa İstanbul üzerinde etki yaratacağı beklentisi açılışın ardından sona erdi. 
Gelişmekte olan piyasalar ise Çin'in büyüme verisinin düşüşe geçmesi ile risk iştahı ile yükselişe geçti.
Ayrıca 3. havalimanında finansman sorununu yerli 3'ü kamu 3'ü özel olan bankaların desteğiyle sona ermesi de ekonomiye güven sağladı.
Avrupa Birliği'ne katılma sürecinde yeni fasılların da açılacak olması Türk piyasalarına olumlu etki yaptı.
Analistler Borsa İstanbul için 79 bin puanın önemli olduğunu, altında kaldığı sürece satış baskısı yaşanabileceğini belirtiyorlar. Kısa vadeli teknik göstergeler ise negatif tarafa geçmiş durumda.

DOLAR 2.90 TL SEVİYESİNDE

ABD'de faiz artırımının gelecek yıla sarkacağına dair artan beklentilerin gelişmekte olan piyasalarda yarattığı olumlu havayı geçen hafta içeride artan güvenlik endişeleri sınırladı. Bankalararası piyasada sabah saatlerinde 2,8796'ya kadar gerileyen dolar gün içinde kademeli olarak yönünü yukarı çevirdi. Kur öğleden sonra 2,90'ın üzerini gördü. Dolar 2,9040'a kadar yükseldi. Piyasalar Çarşamba günü açıklanacak olan PPK toplantısının sonuçlarını izleyecek. TCMB'nin faiz tarafında bir adım atmak için ABD Merkez Bankası'nı (Fed) bekleyeceğini işaret etmesi nedeniyle genel seçim öncesi son PPK toplantısında da kısa vadeli faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Öte yandan global piyasalarda görülen olumlu havaya karşın yaklaşan 1 Kasım seçimleri nedeniyle TL'nin önümüzdeki dönemde bir miktar baskı altında kalması muhtemel görünüyor. Haftanın bir diğer önemli gelişmesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü sonuçlanacak olan faiz toplantısı olacak.

ALTIN 3 HAFTANIN ZİRVESİNDEN GERİLEDİ

Altın, ABD ekonomisindeki güçlenme işaretlerinin Fed'in faiz artırımına gidebileceği beklentilerini yeniden güçlendirmesi ve Çin'de ekonominin üçüncü çeyrekte beklenenden daha hızlı büyüdüğünü gösteren verinin ardından üç ayın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,171.38 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 11:40'ta 1,171.63 dolara geldi. Metal Perşembe günü 1,191.67 dolar ile Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve kısa süreliğine bu yılki kaybını geri aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bıyıklı19 Ekim 2015 20:48

    Hayret, yandaş oyuncular bile beni desteklememiş.

  • Bıyıklı19 Ekim 2015 19:41

    Merkel'in desteğini alan AKP seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkacağı için, oyunculara tavsiyem, borsa füzesinde biran önce yer almaları.

  • Mahallenin Delisi19 Ekim 2015 14:45

    Güçlü mü? Ben sabah sattım yükselişin güçlü olduğunu da sanmıyorum saat 14:44 ve endeks kağıtlarının işlem hacmi normal günlerin çok gerisinde dolayısıyla % artış yüksek hacim düşük! Alıcıcıda satıcıda kararsız...

  • ali19 Ekim 2015 11:59

    borsa yükseliyor. peki para kazanan var mı ?