E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul İngiliz ekonomi basınında---

Borsa İstanbul İngiliz ekonomi basınında

Borsa İstanbul İngiliz ekonomi basınında
01 Ocak 2014 - 14:17 borsagundem.com

2013 yılını değerlendiren Financial Times, BİST’teki yüzde 18 düşüşe dikkat çekti

Dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times, 2013 yılının sona ermesi üzerine yayınladığı borsa değerlendirmesinde dünyanın başlıca borsaları yılı rekor yükselişlerle tamamlarken Türkiye’de piyasaların yüzde 18 düştüğüne dikkat çekti.
İngiliz gazetesi, “Başlıca hisse piyasaları, ABD ve Avrupa’daki rekor düşük faiz oranlarından ve enflasyona ilişkin olumlu görünümden yararlanarak yılı rekor yükselişler ile tamamladı” sözleriyle girdiği borsa analizine New York’taki Wall Street, FTSE Eurofirst, Almanya’da Xetra Dax, Japonya’da Nikkei 225 Indeksi’nin yüksek kazanımlarına vurgu yaptı.
Bu yılın en kötü performanslarının ise, yatırımcıların yapısal dengesizliklerinden ve FED’nin tahvil alım programını daralta kararının etkilerinden kaygı duydukları yükselen piyasalarda görüldüğünü belirten gazete, “Türkiye ve Brezilya’daki borsalar, bu yıl sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 16 oranında düşüşleri yaşadılar” dedi.
Analizde geçen yıl Türk lirasının da yüzde 18 değer kaybettiğinin de altı çizildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rahat bırakın02 Ocak 2014 00:43

    bu nasıl anlayıştır anlamadım piyasalar açılmadan haberlere bakıyorum öyle haberler yayınlıyorsunuz ki borsanın düşmesi için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz asıl vurgun burda oluyor. millete ellerindeki hisseleri düşükten sattırıp anasını ağlatıyorsunuz.

  • ahmet01 Ocak 2014 21:46

    dune kadar turkiyenin yerini bilmeyenler.bugunlerde mansetlerden dusurmez oldular turkiyeyi. ne cok severmis bu ingilizler memleketimizi.nede olsa dunyayı onlar yonetiyor.israil,amerika falan hepsi bos.yıllardır somurduler tum musluman ulkeleri.

  • HEHHEH01 Ocak 2014 21:44

    heh heh heh..!!! borsadaki düşüşün vebalini bile fetullah gülene yükleyenlere soralım;;;ekonomiyi yönetenler kim????,,gerçi sorsak ne olurki.!!!iyi olunca biz yaptık kötü olunca suçu günah keçileri bulup onların üzerine yüklemek adet oldu .!!DEVAM DEVAM BU KAFAYLA AYNEN DEVAM..!!zaman ilerledikçe bir bakacaksınki cebinizde bir el var.....sonra merak edip cebimdeki bu el kimin acaba diyeceksiniz.!!!birde ne göreceksiniz.!!!!ana oda ne ..!!!yok canım olamaz,,yav bunca zaman cebimizdeki el senmiydin diyeceksiniz ama iş işten geçmiş olacak..!!İŞİN KÖTÜ TARAFI,,AYNI GEMİDE OLMAMIZDAN ÖTÜRÜ SİZLER ELİN KİME AİT OLDUĞUNU GEÇ FARKETTİĞİNİZ İÇİN,ERKEN FARKEDENLERDE ZARAR GÖRECEK....HA ŞU VAR..ERKEN FARKEDENLER GEÇ FARKEDENLERE ORANLA VEBAL ALTINDA KALMAYACAK..NEYSE BUDA BİR KAZANIM DİYELİM BARİ.!!!:))))

  • misafri01 Ocak 2014 18:37

    her yüksek düşüş sonrasında ki yükselişlerin işaretidir yoksa nasdak ne diye glipde ortak olsun bist ürünlerini dünyada pazarlamaya aracılık etsin

  • mali01 Ocak 2014 15:42

    Kırmızı para kararıp borsaya gelmezse daha çok fırtınalar kopar. Cemaatle kafayı bozan paronoyaklara derim ki cemaat borsa ile uğraşmaz. Bu işe karıştırmayın. Ekonomi iyi yönetilirse borsa ne cammat dinler ne de siyaset.

  • Tercüman01 Ocak 2014 15:21

    Karaparanın olduğu borsalara girmeyin demek istiyor.

  • normalite01 Ocak 2014 14:53

    borsa da 70 binin üstünün balon olduğunu hep söyledik bir yılda % 50 primle 90 bine çıkmış borsa daha nereye gidecekti

  • hacı01 Ocak 2014 14:49

    borsada paran iyi yatırım yapamadığın, iyi öngörülerde bulunamadığın için batar, bahanesi her zaman değişir, siyasi kriz olur, ekonomik kriz olur ama esas sorun sendedir

  • hacı 01 Ocak 2014 14:47

    hırsızın hiç suçu yok değil mi? çalan çalsın ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın ha onurlu insanlar, sana da dokunuyor da idrakın kısıtlı anlamıyorsun..

  • Aga selim 01 Ocak 2014 14:26

    Milletin vebalini borsada feto nasil oder oteki dubyada