E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kar satışlarına yenildi---

Borsa İstanbul kar satışlarına yenildi

Borsa İstanbul kar satışlarına yenildi
23 Ekim 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günün ikinci seansına primli başladı ancak seansın sonuna doğru kar satışları geldi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul günün ikinci seansına yüzde 0.02 oranında düşüşle 80 bin 666 puan seviyesinden başladı. Endeks gün içinde 81 bin puanı test etti. Kapanışa yaklaşırken Borsa İstanbul kazançlarını silmeye başladı. Kar satışlarına engel olamayan Borsa İstanbul piyasalardan negatif ayrıştı. Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemesini sürdüreceği beklentisi ile ise dolar güçlenerek 2.89 TL seviyesine yükseldi, euro da 3.17 TL ile düşüşünü sürdürüyor.
Avrupa ve ABD borsalarının yükselişte olmasına rağmen Borsa İstanbul günü yüzde 0.16 oranında düşüşle 80 bin 124 puandan kapadı.

İLK SEANS

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Dün 80 bin puanın üzerinde kapanış gerçekleştiren Borsa İstanbul bugüne olumlu başladı.
Küresel piyasalardaki yükselişe paralel olarak Borsa İstanbul yüzde 0.79 oranında yükselişle 80 bin 892 puandan güne başladı. Endeks açılışın ardından yükselişini sürdürdü ve 81 bin puanı aşarak 3 ayın zirvesine ulaştı. İlk seansın yüzde 0.54 oranında yükselişle 80 bin 686 puandan kapandı.

Dolar ve euro kurundaki düşüş, AMB Başkanı Draghi'nin açıklamaları Borsa İstanbul'u pozitif etkiledi.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Sabah saatlerinde 2,86'nın altını gören dolar/TL yönünü yukarı çevirdi. Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi’nde düşük enflasyon ile mücadele için yeni parasal genişleme adımlarının sinyalini vermesi, gelişmekte olan ülke para birimlerinde risk iştahını arttırması TL'deki dünkü değer kazançlarının bu sabah da devam etmesini sağladı. Dün AMB kararı öncesi 2.8950'li seviyelerde olan ve akşam saatlerinde 2.87 civarına kadar gerileyen dolar/TL bugün 2,8598'e kadar geriledi. Daha sonra 2,87'yi aşan kur, Çin'den faiz indirimlerinin gelmesiyle yeniden 2,86'lı seviyelere geriledi. Ancak dolar yönünü yeniden yukarı çevirdi ve 2,89'un üzerine kadar yükseldi.

ALTIN HAFİF YÜKSELİŞTE

Altın fiyatları bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesinden yeniden yükseliş sinyalleri gösterse de, güçlü ekonomik verilerin ABD'de faizlerin bu yıl artırılabileceği beklentilerini yeniden canlandırmasıyla beraber haftalık düşüşe hazırlanıyor. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 yükselerek 1,168.59 dolar olurken, bir önceki seansta 1,162.50 dolara kadar inerek 13 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

TAHVİL TEK HANEYE DÜŞTÜ

Gösterge tahvilin faizi tek haneye indi. 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık 2,5 ay sonra yeniden yüzde 10'un altına geriledi. Faiz dün yüzde 10.13 seviyesindeydi.

PETROL GÜÇLENİYOR

ECB Başkanı Mario Draghi'nin parasal genişlemenin Aralık ayında gözden geçirileceği açıklamaları petrol fiyatlarına da olumlu yansıdı. Parasal genişlemenin uzatılmasının Euro Bölgesi'nde toparlanmayı hızlandıracağı beklentileri ve güçlü ABD Doları'nın etkisiyle petrol
fiyatları yükseldi. 
NYMEX'de Batı Teksas petrolü 10 cent artışla 45,47 dolar/varilden, ICE'de Brent petrolü ise 27 cent artışmla 48,35 dolar/varilden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)