E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kayyum haberiyle sert düştü---

Borsa İstanbul kayyum haberiyle sert düştü

Borsa İstanbul kayyum haberiyle sert düştü
26 Ekim 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.08 oranında değer kaybıyla tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul ikinci seansa ilk seansa göre hafif yükselişle başladı.
Endeks yüzde 0.05 oranında yükselişle 79 bin 917 puandan seansa start verdi. Seans içinde satıcılı seyir korunurken, seans sonuna doğru bankacılık endeksindeki kayıplarla birlikte düşüş hızlandı ve yüzde 1'e yakın değer kaybı oluşarak endeks 79 bin 500 desteğine geri çekildi. İpek Koza Grubu'na kayyum atanacağına ilişkin haberlerin gelmesiyle birlikte Borsa İstanbul'da satışlar hızlandı. Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji hissesine sert satışlar geldi.
Borsa İstanbul'un en çok işlem çeken banka hisselerinden Akbank ve Garanti Bankası'nda yüzde 2'yi aşan değer kayıpları oluştu.
Borsa İstanbul günü yüzde 1.08 oranında düşüşle 79 bin 262 puandan tamamladı.

İLK SEANS

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı negatif seyirle tamamlamıştı. 
Endeks bugüne ise yüzde 0.06 oranında yükselişle 80 bin 712 puandan başladı. Açılışın ardından pozitif seyir yerini satışlara bıraktı. Endeks ilk seansta dar bantta seyretti ve yüzde 0.31 oranında düşüşle 79 bin 875 puandan kapandı.

TAHVİL FAİZİ TEKRAR ÇİFT HANEDE

Geçtiğimiz hafta tek haneye gerileyen 2 yıllık gösterge tahvilin faizi tekrar yükselişe geçti ve yüzde 0.39 oranında yükselişle 10.17 seviyesinden işlem görüyor.

DOLAR 2.89 TL'NİN ALTINDA

Dolar/TL hafta sonunda gerçekleşecek seçim öncesi 3.5 gün işlem gerçekleşecek haftanın ilk gününde gelişmekte olan ülke para birimlerindeki dolar karşısında değer kazancı trendine paralel yönünü aşağı çevirdi. Güne 2.90'ın hemen üzerinde başlayan dolar/TL 2,89'un altına geriledi. Geçen hafta TL'deki değer kazancının en belirgin hissedildiği euro/TL ise Cuma gününü 3.19'lu seviyelerde tamamlamış ve güne 3.21 civarında başlamıştı. Gün boyunu aşağı yönlü bir seyir izleyen euro/TL 3,18'in altını gördü. Piyasalarda bu hafta Türkiye, Japonya ve ABD Merkez bankalarından gelecek faiz kararları ve likidite adımlarına ilişkin açıklamalar bekleniyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 28 Ekim'deki toplantısında faiz artışlarına bu toplantı itibarıyla da başlaması beklenmezken, verilecek mesajlar izlenecek. Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ise 30 Ekim'de açıklanacak kararı ise olası bir yeni gevşeme adımı alıp almayacağı takip edilecek. Bankacılara göre TCMB'nin 28 Ekim'de açıklayacağı yılın son enflasyon raporu ise iç gündemden seçim öncesi takip edilecek en önemli gelişme olacak.

PETROL ZAYIF SEYREDİYOR

Ham petrol fiyatları düşen talebin piyasalardaki stok fazlasının devam etmesine yol açacağı tahminleriyle beraber spekülatörlerin de daha yüksek fiyat beklentilerini düşürmesiyle zayıf bir seyir izlemeye devam etti. ABD ham petrolünün varil fiyatı son kapanışının 17 sent üzerinde 44.77 dolardan işlem görse de Ekim ayında gördüğü en yüksek seviyenin yüzde 12 altında. Brent petrol de 16 sent artarak 48.15 dolar oldu. 

ALTIN KAYIPLARINI KORUYOR

Altın, yatırımcıların ağırlığını, Fed'in bu haftaki toplantısı öncesi, zayıflayan küresel ekonomik görünüme karşı ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılabileceği beklentisine çevirmeleri ile birlikte, üç günlük düşüşünün ardından kayıplarını korudu. 

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,162.25 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 10:37'de 1,164.65 dolara geldi. Metal Cuma günü, dolardaki sıçrama ile birlikte, 1,159.05 dolara kadar düşerek 13 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep İvedik26 Ekim 2015 20:02

    Cumhuriyet bassavciliginin kayyum atamasi olayina ilk kez sahit oluyoruz yani bunun anlami kafasina esen yan bakan ters dusen yada herhangi bir sebepten muz comhuriyetindeki her sirkete kayyum atanabilir olarak algilanacaktir buyuk tehlike

  • gökhan şükür26 Ekim 2015 19:19

    allah korudu milleti arkadaşlar bunlar elindeki koza hisseleri bitiriceklerdi görmüyormusunuz merllinc 3günde 10 000 000 hisse sattı bunlar borsadanda kaçacaktılar

  • ihsan26 Ekim 2015 17:11

    dostlar kuzu kuzu meeeeeeeeee

  • dostlar26 Ekim 2015 13:41

    fuatavni denilen soysuz vatan haininin taksim konusundaki çağrısını dikkate almayın..